Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Karin Laserow är känd från programmet Bytt är bytt.Karin Laserow är känd från programmet Bytt är bytt.Karin Laserow är känd från programmet Bytt är bytt.
Karin Laserow är känd från programmet Bytt är bytt. Foto: TT

Karin Laserows stilråd: ”Du är inte tant för att du har passerat 50”

Karin Laserow är antikvitetsexpert i Bytt är bytt på TV4. För Damernas Värld berättar hon om sina stilknep, om sin familj och kärleken till antikviteter.

Den karismatiske antikvitetsexperten Karin Laserow tog hela svenska folket med storm när hon slog igenom i tv-programmet Bytt är bytt i Tv4. Här berättar hon om livets höjdpunkter – från kärleken till sin familj och till landsbygden, till att inspirera andra att livet inte alls är slut efter 65.

Karin Laserow om... Att slå igenom som 60-åring

”Det här med min tv-karriär har varit jävligt spännande. Det är en helt ny värld för mig. Jag hade aldrig någonsin planerat att göra tv efter 60, men det handlar om livets tillfälligheter. Ibland kommer tillfälligheter, man kan säga nej, men då är man tok förlorad tycker jag. Eller så kan man säga ja och bara prova. Tv är det häftigaste jag har gjort. Det är ett tecken på att jag verkligen vågar ta plats, och det har varit stort för mig eftersom i min värld är det fortfarande jantelagen som gäller – att du ska inte tro att du är någon.”

Karin Laserow

Namn: Karin Laserow

Ålder: 70 år

Familj: Maken Kaj Laserow och dottern Liza Laserow.

Gör: Antikvitetsexpert som är aktuell i TV4s program Bytt är bytt.

Om kärleken till antikviteter

”Att jag hamnade i antikvitetsvärlden är hur banalt som helst. Jag var sjuksköterska, men så träffade jag min man Kaj som hade en liten antikvitetshandel och sen har det liksom bara rullat på. Jag älskar att kunna återskapa svensk kultur som redan har producerats, en inredning är fulländad först när du ställer en antikvitet bland allt det nyproducerade. Det intresset är lika stort för mig idag som när det började, för 40 år sedan.”

”Jag var sjuksköterska, men så träffade jag min man Kaj (Laserow), som hade en liten antikvitetshandel och sen har det liksom bara rullat på”, säger Karin Laserow om vägen till antikvitetsvärlden.”Jag var sjuksköterska, men så träffade jag min man Kaj (Laserow), som hade en liten antikvitetshandel och sen har det liksom bara rullat på”, säger Karin Laserow om vägen till antikvitetsvärlden.”Jag var sjuksköterska, men så träffade jag min man Kaj (Laserow), som hade en liten antikvitetshandel och sen har det liksom bara rullat på”, säger Karin Laserow om vägen till antikvitetsvärlden.
”Jag var sjuksköterska, men så träffade jag min man Kaj (Laserow), som hade en liten antikvitetshandel och sen har det liksom bara rullat på”, säger Karin Laserow om vägen till antikvitetsvärlden. Foto: TV4

Om mänskliga möten

”Jag har inga egentliga riktiga förebilder, utan jag tycker om det här mänskliga mötet som stimulerar mig och som tar mig till nästa steg. Händelser som ger mig möjligheten att tänka i nya tankar.”

LÄS OCKSÅ: Så fixar du stilen på jobbet – 12 klassiska köp

Om att inspirera andra

”Jag vågar vara den jag är. Jag tror att jag kanske kan ge människor som är i min ålder hopp om att livet inte är slut efter 65. Du ska klä dig hur du vill, du ska hela tiden våga tänka nytt. Den stimulansen jag kan ge människor i min egen ålder är jag väldigt, väldigt glad över.”

LÄS OCKSÅ: Långt, kort, tunt och tjockt hår – 24 fina frisyrer för 50+

Om basplagg

”Min stil är rätt igenom Karin. Jag är alltid påklädd, jag har jävligt svårt för dekolletage och sånt. Jag håller mig till en enkel stil som egentligen alla kan bära. Långa ärmar, lite högt upp i halsen, gärna snygga byxor. Svarta basplagg och flats är mina signaturplagg. Skor älskar jag, det är min stora jävla passion i livet. Love it! Smycken är också viktigt. Min ring som jag bär varje dag har jag haft på mig varje dag i 25 år.”

Karin Laserow inspireras av Totêmes enkla stil.Karin Laserow inspireras av Totêmes enkla stil.Karin Laserow inspireras av Totêmes enkla stil.
Karin Laserow inspireras av Totêmes enkla stil.

Om stilråd efter 50

”Du behöver inte vara tant för att du är 50. Allt handlar om hur saker passar sin egen kropp när man stylar sig själv. Midjan sitter inte där den gjorde när du var 40, och ändan är inte lika fast heller. Du behöver inte gå över gränsen och se ut som en tonårings-65-åring, men titta ändå på vad som är trendigt och anpassa dig efter dig själv. Sluta aldrig köpa nya kläder. Sluta aldrig förnya dig.”

LÄS OCKSÅ: Hejdå, åldersfixering! Nu är det dags att älska ditt gråa hår

Om Totême och Chanel

”Jag gillar Totême, eftersom jag gillar enkla basplagg. Jag vill ha tuffa svarta byxor, en snygg kashmirtröja och sen ett par ett Chanel-skor, oftast ett par ballerina. Det passar mig utmärkt.”

Chanel-ballerina är en given favorit.Chanel-ballerina är en given favorit.Chanel-ballerina är en given favorit.
Chanel-ballerina är en given favorit.

Om bästa skönhetsprodukterna

”Clinique och Laura Mercier är mina favoritmärken. När man är äldre som jag man inte är lika slät om ögonlocken som förut måste man välja bra produkter. Då är det ingen idé att snåla på en hundralapp hit och dit. Cliniques kajalpenna är mjuk och skön, den glider på som den ska och går över rynkorna på ögonen. Cliniques läppstift återvänder jag alltid till. Jag är väldigt neutral i mina färger, jag har liksom inte knallröda läppar – det passar inte mig.”

Om vad hon gör på en ledig dag

”Jag är sällan riktigt ledig, jag är alltid lite på jobbet eftersom jag har så mycket i huvudet. Men jag gillar när det är tidig morgon när det bara är jag, livet och mitt kaffe tillsammans med min fantastiskt vackra utsikt på landet där jag bor. Den friden är ovärderlig. Sen tycker jag om Stockholm, det är något med det miljöombytet från landsbygden där jag bor som jag älskar. Så mycket fantastiska byggnader, det är den vackraste staden jag vet.”

LÄS OCKSÅ: Céline Dion, 51: ”Jag har aldrig känt mig så vacker och stark som nu”

Stockholm är en Karin-favorit.Stockholm är en Karin-favorit.Stockholm är en Karin-favorit.
Stockholm är en Karin-favorit. Foto: Shutterstock

Om lycka

”Jag älskar min familj, det är det viktigaste för mig. För mig är familjelivet är nyckeln till lycka. Men jag är väldigt komplex, jag är också lycklig när det bara är jag, när jag får ta en stund för mig själv.”

Om det finaste någon har sagt

”För några år sedan fick jag ett sms av min dotter, Lisa Laserow på internationella kvinnodagen där hon skrev till mig att jag var hennes fantastiska förebild. Det är ju det man vill vara som mamma. Att hon känner att jag har bidragit med något till hennes liv som hon tycker kan ge henne möjlighet att lyckas. Det är det finaste jag har hört.”

LÄS MER: Viola Davis, 54, blir L'Oréals nya modell: ”Skönhet är inte en ålder”