Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: TT

Lär känna frisören bakom Jennifer Lopez Versace-look (som fick internet att braka!)

Han är frisören hela Hollywood vill ha – Damernas Värld träffade Chris Appleton som var med och tog fram årets look som fick internet att braka.

Direkt från Versaces visning i Milano till Sverige, för att sedan flyga vidare och göra Kim Kardashians hår inför Emmy Awards. Kändisfrisören Chris Appleton har minst sagt mycket att stå, och resdagarna är så många att han tappat räkningen för längesen. Under Versaces SS20-visning i Milano var Chris Appleton med och tog fram säsongens mest omtalade look som fick oss alla att tappa hakan och skrika av förtjusning: Jennifer Lopez i den där klänningen. Med den där klänningen menas en grön Versace-klänning som efterliknar en grön Versace-klänning som hon bar till Grammy-galan år 2000. Klänningen fick då så mycket uppmärksamhet att den födde idén till vad som skulle bli Googles bildsök.

LÄS MER: Nu kan du bära Lars Wallins lyxiga design – släpper budgetvänlig kollektion

T.h.: Jennifer Lopez i Versace på Grammy-galan år 2000. T.v.: Jennifer Lopez visade upp Versaces nya klänning för deras SS20-visning i Milano. Foto: TT / damernas värld magasin

– Att göra Jennifer Lopez hår för Versace-visningen var verkligen en dröm som blev sann. Jag kommer ihåg så väl när hon bar klänningen första gången på Grammisgalan år 2000 och hur alla pratade om den. Det var ju ändå där och då googles bildsökning startade för att folk var så intresserade och fascinerade av klänningen. Men vi visste samtidigt att pressen skulle bli stor den här gången. Jen är 50 nu och folk kommer såklart att jämföra henne då och nu. Men jag är så glad att få vara en del av det ikoniska ögonblicket och responsen efteråt var bara wow!, säger Chris Appleton.

Chris Appleton och Jennifer Lopez har jobbat ihop i flera år. Foto: Copyright © 2019 BACKGRID UK

När samtalet från Jennifer Lopez kom för några veckor sedan om förfrågan att göra looken, visste Chris Appleton på en gång att det här var något han måste tacka ja till – det skulle bli en stund han inte fick missa.

Hur gick tankarna kring håret?

– I början av planeringen ville teamet ha en hög hästsvans eller wet look, men jag ville åt glans och studs. Det tycker jag verkligen att vi fick till med en halvt uppsatt hästsvans och lyxigt svall. Genom att dra bak håret vid tinningen får man dessutom ett gratis ansiktslyft. En av anledningen att looken blev så gillad när den gjordes första gången var för att den var enkel, vacker och sexig. Inget galet som tog över klänningen, och jag tycker att vi lyckades med det igen!

LÄS MER: Nu släpps Karl Lagerfelds sista samarbete – sminkkollektion med L’Oreal