Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Kristin är aktuell med boken Vägen till att leda mig själv, podden Nyfiken på och som programledare för Svenska hjältar-galan.Kristin är aktuell med boken Vägen till att leda mig själv, podden Nyfiken på och som programledare för Svenska hjältar-galan.Kristin är aktuell med boken Vägen till att leda mig själv, podden Nyfiken på och som programledare för Svenska hjältar-galan.
Kristin är aktuell med boken Vägen till att leda mig själv, podden Nyfiken på och som programledare för Svenska hjältar-galan. Foto: LOTTE FERNVALL/AFTONBLADET / LOTTE FERNVALL/AFTONBLADET

Kristin Kaspersen: ”Mamma gav mig rådet att aldrig sluta vara nyfiken”

Hon är en av Sveriges mest populära programledare, hon skriver böcker, poddar och är en hejare på att dansa, det vet alla vi som såg henne briljera i Let's dance. Men vad tycker Kristin Kaspersen själv gör livet lite extra härligt att leva? Här berättar hon om sin mammas bästa råd, plagget hon köper om och om igen, och varför hon tycker så mycket om att sticka.

Återhämtning
– Återhämtning har blivit extremt viktigt för mig eftersom jag nu förstått hur betydelsefullt det är. När jag återhämtar mig är jag helst med barnen, då tänker jag inte på något annat. Det bästa jag vet är att sitta i soffan och kolla på fotboll med mina söner.

Kristin Kaspersen

GÖR Programledare, författare, poddare, med mera. 

ÅLDER 51 år.

BOR Stockholm.

FAMILJ Två söner. 

AKTUELL Med nya boken Vägen till att leda mig själv, podden Kristin Kaspersen Nyfiken på och som programledare för (den digitala) Svenska hjältar-galan. 

Mammas råd
– Min mamma (Lill-Babs, reds anm.) gav mig rådet att aldrig sluta vara nyfiken och det har jag haft med mig under min karriär. Det var därför jag startade min podd, Kristin Kaspersen Nyfiken på. Att vara nyfiken har gett mig så mycket, jag lär mig nya saker hela tiden och ju mer jag lär mig desto fler upplevelser och erfarenheter får jag.

Kristin med mamma Barbro och storasyster Malin, i Järvsö 1973.Kristin med mamma Barbro och storasyster Malin, i Järvsö 1973.Kristin med mamma Barbro och storasyster Malin, i Järvsö 1973.
Kristin med mamma Barbro och storasyster Malin, i Järvsö 1973. Foto: BJÖRN LARSSON ASK/KB/TT / BONNIERARKIVET TT NYHETSBYRÅN

Parfym i småflaskor
– Jag har alltid tyckt att det är så svårt med parfymer och vilka jag ska köpa. Jag använder ständigt min favorit från Byredo, med har aldrig tidigare tänkt på att man kan han olika för dag och kväll. Men så upptäckte jag hemsidan Sniph där man kan beställa hem prover i småflaskor som jag nu har med mig överallt, så att jag har en för varje tillfälle.  

Doft från svenska Shiph.Doft från svenska Shiph.Doft från svenska Shiph.
Doft från svenska Shiph.

Stickade tröjor
– En gång när jag var och shoppade med en kompis sa han: ”Kan du försöka titta på något annat än stickade tröjor, du har ju redan så många.” Men jag får aldrig nog!

 Designfavoriterna
– När det kommer till t-shirts och stickade tröjor tycker jag om Stylein, och jag har en del plagg från Filippa K och Acne Studios. Massimo Dutti har världens bästa polotröjor. 

Stickad tröja från Stylein, modell Essie sweater.Stickad tröja från Stylein, modell Essie sweater.Stickad tröja från Stylein, modell Essie sweater.
Stickad tröja från Stylein, modell Essie sweater.

Svenska hjältar
– Jag har alltid tyckt om att lyfta människor som gör något gott och ger av sig själva för någon annan. Därför känns det fantastiskt fint att i år få vara programledare för Svenska hjältar-galan i år. I och med pandemin har det kommit fram extra många hjältar. Det kan vara allt från personer som hjälper äldre att bära hem kassar till restauranger som skickar ut mat till sjukhuspersonalen. 

