Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Loulou Lamotte är aktuell med The Mamas, som i år tävlade i Meldodifestivalen för tredje gången, den här gången med låten In the middle.
Loulou Lamotte är aktuell med The Mamas, som i år tävlade i Meldodifestivalen för tredje gången, den här gången med låten In the middle.
Loulou Lamotte är aktuell med The Mamas, som i år tävlade i Meldodifestivalen för tredje gången, den här gången med låten In the middle.
Loulou Lamotte är aktuell med The Mamas, som i år tävlade i Meldodifestivalen för tredje gången, den här gången med låten In the middle. Foto: Anna-Lena Ahlström

Loulou Lamotte i The Mamas: ”Folk berättar sina hemligheter för mig”

Loulou Lamotte är artist och en av de tre skönsjungande medlemmarna i The Mamas, som tidigare i år tävlade i Melodifestivalen för tredje året på raken. Förra året vann de, men fick på grund av pandemin inte tävla i Euorovision. I år fick trion se sig besegrade av Tusse och Eric Saade, men kom på en hedrande tredje plats med låten In the middle. DV ringde upp Loulou för att kolla läget och ställa lite frågor om livet, karriären och garderoben.

Vilka är dina bästa egenskaper?
– Att jag är envis och inte ger upp. Det kan vara en bra egenskap men också en dålig. Det är viktigt att veta när man måste ge upp. 

Hur tror du att dina vänner skulle beskriva dig?
– Det beror nog på vilken vän du frågar, men varm och rolig tror jag. Och rak, jag har en tendens att alltid se saker i svart eller vitt, även om jag vet att det finns en gråskala i livet. Folk har också en tendens att vilja berätta sina hemligheter för mig, vilket får mig att tro att jag är en bra lyssnare. 

Jag har väldigt mycket skor.

Vad har du mest av i garderoben?
– Jag har väldigt mycket skor. Det händer ofta att jag köper ett par skitsnygga klackar som jag sedan inte använder eftersom jag inte kan gå i klackar. Jag förstår inte varför jag inte gör mig av med dem. 

Vem är snyggt klädd?
– Oj vad svårt, jag lever verkligen i min egen lilla bubbla när det kommer till stil. Men jag tycker att min The Mamas-kollega Dinah Yonas Manna är väldigt fint klädd, hon är alltid så färgglad vilket gör mig glad. 

LÄS OCKSÅ The Mamas Dinah Yonas Manna om sin stil: ”Jag framhäver gärna mina långa ben” 

Vad händer i din karriär just nu?
– Nu släpper vi i The Mamas nytt väldigt snart, så vi spenderar mycket tid i studion och skriver nya låtar. Det är skönt att få vara kreativ i dessa konstiga tider. 

Vad brukar du få komplimanger för?
– Mitt hår, folk tycker att det är snyggt och coolt. Jag får också komplimanger för mitt leende, vilket är jättekonstigt enligt mig. Men folk tycker om att jag ler med hela ansiktet. 

Folk tycker om att jag ler med hela ansiktet.

Vad gör dig riktigt arg?
– Självklart alla klassiska saker som rasism och dåligt uppförande. Något som också gör mig galen är när folk inte blinkar i trafiken, det är så respektlöst. 

Loulou med The Mamas-kollegorna Ash och Dinah.

Vem beundrar du?
– Jag beundrar nog människor i allmänhet. Människor som vågar vara sig själva och som står upp för vad de tror på. Det kan ju så klart slå fel ibland, men så länge det inte är något som är dåligt för andra människor tycker jag att det är inspirerande. 

Vilken känd person skulle du helst hänga med en dag och vad skulle ni göra?
– Det finns en person som jag alltid tänkt att jag skulle kunna bli bra kompis med, och det är Adele. Hon verkar vara en så rolig och jordnära person. Annars skulle jag gärna hänga med Stina Wollter, jag älskar hennes personlighet. Att hon orkar stå upp för människor och att fortsätta kämpa. 

Vad får dig att skratta?
– Jag gillar torr humor. Nu senast skrattade jag jättemycket till ett avsnitt av Bäst i test, det var helt fantastiskt. Jag älskar David Sundin, det räcker med en blick från honom så börjar man skratta. 

Vilket ämne skulle du kunna tävla i på Jeopardy?
– Musik. Jag kan faktiskt bli förvånad över mina egna kunskaper ibland. Jag älskar musiklekar och tävlingar, om de inte är på tid för då blir jag stressad. 

Jag är bra på att få andra att må bra, inte bara med min musik utan också genom att lyfta människor och peppa dem.

Vad är du riktigt bra på?
– Jag är bra på att få andra att må bra, inte bara med min musik utan också genom att lyfta människor och peppa dem. Jag arbetade inom hemtjänsten tidigare och där är det just det man jobbar med, att underhålla och stötta. Jag är nog bra på att snacka med alla typer av människor och få dem att slappna av. 

Har du något ordspråk eller livsvisdom som du gillar extra mycket?
– ”Ett gott skratt förlänger livet” kanske. Det tycker jag passar in ganska bra på mitt liv.

Vad är den viktigaste samhällsfrågan i dag?
– Eftersom jag har barn så måste jag säga skolan. Jag tycker det är viktigt att eleverna får inlärning som individer och inte som grupp. Jag har själv ett barn som inte passar in i den lugna, sitta still-mallen. 

Vad gör du för att må bra i vardagen?
– Jag är noga med att ta små pauser under dagen där jag får sitta och inte göra någonting. Eftersom jag jobbar 24 timmar om dygnet är det väldigt viktigt för mig. På morgonen brukar jag gå upp kvart i sex för att göra kaffe som jag sedan dricker ute på verandan. Då är ingen annan i familjen vaken och jag får en stund helt för mig själv, det är så skönt. 

Barnen och sambon kommer på första plats, musik och mat på en delad andra plats.

Vad eller vem gör dig lycklig?
– Mina barn och min sambo gör mig lycklig. Och musik. Barnen och sambon kommer på första plats, musik och mat på en delad andra plats, skulle jag säga. 

När var du riktigt modig sist?
– Nu när jag var med i Mello för tredje gången antagligen. Men jag vet inte om det var så modigt egentligen, lite känslomässigt modigt i alla fall. 

Var ni nöjda med ert framträdande i Melodifestivalen det här året?
– I och med att vi hade mycket högre förväntningar på oss i år var vi också ganska nervösa för vad folket skulle tycka. In the middle är nog den typen av låt som du måste lyssna på ett par gånger. Själva tog vi den till oss på ett mer personligt plan, eftersom vi kände igen oss i texten och den är skriven jagform. Så ja, jag är nöjd och glad över det vi gjorde. 

Var mår du som bäst?
– Hemma tror jag, jag trivs väldigt bra där vi bor nu. Men annars skulle jag nog säga när vi tältar på somrarna, då mår jag som allra bäst.