Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jennifer Lopez om återföreningen med Ben Affleck: ”Nu vet jag att det går att hitta verklig kärlek”

Hon har varit superstjärna i decennier, ständigt aktuell på bio, i tv och radio – och i skvallerpressen. Men i dag har Jennifer Lopez lärt sig av sina misstag, hittat en väg som passar just henne och dessutom återförenats med den tidigare kärleken Ben Affleck. DV:s Gunnar Rehlin ringde upp henne för en pratstund om romantiska komedier och krossade hjärtan. 

Om det är någonting Jennifer Lopez vet, är det hur det känns att få hjärtat krossat medan hela världen tittar på.

– Jag vet precis hur det känns. När man har upplevt någonting sådant kastar sig media över dig. Och förr brukade det bara vara skvallerpressen, säger hon med en suck och fortsätter:

– Numera är det också alla sociala medier. En hjärtekross och allt vad det innebär kan resa över världen så oerhört fort i dag. Alla ska få ta del av det. Att navigera det är knepigt, samtidigt som man ska försöka tackla allt det andra som händer i livet.

Jennifer med nygamla pojkvännen Ben Affleck.Jennifer med nygamla pojkvännen Ben Affleck.Jennifer med nygamla pojkvännen Ben Affleck.
Jennifer med nygamla pojkvännen Ben Affleck. Foto: RICH FURY / WIREIMAGE

Jennifer Lopez

Gör Artist, skådespelare med mera.

Ålder 52 år.

Bor Los Angeles.

Familj Tvillingarna Max och Emme, från relationen med artisten Marc Anthony. Pojkvännen Ben Affleck.

Tidigare roller i urval Out of sight, En kvinnas hämnd, Gigli, Jersey girl, Bordertown, Hustlers.

Aktuell Marry me visas på bio nu, och Shotgun wedding går upp på bio i sommar. 

Om J.Lo denna dag sitter i sitt hem i Los Angeles eller i en hotellsvit är oklart, men bakgrunden under detta zoom-möte tyder på att det nog är på ett hotell. Anledning till intervjun är den romantiska komedin Marry me, och det är den som är orsaken till att megastjärnan nu öppet sitter och talar om hur det är att leva ett liv ständigt påpassad av all världens media. I filmen spelar hon megastjärnan Kat, som ska kombinera ett scenuppträdande med att gifta sig med pojkvännen Bastian. Men precis innan showen ska börja får hon veta att han har varit otrogen, och hon bestämmer sig spontant för att i stället gifta sig med en okänd man i publiken (spelad av Owen Wilson). Vilket självfallet utlöser mediahysteri, inte minst på alla varianter av sociala medier.

Lite over the top? Javisst, men sånt där får man köpa när det gäller romantiska komedier. Och J.Lo har kunnat utnyttja mycket av sina egna erfarenheter när hon skrev manuset.

– Jag har väldigt mycket gemensamt med henne. Jag behövde inte göra någon research. Den här filmen visar verkligen hur det ser ut i mitt sovrum efter det att jag fått hjärtat krossat. Det finns flera scener i filmen som påminner om sådant som jag själv har upplevt.

Ben Affleck och Jennifer Lopez på premiären av nya filmen Marry me.Ben Affleck och Jennifer Lopez på premiären av nya filmen Marry me.Ben Affleck och Jennifer Lopez på premiären av nya filmen Marry me.
Ben Affleck och Jennifer Lopez på premiären av nya filmen Marry me. Foto: Jordan Strauss / TT NYHETSBYRÅN

Bennifer knäcktes av Gigli – men nu är de tillbaka

Av alla de romanser hon haft under åren är det den med Ben Affleck som fått mest uppmärksamhet. De var tillsammans mellan 2002 och 2004, skvallerpressen döpte paret till ”Bennifer”, och när de tillsammans gjorde den universellt utskrattade filmen Gigli innebar allt tryck att relationen sprack. Men nu har det tänt till igen. Bennifer existerar åter.

Ben Affleck och Jennifer Lopez spelade mot varandra i den hånade filmen Gigli.Ben Affleck och Jennifer Lopez spelade mot varandra i den hånade filmen Gigli.Ben Affleck och Jennifer Lopez spelade mot varandra i den hånade filmen Gigli.
Ben Affleck och Jennifer Lopez spelade mot varandra i den hånade filmen Gigli. Foto: Rights Managed / TT NYHETSBYRÅN

Under vårt videomöte är ämnet förbjudet, men i en intervju med People Magazine har J.Lo öppnat sig om relationen med Ben Affleck. Hon säger där:

”Förra gången var vi för publika och vi var naiva och det blev lite tufft. Så nu var vi lite rädda innan vi vågade gå ut med relationen. Men det är en underbar kärlekshistoria som har fått en andra chans. Jag känner mig så lycklig och glad och stolt över att få vara med honom.”

Jennifer Lopez på filmpremiären av Kärleken checkar in, 2002, med Ben Affleck.Jennifer Lopez på filmpremiären av Kärleken checkar in, 2002, med Ben Affleck.Jennifer Lopez på filmpremiären av Kärleken checkar in, 2002, med Ben Affleck.
Jennifer Lopez på filmpremiären av Kärleken checkar in, 2002, med Ben Affleck. Foto: Matt Baron/BEI/REX / TT NYHETSBYRÅN

Hon fortsätter: 

”Vi kände båda att vi är så lyckliga och vi vill inte ha strul nu igen. Vi är äldre, vi är smartare, vi har mer erfarenhet, vi är på olika platser i livet, vi har barn, och det där är något vi hela tiden måste tänka på. Vi vill skydda oss själva för det är en underbar tid för oss. Jag vill göra allt för att skydda det här förhållandet.”

