Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lady Gaga i ny kostym

Kameleonten Lady Gaga är tillbaka. I alla fall musikaliskt, stilmässigt är hon ständigt lika aktuell som nyskapande. DV: s Monika Agorelius åkte till London och träffade fenomenet Lady Gaga för att tala om utanförskap, fans, det tuffa år hon har bakom sig och det nya albumet, Artpop, som släpps i dag den 7 november. 

På albumet finns bland annat låten Applause som handlar om att en artist inte existerar utan applåderna från sina fans. Jag frågar hur viktiga applåderna är för henne.
– En artist som ingen vill se tjänar inga pengar, svarar hon med viss ironi i rösten. Applåderna måste finnas där, låten handlar om samspelet mellan artisten och uppskattningen den får genom fansen. Många tror kanske att min högsta dröm är att vara kändis därför att jag bär uppseendeväckande kläder och gör stora scenshower med spektakulär scenografi och koreografi. Men faktum är att jag gillar att byta skepnader och experimentera med olika konstnärliga uttrycksformer varje dag, det ligger i min personlighet. Kändisskap är komplicerat. Lady Gaga är ett koncept. Det är jag som är Lady Gaga men Lady Gaga i sig består av många olika personligheter och uttrycksformer.
Hon skrattar till och fortsätter sedan:
– Jag vet att jag är en crazy bitch, och det har funnits perioder när jag mått väldigt dåligt för att jag var så annorlunda och kände att ingen förstod mig. Men nu när jag blivit lite äldre känner jag mig mer självsäker. Jag får vara precis som jag känner för. Ingen kan hindra mig. Jag är artist och om jag inte sticker ut från mängden, vem ska då göra det?  

Av Monika Agorelius

En längre intervju med Lady Gaga kan du läsa i det nya numret av Damernas Värld som nu finns i butik.