Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
I vår kommer Laila Bagges eget hudvårdsmärke Kolai.I vår kommer Laila Bagges eget hudvårdsmärke Kolai.I vår kommer Laila Bagges eget hudvårdsmärke Kolai.
I vår kommer Laila Bagges eget hudvårdsmärke Kolai. Foto: Weronika Bela

Laila Bagge om knepet som gör henne fem år yngre – till utseendet

Multientreprenören, musiktalangen och livsarkitekten Laila Bagge har många bollar i luften – att maximera och effektivisera sin skönhetsrutin har hon lärt sig på köpet.

Jag går ju upp fem på morgonen för att spela in morgonradion, så jag brukar inte göra så mycket mer än att tvätta mig och smörja ansiktet, förklarar Laila Bagge medan hon välkomnar oss in i det rymliga badrummet i familjens villa på Lidingö.

– Det är först när jag kommer hem och har sovit en timme till som jag gör mig i ordning på riktigt, säger hon, och berättar att hon just nu använder två prover på ansiktstvätt respektive crème från egna märket Kolai. Produkter som förväntas släppas i april.

LAILA BAGGE

GÖR Programledare och entreprenör.
ÅLDER 49 år.
BOR Lidingö utanför Stockholm.
FAMILJ Kärleken Korosh, sönerna Kit och Liam.
INSTAGRAM @lailabagge 

– Jag blir som fnöske om jag inte smörjer in mig med en riktigt fet crème. Jag testkör crèmen som vi kallar Rehab både dag och natt just nu. Jag ville skapa en vegansk crème med arganolja, och så vill man ju att det ska strama åt lite när man känner sig trött i huden när man blir över 40, skrattar Laila.

– Nu känns det äntligen som att vi har hittat rätt. Produktutvecklingen kräver så klart att Laila testar alla produkter grundligt, men innan dess gällde ZO Skin Health Exfoliating cleanser följt av Exfoliating polish varje morgon, och Complexion renewal pads - pads med syra - på kvällen.

LÄS OCKSÅ: Laila Bagge: ”Allt blir bättre med en yngre man”

– Jag använde min serie från ZO Skin Health varje dag tidigare. De produkterna vi tagit fram är lika bra, men med en helt annan prislapp och inte riktigt lika aktiva. Man vill ju att fler ska kunna använda dem.

Laila har testat både Dermapen och behandlingar med syra på salong, men inte riktigt fastnat för något av dem. Kroppen däremot behandlas med LPG en gång i veckan, för att sätta fart på cirkulationen och driva ut överflödig vätska.

– Jag går till Eva Tannemyr på Forces by Sweden varje vecka, och alltid innan jag ska gå på röda mattan. Jag har gjort koppning mot celluliter också och det gav jättebra resultat. Det som är så bra med Eva är att hon verkligen ser och lyckas forma kroppen, det är helt otroligt vilken skillnad det blir.

"Parfymen jag använt mest är Good girl från Carolina Herrera, som min man köpte till mig för 4,5 år sedan. Joe Malone Mimosa and cardamom köpte jag i Dubai, den är perfekt att använda under dagen. Jag köpte också deras limited edition-doft, Huntsman, till Korosh när jag var i London nyligen.""Parfymen jag använt mest är Good girl från Carolina Herrera, som min man köpte till mig för 4,5 år sedan. Joe Malone Mimosa and cardamom köpte jag i Dubai, den är perfekt att använda under dagen. Jag köpte också deras limited edition-doft, Huntsman, till Korosh när jag var i London nyligen.""Parfymen jag använt mest är Good girl från Carolina Herrera, som min man köpte till mig för 4,5 år sedan. Joe Malone Mimosa and cardamom köpte jag i Dubai, den är perfekt att använda under dagen. Jag köpte också deras limited edition-doft, Huntsman, till Korosh när jag var i London nyligen."
"Parfymen jag använt mest är Good girl från Carolina Herrera, som min man köpte till mig för 4,5 år sedan. Joe Malone Mimosa and cardamom köpte jag i Dubai, den är perfekt att använda under dagen. Jag köpte också deras limited edition-doft, Huntsman, till Korosh när jag var i London nyligen." Foto: Weronika Bela

Till vardags använder Laila mest feta lotioner från Apoteket för att återfukta huden på kroppen, men oljor med skimmer går också åt.

– Jag har aldrig gillat strumpbyxor, jag tycker det är så fult och obehagligt. Just därför tog vi fram en Shimmering oil med vårdande arganolja för Kolai också. Allt börjar med en kärlek till någonting och tanken är verkligen att göra produkter som jag själv använder, på mitt vis och precis som jag vill ha det. Så hoppas man att andra ska gilla det också så klart.

