Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Kristin Kaspersen är aktuell med samtalspodden Nyfiken på.Kristin Kaspersen är aktuell med samtalspodden Nyfiken på.Kristin Kaspersen är aktuell med samtalspodden Nyfiken på.
Kristin Kaspersen är aktuell med samtalspodden Nyfiken på. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Kristin Kaspersen: ”Jag har varit som en trotsig tonåring hela mitt liv”

För Damernas Värld berättar Kristin Kaspersen om hur hon mår bra i vardagen, podden ”Nyfiken på” och var i världen hon känner sig närmast mamma Lill-Babs. 

Träning
– Träning har blivit min livsstil. Det var i samband med att jag fick barn som jag hittade ett naturligt förhållningssätt till träningen. Innan dess hade jag varit mycket på och av, men jag märkte att jag orkade mer när jag rörde mig mer. Sedan dess har träning varit precis som att sova och äta: det är bara något jag gör. 

Kristin Kaspersen

Gör Programledare, författare och har podden Nyfiken på.

Ålder 51 år.

Bor Stockholm.

Familj Sönerna Filip, 24, och Leon, 17 år.

Varierad motion
– Jag tränar tre till fem gånger i veckan och tränar i förebyggande syfte och för att må bra så klart. Tar jag hand om min kropp ordentligt har jag förutsättningen att kroppen håller bättre. Jag tycker att det är roligt att variera träningen och just nu börjar jag varje morgon med att springa tre kilometer med min hund. Sen varvar jag styrketräning och yoga och försöker att promenera varje dag.

Tar jag hand om min kropp ordentligt har jag förutsättningen att kroppen håller bättre.

Yoga
– Jag gjorde min första teachers training i poweryoga år 2000 och har hållit på med yoga till och från sedan dess. Jag börjar gärna dagen med yoga för att väcka och stretcha kroppen, kanske tillsammans med en kopp kaffe och Nyhetsmorgon. Det är skönt att få upp rörligheten i kroppen och jag tycker att det är ett bra sätt att landa och komma ner i varv. 

Träningskläder
– Jag tycker att det är jätteroligt med träningskläder, men när jag hittar mina favoriter använder jag samma jämt. Jag kör gärna långa leggings i svart eller jordnära färger. 

Möta nya människor
– Det är så häftigt och fint att få träffa nya människor och jag har alltid varit intresserad av att få höra om livshistorier och kunskap som människor har. Nu har jag turen att få ha det som mitt yrke genom min podd och tycker att det är fantastiskt roligt. Alla människor har en intressant livshistoria och när jag går från en inspelning känner jag mig alltid glad och blir helt överlycklig när jag får respons på att jag, genom mina gäster har inspirerat andra.

Tid med familjen
– Min familj betyder jättemycket och att ha en kärleksfull familj är fantastiskt. Vi är så himla utspridda: min pappa och mina bröder bor i Norge, mamma (Lill-Babs, reds anm.) var mycket på turné och mina systrar och jag har bott i olika städer. Vi ses inte så ofta, men det viktigaste är att var vi än befinner oss så finns vi där för varandra. 

Mamma för mig är mer Östermalm och det är här jag känner mig närmare henne eftersom det var här eller i turnébussen jag hade mitt liv med henne.

Familjegården i Järvsö
– Huset i Järvsö förknippar jag väldigt mycket med min mormor. Som barn var jag där med mormor när mamma var på turné. Mamma för mig är mer Östermalm och det är här jag känner mig närmare henne eftersom det var här eller i turnébussen jag hade mitt liv med henne. Men huset i Järvsö betyder jättemycket och är lite som Bullerbyn. Jag och Malin har tagit över mammas hus, min morbror har ett, våra två bästa kompisar har ett varsitt och min andra syster har det femte huset.

Tid för återhämtning
– För att verkligen återhämta mig behöver jag åka någonstans där jag inte behöver ta något ansvar eller har några måsten. Jag har alltid gillat att resa, men det behöver inte vara utomlands. I somras upptäckte och utforskade jag Gotland ordentligt och blev helt kär.

Att hitta rätt verktyg
– Jag har gått ledarskapsutbildningar för att kunna leda andra, men insåg att verktygen jag fick lära mig kunde jag använda för att leda mig själv också. Verktygen och mina upplevelser och erfarenheter jag har haft genom åren blev min senaste bok, Vägen till att leda mig själv. Det verktyg som har hjälpt mig mest är att jag försöker tänka på vad jag kan påverka och inte. Jag försöker lägga energin på rätt saker och inte älta utan förändra det jag kan, vilket ofta handlar om en själv.