LÄS OCKSÅ Carolina Gynning: ”Jag vill se äldre kvinnor på Youtube” 

Favoritrestaurangerna
– Min kvarterskrog NyKo Kitchen är en av mina favoriter, och jag älskar att äta frukost på Butiken på Strandvägen, de gör världens godaste chiapudding. När jag är i Järvsö går jag alltid till Järvsö Creperie. Ägarinnan odlar alla tillbehör i sin trädgård och det är otroligt gott.

NyKo Kitchen på Nybrogatan i Stockholm, en av Kristins favoritrestauranger.NyKo Kitchen på Nybrogatan i Stockholm, en av Kristins favoritrestauranger.NyKo Kitchen på Nybrogatan i Stockholm, en av Kristins favoritrestauranger.
NyKo Kitchen på Nybrogatan i Stockholm, en av Kristins favoritrestauranger.

Att läsa
– När jag var i min stuga på Gotland senast fungerade inte tv:n, så jag låg och läste på morgonen i stället. Det var då jag insåg hur trevligt det faktiskt är att läsa. Jag föredrar lättlästa böcker som snabbt fångar mitt intresse, och älskar bland annat Simona Ahrnstedts böcker. 

Läs mer om En enda natt och köp den här. (Länk till Bokus.) 

En enda natt är bara en av Simona Ahrnstedts många populära romance-böcker.En enda natt är bara en av Simona Ahrnstedts många populära romance-böcker.En enda natt är bara en av Simona Ahrnstedts många populära romance-böcker.
En enda natt är bara en av Simona Ahrnstedts många populära romance-böcker.

 

Upplevelser
– Upplevelser och resor med barnen är det som jag prioriterar högst och som jag lagt mest pengar på genom åren. Det är något som jag är väldigt tacksam för i dag när barnen börjar bli stora och vill ge sig ut på egen hand. Vi har gjort mycket tillsammans och det har varit helt ovärderligt.

Kristin när hon chefade loss på dansgolvet i Let's dance.Kristin när hon chefade loss på dansgolvet i Let's dance.Kristin när hon chefade loss på dansgolvet i Let's dance.
Kristin när hon chefade loss på dansgolvet i Let's dance. Foto: Fredrik Sandberg/TT / TT NYHETSBYRÅN / FREDRIK SANDBERG

Att sticka
– Jag stickar mycket, framför allt på hösten. Att sticka framför tv:n är avkoppling för mig. Just nu har jag en förkärlek för att sticka yogastrumpor. Det är enkelt, går fort och jag älskar dem. Jag tycker inte om att ha strumpor på mig när jag går inomhus eftersom jag bara glider runt. Yogastrumpor är öppna framtill och vid hälen så att jag inte glider.

Vännerna
– Eftersom en stor del av min familj inte bor i Stockholm umgås jag mycket med vänner. Vänner är som en familj som man väljer. Jag umgås med dem för att de är så himla härliga och inte för att jag känner mig ensam på något sätt.  Att sitta och prata med min kompis Mia om livet, det är ro och glädje för mig.

Läs mer om Kristins nya bok och köp den här. (Länk till Bokus.) 

Kristin är aktuell med den nya boken Vägen till att leda mig själv.Kristin är aktuell med den nya boken Vägen till att leda mig själv.Kristin är aktuell med den nya boken Vägen till att leda mig själv.
Kristin är aktuell med den nya boken Vägen till att leda mig själv.

Att samla favoritplaggen
– När jag hade Petra Mede med i min podcast var hon nyfiken på hur man hittar sin stil. Så då ringde jag runt till några stylister för att få svar på frågan och lärde mig att nyckeln är att samla på plagg som man trivs i. Har du exempelvis hittat ett par byxor från Zara som du verkligen gillar, kolla om de finns i fler färger eller köp två likadana som du kan byta mellan. Sedan är det bara att matcha byxorna med olika överdelar.

LÄS OCKSÅ Petra Mede om sitt försök att leva som Marie Kondo 

Varierande stil
– Min stil och vad jag tycker är snyggt varierar beroende på situation. Jag kan älska att gå i ett par högklackade boots, snygga kostymbyxor och en skjorta. Andra dagar föredrar jag låga kängor, ett par yogabrallor och en stor tröja.