Isabella Löwengrip om krossade drömmar, ensamhet och om nya podcasten.
Isabella Löwengrip om krossade drömmar, ensamhet och om nya podcasten. Foto: LISA ARFWIDSON/SVD/TT / SVENSKA DAGBLADET TT NYHETSBYRÅN

Isabella Löwengrip: “Jag är tacksam för att rollen jag spelat så länge är borta”

Allt började med en flytt till USA och målet att bli världen mäktigaste kvinna. Något som slutade med att hon förlorade ett helt bolagsimperium. För Damernas Värld berättar Isabella Löwengrip om hur hon fick alla sina drömmar krossade, den återkommande känslan av ensamhet och om sin nya podcast.

Hon är en av Sveriges främsta entreprenörer och har levt ett liv i offentligheten sedan hon var i tonåren. Isabella Löwengrip har imponerat på oss alla genom att som ung kvinna bygga upp ett framgångsrikt bolagsimperium, helt på egen hand. Men så i höstas hände det som inte fick hända, och hon förlorade allt. Nu är hon tillbaka på fötter igen och redo att visa upp den riktiga Isabella, utanför det offentliga rummet. Något som hon bland annat gör i den nya podcasten, Isabella söker Sheila

Du har haft en turbulent senaste tid. Hur ser du tillbaka på allt som har hänt?
– Det är dubbelsidigt. På ett sätt har det varit den värsta tiden i mitt liv, alla mina drömmar krossades och jag fick börja om. Men sedan är jag också tacksam för att kulisserna och rollen jag spelat så länge nu är borta och i dag lever jag ett mer normalt liv där jag får lära känna mig själv mycket bättre. 

Vem är Isabella utanför det offentliga rummet?
– Jag tror att folk har en bild av att jag är väldigt bestämd och tuff och pekar med hela handen, men jag är ganska bräcklig privat. Jag är skör och en orolig själ. Jag är tuff i mitt arbetsliv med väldigt skör privat och att bara köra på gör det lättare för mig att inte behöva tänka på det. 

Isabella Löwengrip

Gör: Entreprenör och bloggare. 

Ålder: 29 år. 

Bor: Lidingö. 

Familj: Barnen Gillis 7 år och Sally 5 år. 

Du och din bästa kompis Sheila Arnell har startat en podcast tillsammans, hur kommer det sig att ni bestämde er för att göra det?
– Jag har länge försökt komma på ett format för mig att göra en podcast. Det har varit mycket ”startat eget idéer” och ”business-podd”, men det kändes så tråkigt eftersom det är vad folk ser och läser om mig hela tiden. Så planen var att göra en podd som handlar om vänskap men också om det motsatta, vilket är ensamhet. Det är något som jag pratat om ganska mycket och då vill jag göra det med min bästa vän som känner mig. Det är nog det lättaste sättet för mig att sänka garden och låta folk få se mig på ett annat sätt. En mer privat Isabella. 

LÄS OCKSÅ: Damernas Världs tidigare intervju med Isabella Löwengrip: ”Mina anställda har sprungit gråtandes ut ur rummet”

Isabella och vännen Sheila har startat podcasten Isabella söker Sheila. Foto: REBECKA RYNEFELT

Just ensamhet är något som du säger präglar mycket av ditt liv, vad betyder det för dig att få prata om det i podden?
– Podden är ju min egen terapi, haha. Men sedan vill vi hjälpa andra som också kämpar med känslan av ensamhet, att det finns fler. Vi kommer också prata mycket om psykisk ohälsa, men framför allt om vänskap och ensamhet. Det är det som podden handlar om, hur svårt det kan vara med vänner men också hur svårt det är att tackla ensamhet. Sedan kommer vi prata en del om kvinnohälsa, för vi tycker inte det finns tillräckligt många poddar som gör det. 