Om Ben Affleck (som innan han och J.Lo möttes igen närmast haft en relation med Ana de Armas, hon som nästan stal Bondfilmen No time to die) säger J.Lo:

”Jag är så stolt över honom och över den man han har blivit medan jag sett på på avstånd. Vi vet båda nu vilka vi är och det är en grund för en lycklig och hälsosam relation.”

Jag är så stolt över Ben och den man han har blivit.

Men även om hon nu inte specifikt vill tala om Affleck denna dag, så är det givetvis honom jag ser framför mig när hon talar om hur den perfekta kvällen ska se ut.

– Det är min man och jag, ensamma, långt borta från paparazzis. Vi behöver inte oroa oss för att andra människor ser oss, vi kan tala om livet och om kärlek och njuta av varandras sällskap och känna att vi är förälskade och att vi är tillsammans.

Jennifer Lopez: en underskattad superstjärna

Det finns de som ser lite snett på J.Lo, men det är orättvist. Hon är en duktig sångerska (titta gärna på hennes framträdande från Joe Bidens presidentinstallation om ni tvivlar), hon är en duktig skådespelare (glöm Gigli, tänk i stället på den utmärkta Hustlers).

https://www.youtube.com/watch?v=9QEGv7REuXw

Hon har varit megastjärna länge. Jag minns när jag 2002 var i New York med min då 13-åriga dotter Hanna för att intervjua Hugh Grant om Om en pojke. Jag fick veta att J.Lo befann sig på samma hotell för att ge intervjuer om filmen Kärleken checkar in. Hanna och jag åkte till den våning där J.Lo befann sig, och hade sådan tur att hon precis då kom ut i korridoren. Vi gick fram till henne, till livvakternas missnöje, jag sa ”Miss Lopez, could my daughter have your autograph”. Hon svarade ”Of course, pretty girl, what's your name?”. När Hanna veckan efter berättade om detta i skolan blev det sådan uppståndelse att det nästan var så att hon fick skriva autografer bara för att hon hade talat med J.Lo, och hon blev utfrågad om ”hur var hon klädd” och så vidare. Så stor var J.Lo redan då.

Aktuell med två romantiska komedier (J.Lo älskar genren!)

Det började med musiken, det fortsatte med skådespeleri, och hon kombinerar det gärna. Till Marry me skrev hon en rad nya låtar, som resulterade i ett nytt album.

J.Lo är bioaktuell i den romantiska komedin ”Marry me”J.Lo är bioaktuell i den romantiska komedin ”Marry me”J.Lo är bioaktuell i den romantiska komedin ”Marry me”
J.Lo är bioaktuell i den romantiska komedin ”Marry me” Foto: BARRY WETCHER /UNIVERSAL PICTURES / © 2021 UNIVERSAL STUDIOS. ALL RIGHTS RESERVED.

– Jag gjorde båda samtidigt. Mina två världar förenades. Det gav mig en möjlighet att ha extra mycket att säga till om. Ingen förstod detta så bra som jag gjorde.

– Jag vet vad jag kan. Det fanns en tid då jag kände mig osäker. Men nu känner jag mig själv, jag litar på mig själv, jag har hittat min egen väg, och jag är lycklig över att jag får möjlighet att göra det jag gör och kunna utveckla mina talanger på olika områden.

Jag vet vad jag kan. Det fanns en tid då jag kände mig osäker. Men nu känner jag mig själv, jag litar på mig själv.

Under de närmaste åren kommer vi att kunna se henne i flera dramatiska filmer, bland annat Niki Caros The mother, som kommer på Netflix, och innan dess är det biopremiär för Shotgun wedding, ännu en romantisk komedi. Och det är en genre J.Lo älskar.

https://www.youtube.com/watch?v=Ebv9_rNb5Ig

– Jag växte upp med den genren. När Harry mötte Sally, och sådana filmer. Som biobesökare älskar jag att se romantiska komedier, och det är därför jag har gjort så många. Nu i år är det premiär på två romantiska komedier som jag har gjort, och det känns som att komma hem.

– Den romantiska komedin är en genre som ska innehålla vissa saker, och det är svårt att förnya den för varje ny film. Det handlar om att två personer ska få varandra i slutet, och det gäller att göra resan dit intressant. Om jag hittar ett sådant manus tackar jag ja.

Ska vi likna hennes eget liv vid en romantisk komedi, en med ett lyckligt slut? Hon säger:

– Jag vill ha kärlek precis som alla andra, och jag har insett att det är möjligt. Det är möjligt att finna verklig kärlek i ett verkligt hem.

LÄS MER Experternas beautyfavoriter – knepen och produkterna bakom kändislookerna 

LÄS MER Skådespelaren Aliette Opheim: ”Det finns ingen jag är så intresserad av som mig själv” 

LÄS MER Paulina Porizkova: ”Äldre kvinnor måste få synas”