Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lär känna stjärnskottet Caroline Roxy!

Med sin coola stil, läckra styling och ett bländade leende har Caroline Roxy snabbt blivit en modebloggare att räkna med. Hennes färgsprakande blogg bjuder inte bara på härlig modeinspiration utan levererar även en stor dos energi. Vi bestämde oss för att ta reda på lite mer om henne och bloggen!

På mindre än ett år har du etablerat din blogg, berätta, hur kom det sig att du började blogga?

– Jag och min pojkvän reste mycket och ville att de hemma skulle kunna följa oss. När jag jobbade som inköpare på Gina Tricot började jag igen, det kom naturligt. Jag tänkte aldrig att: nu ska jag starta en blogg! Det bara hände. Jag själv har aldrig bestämt att bloggen ska definieras som modeblogg, men i och med att jag lägger upp mycket bilder på outfits så blir det lätt så. 

När kände du att du ville satsa på bloggen?

– Jag började blogga i oktober 2012 och i december januari kände jag att det här skulle vara kul att ha som heltidsjobb. Det bara växte fram, jag är rastlös och energisk men ville vara kreativ och det gav bloggen möjlighet till. Och så är det kul att få inspirera andra.

Vad blir du själv inspirerad av?

– Jag blir inspirerad av musik och resor. Jag har bland annat gjort en lång roadtrip genom USA, backpackat i Asien, tågluffat i Europa och rest genom Australien med husbil. Men den mest inspirerande av alla resor var den till USA när jag och min pojkvän reste runt, då fick vi verkligen chansen att se mycket.

Du jobbar även som modechef på Pause.se, vill du beskriva hur ser en arbetsdag ser ut?

– Jag går ofta på ett möte, det kan vara på ett presskontor eller med någon som vill göra ett samarbete, svarar på mail, bloggar och fotar. Att få till den perfekta bilden kan ta lite tid, framförallt om det spöregnar. I mitt jobb är det inte samma sak varje dag och det finns inga gränser för kreativiteten. 

Hur tycker du att modebloggar påverkar modebevakningen?

– Det är roligt att se på en modevisning med plagg som kan kosta 30 000, men det är inte det folk köper själva, det modet syns istället mer i bloggarna. I Sverige blir det mode som visas i bloggarna mer streetstyle, något man själv kan bära och inte highfashion. Jag tycker att det är jättekul att det kan finnas rapportering baserad både på modevisningar och streetstyle!

Din blogg har snabbt vuxit sig stor, har du något råd att dela med dig av?

– Kör bara på. Om man gör det man tycker är roligt så syns det och då blir det bra. 

Du hittar Carolines blogg här:  www.carolineroxy.seJust nu är hon även nominerad i Blog Awards, mer om det kan du läsa här: veckorevyn.com/blogawards/