Laila Bagge har startat Kolai med sambon Korosh.Laila Bagge har startat Kolai med sambon Korosh.Laila Bagge har startat Kolai med sambon Korosh.
Laila Bagge har startat Kolai med sambon Korosh. Foto: Weronika Bela

Och det var just det, det egna behovet, som lade grunden till Kolai, varumärket Laila startat tillsammans med sambon Korosh Kananian.

– Vi ville göra någonting tillsammans, men visste inte riktigt vad förrän jag en dag satt med Korosh och klagade på hur förstört mitt hår blivit av all styling det utsätts för i mitt jobb. Då kom idéen med hårvård och styling upp. Att vi ville skapa en vegansk high end-serie till ett rimligt pris.

I vår kommer Laila Bagges eget hudvårdsmärke Kolai.I vår kommer Laila Bagges eget hudvårdsmärke Kolai.I vår kommer Laila Bagges eget hudvårdsmärke Kolai.
I vår kommer Laila Bagges eget hudvårdsmärke Kolai. Foto: Weronika Bela

Det är inget som analyserats eller som Laila funderat över själv, men kanske att uppväxten med en herrfrisör till mor har bidragit till intresset för hår och hårvård.

– Jag fick jämt sitta modell för mamma som liten, så jag hade pojkfrisyrer fram till att jag var 14-15 år! Då sa jag stopp, och sedan dess har jag bara velat ha långt hår, berättar hon.

Håret tvättas två gånger i veckan, max, och stylas sedan noggrant.

 

– Jag fönar håret helt torrt med värmeskydd innan jag sprayar hårbotten med saltvattenspray från Kolai. Sedan fönar jag sprayen torr för att få volym från rötterna, innan jag lockar håret med en tång från Ghd och avslutar med lite arganolja i topparna.

Det tar en timme för Laila att fixa håret, men det är också tid hon får igen under veckan.

– Lägger jag ner tid på stylingen så kan det hålla i en vecka om jag bara tar lite torrschampo någon gång mellan tvättarna. Just nu har jag Hair talk-extentions, som också gör att stylingen håller lite bättre. Det underlättar när man gör tv, konstaterar hon.

Even better foundation från Clinique är en favorit i badrummet.Even better foundation från Clinique är en favorit i badrummet.Even better foundation från Clinique är en favorit i badrummet.
Even better foundation från Clinique är en favorit i badrummet. Foto: Weronika Bela

Makeup däremot beskriver Laila lite mer som ett nödvändigt ont. Arsenalen är beprövad och relativt liten.

– Jag använder en foundation från Clinique, som jag upptäckte när jag sände Idol. Man blir jättetorr av strålkastarna och makeupen lägger sig i linjerna, så jag testade allt innan jag blev introducerad till den här, Even better foundation, av en makeupartist. Det är den första som har funkat för mig. Sedan använder jag en concealerpenna på små röda prickar, eyeliner från Lancôme och mascaran The colossal, från Maybelline. Den använder jag bara på underfransarna, eftersom att jag har gjort ögonfransförlängning, vilket verkligen är det bästa jag gjort. Efter det kör jag på lite solpuder, just nu Bronze goddess från Estée Lauder. Går jag ut kan jag addera lite brunt i globlinjen men jag upplever att ju äldre jag blir, desto mindre smink har jag.

Förutom den tidigare nämna concealerpennan är det en produkt till som ständigt är med i handväskan.

– Jag har en läppenna från Dior i nyansen Brown fig som jag haft i flera år. Jag älskar den nyansen! Den tar jag över hela läppen och kanske lite läppstift från Yves Saint Laurent ovanpå. Pennorna har jag med mig i plånboken till och med, så viktiga är de.

Lailas snabba skönhetstips

1. Crème i handväskan
– Jag bär alltid med mig min ansiktscrème och duttar den runt ögonen och på fina linjer, typ vid munnen, under dagen för att mjuka upp och jämna ut smink som kan ha lagt sig i torrhetslinjer. Man ser fräschare ut direkt!

2. Sömn
– Det är så trist, men crèmer och kallt vatten och sådant på ögonen hjälper typ i en halvtimme. I min ålder måste man sova bort plufsiga ögon och rynkor under ögonen. Jag märker världens skillnad på helgerna och på sommaren när jag inte måste gå upp klockan fem på morgonen, jag ser typ fem år yngre ut ...

3. Träning
– Jag är väldigt intresserad av att hålla mig ung så länge som möjligt med hjälp av bra kost och träning. Jag går på gym två gånger i veckan.

LÄS MER: Bästa beautyknepen för 50 plus – kända kvinnor delar sina skönhetsrutiner

LÄS MER: Hollywoodkvinnorna som säger sig åldras utan filter och botox