Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
I sommar åker Linnea Henriksson på turné.I sommar åker Linnea Henriksson på turné.I sommar åker Linnea Henriksson på turné.
I sommar åker Linnea Henriksson på turné. Foto: Eva Edsjö / Sony music

Linnea Henriksson: ”Jag slutade bry mig och ändrade allt”

Linnea Henriksson har lärt sig att fånga dagen – och blivit billig i drift. Nu drar hon ut på turné genom Sverige. Läs om hennes bästa sminktips, dyraste felköp – och plaggen hon aldrig bär igen. 

Vad är det bästa med att åka på turné?
– Människorna. Att få uppleva nya platser med vänner. Att få sjunga, spela musik och möta en publik. Att åka bil och inte riktigt veta vad som väntar längre fram. En öl när man roddar ner. Allt. 

Linnea Henriksson

GÖR Artist och programledare.

ÅLDER 36 år.

BOR Stockholm och sommarstuga på västkusten.

FAMILJ Stor, men bor med sambon Wille, sonen Rune och hunden Tiger.

INSTAGRAM @linneahendrixs  

AKTUELL Med turné i Sverige.

– Mitt nya album låter annorlunda än det jag tidigare har gjort. Mycket är inspelat i min studio vid sommarstugan, med akustiska gitarrer och trumset i stället för trummaskiner. Det är nog mer likt mig live, och det är på scenen jag trivs bäst. Sen har jag också skrivit om andra saker. Det är inte så mycket relationer, mer ett sökande efter min egen plats i världen och livet. Det är accepterande och genom att acceptera ett och annat har jag landat på en väldigt lycklig plats. Albumet tog mig dit.

Linnea Henriksson turnerar i vår och sommar.Linnea Henriksson turnerar i vår och sommar.Linnea Henriksson turnerar i vår och sommar.
Linnea Henriksson turnerar i vår och sommar. Foto: Eva Edsjö / Sony music

 

Har du hittat en ny acceptans för hela livet?
Jo, men på ett sätt har jag väl det. Livet är så himla brutalt, där allt bara ingår och pågår samtidigt. Jag är 36 nu och jag tror det är svårt att komma till den här åldern utan att ha känt på livets ytterligheter av både stor lycka och stor sorg. 

– Jag kommer antagligen falla djupt nästa gång jag måste hantera sorg igen, men just nu känner jag mig rätt så beredd på att ingenting varar för evigt. Det gör mig väldigt mån om att vara en del av det liv jag lever och att det ska vara ett jag vill leva. 

Linnea Henriksson: ”Jag tog makten över mitt liv”

Albumet heter Det lilla – kan du beskriva storheten i att vara i det lilla?
– Jag har gått och blivit en riktig carpe diem-människa, helt oironiskt, så där så att jag går runt och tycker att saker i min vardag är så himla fina. Som ett äldre par som håller hand, eller när min son ler stolt. Det kan göra hela min dag. Superpraktiskt – man blir billig i drift. 

Du har tagit radikala beslut under arbetet med albumet – vilka då?
Jag slutade bry mig. Jag var i en miljö jag inte trivdes i längre, där jag kände att jag förminskade mig själv. Jag gjorde om, bytte helt sätt att göra min musik, vågade ändra på allt. Gjorde om mitt team, mina avtal, byggde en egen studio och tog verkligen makten över min process, min tid, mitt liv. 

Linnea Henriksson har tagit makten över sin tid och sitt liv.Linnea Henriksson har tagit makten över sin tid och sitt liv.Linnea Henriksson har tagit makten över sin tid och sitt liv.
Linnea Henriksson har tagit makten över sin tid och sitt liv. Foto: Eva Edsjö / Sony music

 

 

Du har ett hudvårdsintresse, hur tar du hand om din hud?
Jag är bra på att smörja in mig. Att tvätta rent på kvällen och använda olika krämer är en del av min nedstressning efter en intensiv dag. Mycket fukt. Och på sommarens alltid skugga och spf 50+.

Jag får feeling och går loss på Pinterest

Har du något sminkknep du vill dela med dig av?
Att alltid sminka ögonen först. Lägga alla skuggor, gärna ha eye patches under ögonen under tiden, och sen när ögonen är klara så torkar man rent på kinderna och lägger resten.

Vilka stil- och beautyförebilder har du?
Tycker alltid Gucci har väldigt roliga kollektioner, dem gillar jag att kolla in. Och hur alla rockikoner såg ut på 70-talet. Annars är det mest att jag kan få feeling för något, typ fransar, och så går jag loss på Pinterest och bara samlar på mig en massa bilder som är fina tills jag har en anslagstavla full med inspiration att utgå från.

”Jag har verkligen haft fula kläder”

Vilket är det dyraste plagg du köpt?
Oj, jag köpte ett par skinnbyxor från Acne i början av min solokarriär som jag skulle ha i en video – och hade en sådan ångest efteråt. De syntes ju knappt i videon heller. Sen gick de tack och lov sönder efter bara någon användning,– då kunde jag reklamera dem. 

Vilken är den största stilmiss du gjort?
Hmm, jag har ju verkligen haft fula kläder på mig, det hör liksom till. Min största miss är när jag luras av reklambilder och köper billiga kläder på nätet. Det ser verkligen inte ut på samma sätt i verkligheten, sitter dåligt och bidrar bara till en sunkig industri. 

2022 sommarpratade Linnea Henriksson i ”Sommar i P1”.2022 sommarpratade Linnea Henriksson i ”Sommar i P1”.2022 sommarpratade Linnea Henriksson i ”Sommar i P1”.
2022 sommarpratade Linnea Henriksson i ”Sommar i P1”. Foto: MATTIAS AHLM / SVERIGES RADIO

Vilken är din bästa vardags-outfit?
Jeans och tisha med en snygg kavaj. Och träskor med klack – älskar träskor!

Vilka är dina go-to-plagg när det är fest?
Kostym. Punkt.

Vilket plagg vill du aldrig bära igen?
Det är dumt att svara på den frågan, för jag har aldrig hållit ett sådant löfte. Tänkt att jag aldrig ska ha på mig skinnbyxor – men äger flera par. Tänkt att jag aldrig ska ha brunt läppstift – och det älskar jag i dag. Men visst, för små kläder – det vill jag aldrig bära igen.

Det är otroligt kraftfullt att tänka på: att man aktivt ska ta hand om varandra

Vilket är det bästa råd du har fått genom livet?
Som tonåring fick jag höra ”Du gör inte bort dig, du bara bjuder på dig själv” när jag var väldigt nervös inför ett uppträdande. Det har jag fortfarande tickandes i huvudet om jag tvekar inför något. 

– Sen brukade min granne i sommarstugan alltid säga till mig och min sambo att vi skulle ta hand om varandra. Det kan låta väldigt enkelt, men jag tycker det är en otroligt kraftfull sak att tänka på: att man aktivt ska ta hand om varandra.  

LÄS MER: Solskydd för ansiktet: Bäst i test 2023 – budget och hög spf 

LÄS MER: Astrologen: ”I sommar står kärleken i fokus”