Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Jenny Strömstedt om vardagslivet, karriären och de små guldkornen i vardagen.Jenny Strömstedt om vardagslivet, karriären och de små guldkornen i vardagen.Jenny Strömstedt om vardagslivet, karriären och de små guldkornen i vardagen.
Jenny Strömstedt om vardagslivet, karriären och de små guldkornen i vardagen. Foto: TT

Jenny Strömstedt: ”Jag tror att jag skulle bli världens bästa hemmafru”

TV4-profilen Jenny Strömstedt delar med sig av det som gör hennes liv lite extra härligt – från att vara programledare, till egentid framför spegeln och sommarstugan på Dalarö i Stockholms skärgård.

För Jenny Strömstedt stannar inte livet upp när hon lämnar rutan i TV4 på morgonen, utan hon fyller gärna sina dagar med saker hon älskar att höra. Helst spenderar hon tid i sommarhuset på Dalarö, lagar mat eller träffar vännerna på favoritbaren. 

Jenny Strömstedt om... Att vara programledare

”Tanken var aldrig att jag skulle bli programledare, men jag blev ganska tidigt blev bländad av yrket. Jag har under hela mitt liv varit intresserad av samhällsfrågor och därför var det väldigt kul att få bli journalist. Nu får jag oupphörligen ställa frågor och kika in i andra människors liv.”

Jenny Strömstedt

Gör: Journalist och programledare.

Ålder: 47 år.

Bor: Stockholm.

Familj: Mannen Niklas Strömstedt och tre barn.

Mest googlade frågan: ”Hur lång är Jenny Strömstedt?”. Hennes längd är 1,78 m.

... Om sin man, Niklas Strömstedt

”Min man betyder jättemycket för mig, jag hade tur som fick träffa honom så här på ålderns höst.”

Makarna Strömstedt är en stilren duo.Makarna Strömstedt är en stilren duo.Makarna Strömstedt är en stilren duo.
Makarna Strömstedt är en stilren duo. Foto: Christine Olsson/TT / Christine Olsson

... Om Instagram

”Jag tycker att Instagram är en mycket trevlig plattform. Något av det roligaste jag vet är att fråga mina följare vad de har för planer för dagen. Då kan det komma 300 berättelser från människor som skriver att de ska mjölka korna, ta hand om barnbarnen, sy gardiner eller ligga i soffan och kolla på någon serie. Det gör mig alltid glad och rörd att få läsa de här berättelserna och så tänker jag att det ändå finns hopp om mänskligheten.”

LÄS MER: Karin Laserows stilråd: ”Du är inte tant för att du har passerat 50

... Om svenska designers

”Jag tycker om att ha på mig kläder från svenska designers. Jag gillar bland annat systrarna bakom House of Dagmar och Jennifer Bloms jättesnygga, galabetonade klänningar. Det är inte speciellt lätt att vara svensk designer, de får jobba hårt med att hålla kvar sina märken. 

... Om att vara hemma

”Jag tror faktiskt att jag skulle bli världens bästa hemmafru. Jag tycker det är så roligt att baka och laga mat. Nu ska jag lära mig att snickra också, jag har precis inrett en snickarbod och tänker att det ska bli min nya grej.”

... Om träning

”Träning är mitt bästa tips för återhämtning. Om jag inte skulle träna hade jag aldrig orkat med min vardag. ”

Människor som brinner för att det här samhället ska fortsätta fungera är mina förebilder.

... Om grävande journalister

”Jag blir så inspirerad av mina kolleger som sysslar med grävande journalistik, som avslöjar oegentligheter och som står för motsatsen till fake news, där de istället försöker komma så nära sanningen som möjligt. Människor som brinner för att det här samhället ska fortsätta fungera är mina förebilder.”

... Om den välskräddade kostymen

”Ju äldre jag blir, desto mer tänker jag att jag ska köpa färre plagg med bättre kvalitet och högre modegrad. En välskräddad kostym är ett oslagbart plagg som funkar i alla lägen.”

LÄS MER: 14 plagg att investera i för en komplett basgarderob (steg för steg!) 

En välskräddad kostym går alltid hem hos Jenny.En välskräddad kostym går alltid hem hos Jenny.En välskräddad kostym går alltid hem hos Jenny.
En välskräddad kostym går alltid hem hos Jenny.

... Om täckande makeup

”Jag har alltid med mig ett täckande puder och concealer. När man jobbar skift som jag gör ser man alltid lite död ut, då är det viktigt med täckande smink, haha!”.

... Om sitt bästa karriärtips

”Folk hör ofta av sig till mig och frågar om hur man gör för att bli programledare. Jag tror att nyckeln är att intressera sig mindre för i vilken form man utövar journalistik och istället fokusera på vad man brinner för och vad man vill förmedla till omvärlden.”

Jag tycker det är mysigt med lite egentid där jag får hålla på och pyssla med mig själv.

... Om egentid framför spegeln

”När jag började jobba med tv var allt jag hade i mitt badrumsskåp en flaska med Nivea body lotion och någon slags ansiktscréme från snabbköpet. Nu har jag en massa olika produkter. Jag tycker det är mysigt med lite egentid där jag får hålla på och pyssla med mig själv, det blir lite av meditativt att gegga in olika crémer i ansiktet”.

Mysig egentid framför spegeln är något som Jenny Strömstedt prioriterar.Mysig egentid framför spegeln är något som Jenny Strömstedt prioriterar.Mysig egentid framför spegeln är något som Jenny Strömstedt prioriterar.
Mysig egentid framför spegeln är något som Jenny Strömstedt prioriterar. Foto: CHARLOTTE BRUNZELL/TT / CHARLOTTE BRUNZELL TT NYHETSBYRÅN

... Om sommarhuset på Dalarö

”Min favoritplats på jorden är ute på Dalarö, i huset som min man har tagit över efter sina föräldrar. Där kan jag släppa ner axlarna och där känner jag mig som vackrast och starkast, eftersom jag får strosa runt barfota, tvätta mig i havet, jobba i trädgården och göra saker med händerna. Då känner jag mig skitsnygg och härlig. Oklart om omgivningen tycker detsamma, haha!”.

... Om matlagning

”Jag älskar mat och blir väldigt inspirerad av kockarna som kommer till Nyhetsmorgon. Jag testar mycket av vad de lagar. Nyligen råkade jag dock titta på en app som visar hur mycket pengar jag lägger på mat varje månad och blev livrädd!”.

Jenny älskar att spendera tid i sommarhuset på DalaröJenny älskar att spendera tid i sommarhuset på DalaröJenny älskar att spendera tid i sommarhuset på Dalarö
Jenny älskar att spendera tid i sommarhuset på Dalarö Foto: ULF GRÜNBAUM/TT / ULF GRÜNBAUM TT NYHETSBYRÅN

... Om ungdomlig musiksmak

”Just nu lyssnar jag mycket på nya låtar från mina bonusungdomar Maja och Simon Strömstedt. Det är roligt!”.

... Om favoritbaren

”På fredagar brukar jag gå till en bar i Stockholm som heter Racamaca tillsammans med mina kompisar. Det är världens bästa tapasbar faktiskt, och det bukar vara fullt med folk, så det är bäst att vara där tidigt.”

LÄS MER: Soraya Lavasani, 38: ”Har inga problem att visa mig utan smink”