Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Josefine Davidson är grundare av Stockholm Kids, en barnläkarmottagning som inriktar sig på barn med ADHD.Josefine Davidson är grundare av Stockholm Kids, en barnläkarmottagning som inriktar sig på barn med ADHD.Josefine Davidson är grundare av Stockholm Kids, en barnläkarmottagning som inriktar sig på barn med ADHD.
Josefine Davidson är grundare av Stockholm Kids, en barnläkarmottagning som inriktar sig på barn med ADHD. Foto: ANDERS G WARNE

Josefine Davidsons Stockholm Kids hjälper barn med ADHD

Under föräldraledigheten fick sjuksköterskan Josefine Davidson en vision. Hon ville skapa en barnläkarmottagning som inriktade sig mot neuropsykiatri. I dag växer Stockholm Kids så det knakar. 

Vad var det som fick dig att agera och starta egen specialistmottagning?
– Jag var föräldraledig med andra barnet när jag började fundera. Jag var verksamhetschef på Barnsjukhuset Martina och hade länge tänkt på att starta eget. Eftersom äldsta barnet har ADHD insåg jag att det var det här jag ville jobba med. 

– Det finns ett stort behov av en nytänkande mottagning för barn med ADHD, dit hela familjen kan tänka sig att komma. 

Josefine Davidson

GÖR: Delägare och grundare av Stockholm Kids, en mottagning för barn och unga med ADHD. 

ÅLDER: 43 år. 

BOR: Stockholm.

INSTAGRAM: @stockholmkids

Josefine Davidson: ”Det är svårt för ADHD-familjer att få rätt hjälp” 

Vad är det som driver dig?
– Det är en stor och viktig målgrupp som behöver mycket hjälp. Eftersom jag själv har erfarenheten av att vara förälder till ett barn med ADHD vet jag hur svårt det kan vara att få rätt hjälp, och att det behövdes ett ställe där all vård och hjälp finns samlad under ett tak. Den vetskapen fick mig att ta steget. Det är jättemycket jobb, men jag brinner för det här!

LÄS MER: På gång 2021 – 10 kvinnor du ska hålla lite extra koll på under året

 

Josefine Davidson driver Stockholm Kids för barn med ADHD.Josefine Davidson driver Stockholm Kids för barn med ADHD.Josefine Davidson driver Stockholm Kids för barn med ADHD.
Josefine Davidson driver Stockholm Kids för barn med ADHD. Foto: Christin Philipson / Stockholm Kids

Hur ser framtiden ut för din verksamhet?
– Vi maxade snabbt vår lokal och har nu utökat med ytterligare 200 kvadratmeter. I vår ska vi  vi också öppna en filial. Behovet bara ökar och vi har märkt att barnen och ungdomarna tycker att det är bra att komma till oss. Eftersom de går till samma ställe och möter samma personal blir det en relation, och här kan de få den hjälp de behöver, utan att känna sig sjuka eller annorlunda. 

LÄS MER: Gunhild Stordalen: ”Vad vi äter kan rädda världen”