LÄS OCKSÅ: Jenny Alversjö om livet efter stroken: ”Ingenting är viktigt förutom att vi lever”

Du har i tidigare intervjuer sagt att du tror att du kommer vara ensam större delen av ditt liv, varför tror du det?
– Jag tror framför allt att det är en känsla som man har. Jag har många människor runtomkring mig och jag har en bästa vän, men det är en känsla av att ingen kommer en riktigt på djupet. Har man haft en ganska tuff barndom med problem med tillit stöter man också bort människor hela tiden. Jag kommer nog ha svårt att hitta en livspartner, för jag har aldrig kommit någon nära. Jag har alltid känt mig ensam sedan jag var barn, så jag kan nog räkna med att det kommer va så framför också. 

Isabella har känt sig ensam under större delen av sitt liv. Foto: LISA ARFWIDSON/SVD/TT / SVENSKA DAGBLADET TT NYHETSBYRÅN

Så hur ser du på framtiden och kärlek?
– Jag har haft fantastiska relationer som jag mått väldigt bra av, med fina människor som jag har fått träffa, men de kommer mig inte nära på djupet. Jag har helt enkelt svårt att öppna upp mig, men jag kämpar ju med det. Alla blir i stället bra vänner, haha. 

När är du som lyckligast?
– Det är när jag får vara med mina barn och vi har en dag som är helt oplanerad och gör precis vad barnen vill.

Vad är ditt nästa karriärsteg?
– Det jag vill syssla med framöver är att jobba som styrelseledamot åt olika bolag. Jag har en stor kompetens inom digital konvertering sedan 15 år tillbaka och är duktig på att få produkter sålda via sociala medier. Så jag vill under några år hjälpa andra bolag att lyckas med samma sak. 

LÄS OCKSÅ: Hannah Widell: ”Jag tänker att livet börjar på riktigt vid 40”

”Att jag ska orka ett helt liv och bli gammal har jag svårt att se”

Du har tidigare sagt det ligger i din personlighet att ta slut på dig själv för snabbt, och att du tror att du inte kommer leva ett fullt liv. Hur menar du?
– Vissa ljus brinner snabbare än andra och jag tror att jag har en sådan förmåga att leva mitt liv väldigt fort hela tiden. Jag har varit med om mycket, trots att jag inte fyllt 30 år än. Att jag ska orka ett helt liv och bli gammal har jag väldigt svårt att se. 

Har du något karriärråd du vill dela med dig av?
– Att våga ha skygglappar på och bara köra. Många frågar andra om råd hela tiden men ofta har man en magkänsla som säger vad man ska göra, vilket jobb man ska ha, vilken bransch man ska va i eller om det känns rätt det man pluggar. Så istället för att fråga andra, på med skygglapparna som en häst och bara gasa om det känns rätt. Blir det fel är det bara att börja om. Människor som säger ”vad va det jag sa”, ska man inte ha i sin närhet. 

Vilken är din starkaste egenskap?
– Jag är väldigt prestigelös och obrydd kring vad folk tycker och tänker och har alltid fokuserat på mig själv och vad jag vill göra, och det är en enorm styrka. 

Jag har fortfarande stora mål, kanske inte att bli världens mäktigaste kvinna, men jag vill bli en av de mäktigaste.

Vad inspirerar dig?
– Det ändrar sig hela tiden beroende på vart jag är i livet. Nu är jag väldigt inredningsfokuserat så då blir det mycket vackra hem och inredningstidningar, auktioner och så där. Så det är väl det som inspirerar mig mest just nu. 

När känner du dig som vackrast och starkast?
– Det är nog i en kostym på väg till ett möte. Det är viktigt för mig att ha pondus och sträcka på mig, att gå in där med klackarna på och va ganska bestämd. Då känner jag mig som modigast, tuffast och som vackrast. 

Hur ser du på framtiden?
– Jag har jobbat i 15 år och om jag har tur kanske jag har 50 år kvar då, haha. Så det kan hända väldigt mycket på den tiden. Jag har fortfarande stora mål, kanske inte att bli världens mäktigaste kvinna, men jag vill bli en av de mäktigaste.

LÄS OCKSÅ: Jenny Strömstedt: ”Jag skulle nog bli världens bästa hemmafru”