Fotografering
– Jag har alltid gillat att fota och att göra olika album med fotografier från resor. Men till slut var jag tvungen att lämna kameran hemma för allt jag gjorde var att fota. Att fotografera är en del av min avkoppling och det är nästan meditativt att gå runt att leta efter vackra platser, vackert ljus och att få se olika platser. 

Är det något jag önskar att jag vetat tidigare är det att jag inte behöver klara allt själv.

Att bli äldre
– Jag trivs med att bli äldre och omfamnar det. Det finns en sak du inte kan förändra och det är just att bli äldre. Och vad är alternativet? Att vara död … Och det vill jag inte! Är det något jag önskar att jag vetat tidigare är det att jag inte behöver klara allt själv. Jag trodde det var att vara vuxen, men i stället har jag varit som en trotsig tonåring i hela mitt liv. Nu har jag förstått att om jag inte klarar av en grej så ber jag om hjälp. Det är så skönt!

Kost
– Jag har haft en strulig mage sen jag var liten och mår bra av att äta hälsosamt med mycket grönsaker och frukt. Och jag tycker det är riktigt gott! Men jag är inte manisk. Jag älskar att äta lite choklad eller popcorn ibland och njuter verkligen av det. Det är viktigt att njuta av det man äter!

Det är viktigt att njuta av det man äter!

Kosttillskott
– Jag tar tester på vad min kropp behöver var fjärde månad för att se om jag har brist på något. Just nu äter jag B12 och Zink från Holistic, multivitaminet One daily från Innate, Grön boost proteinpulver från Better You, Premium D-vitamin från Pureness och The sollution collagen från Oslo Skin Lab

I Kristin Kaspersens träningsväska

Träningstopp från Filippa K

Crossback seamless midi top från Filippa K.Crossback seamless midi top från Filippa K.Crossback seamless midi top från Filippa K.
Crossback seamless midi top från Filippa K.

Träningstopp av polyamid/elastan, Filippa K. Mer info och köp här (länk till Filippa K).

Träningsleggings från Filippa K

High seamless legging från Filippa K.High seamless legging från Filippa K.High seamless legging från Filippa K.
High seamless legging från Filippa K.

Träningsbyxor med hög midja i polyamid/elastan, Filippa K. Mer info och köp här (länk till Filippa K).

Vit T-shirt från Arket

Heavy-weight T-shirt från Arket basics collection.Heavy-weight T-shirt från Arket basics collection.Heavy-weight T-shirt från Arket basics collection.
Heavy-weight T-shirt från Arket basics collection.

Oversize t-shirt i bomull och elastan, Arket. Mer info och köp här (länk till Arket).

Träningsväska med tryck

Lucie shopper från Studio Wms.Lucie shopper från Studio Wms.Lucie shopper från Studio Wms.
Lucie shopper från Studio Wms. Foto: JOSEFINE BACKSTROM / Josefine Backstrom

Väska med tryck ”I am your sister”, i bomull och polyester, Studio Wms. Mer info och köp här (länk till Åhlens).

Vattenfast mascara från Byredo

Vattenfast mascara. Mascara Tears in rain, Byredo. Mer info och köp här (länk till Kicks).

Torrschampo från Balmain

Dry shampoo från Balmain.Dry shampoo från Balmain.Dry shampoo från Balmain.
Dry shampoo från Balmain. Foto: BALMAIN HAIR

Torrschampo i väskvänlig storlek. Dry shampoo, Balmain. Mer info och köp här (länk till Lyko)

Kristin Kaspersens bok

Vägen till att leda mig själv… via stigar, berg och snår av Kristin Kaspersen. Mer info och köp här (länk till Adlibris)

Kristins kosttillskott

1. Vitamin B12 från Holistic. Mer info och köp här (länk till Meds).
2. Tillskott Zink från Holistic. Mer info och köp här (länk till Meds).
3. Multivitamin. One daily från Innate. Mer info och köp här (länk till Great life).
4. Proteinpulver. Grön boost proteinpulver från Better You. Mer info och köp här (länk till Meds).
5. D-vitamin. Premium D-vitamin från Pureness. Mer info och köp här (länk till Meds).

LÄS MER: Young Royals-stjärnan om catwalkdebuten hos Ganni: ”Som att släppa in ett barn i en godisbutik”