Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Malin har gått från mogi-ord till Marieclaire.com

Malin Richardson blev med sina youtube-klipp om Mogi-ord snabbt känd som Mogi bland svenska bloggläsare. De senaste åren har bloggen gått från att handla om en sjuttonårings vardagsliv till att i dag fokusera på inspirerande mode från de stora modehusen. Just nu är hon aktuell som stilprofil för Marieclaire.com. Vi passade på att ta tempen på Malin och höra mer om resan från Mogi-ord fram till i dag. 

Berätta hur har bloggen utvecklats?– Jag har haft min blogg sedan januari 2007. I början var bloggen mycket mer personlig och handlade om mitt liv som 17 åring men allt eftersom läsarna fylldes på valde jag att nischa bloggen mot mina passioner för mode, resor och mat. 2011 märkte jag att bloggen började växa internationellt och då valde jag att skriva på både engelska och svenska. När den första inbjudan till New York Fashion Week trillade in i januari 2012 förstod jag att bloggen verkligen kommit till en ny nivå. Jag blev i samma veva scoutad av en bloggagentur i New York och de har jag jobbat med sedan dess. 

Hur skiljer sig din blogg från andra modebloggar?

– Jag har en passion för färg och mönster vilket inte är så vanligt i de nordiska länderna.

Hur kom det sig att du fick jobbet på Marie Claire?– Efter Ralph Laurens visning på New York Fashion Week i höstas blev jag fotograferad av Marie Claire och sedan kontaktade chefsredaktören mig och berömde mig för bloggen och min stil. Sedan dess har vi haft en dialog som ledde till att de ville ta in mig som en stilprofil på hemsidan!

Vad betyder Marie Claire för dig?– Jag fick upp ögonen för mode när jag var 11 år och bodde i Paris med familjen. Jag minns hur jag brukade bläddra igenom modemagasinen och drömma mig bort. Hade någon då sagt till mig att jag 10 år senare skulle bli stilprofil för amerikanska Marie Claire hade jag kiknat av skratt! 

Vad kommer du att göra för Marie Claire?– Jag kommer skriva en artikel i veckan för Marie Claire och publicera en av mina outfits där varje vecka. Jag är personen Marieclaire.com's läsare går till när de vill ha inspiration för en look och när de vill veta hur de ska optimera sin garderob!

Vad är nästa karriärsteg?– Jag älskar att jobba med TV, det är ett format jag verkligen trivs i så det blir nästa steg för mig!

Vad inspirerar dig?– Jag blir otroligt inspirerad av människor som har förmågan att bjuda på sig själva, det är livsfilosofin jag själv går efter. Livet är för kort för att inte ha kul! Jag tycker det är otroligt viktigt speciellt i modevärlden där så många tyvärr tar sig själva på ett så stort allvar att glädjen och modet försvinner. Jag älskar ordspråket "Creativity is intelligence having fun!" mode ska vara roligt! Modemässigt så inspireras jag av Massimo Giorgettis kollektioner för MSGM, där pratar vi genialisk kreativitet!

Vad ser du fram emot i hösten och vinterns mode?– Jag älskar mitt nya set från Paul & Joe i det mest iögonfallande mönster och material jag sätt på länge! En trend jag faktiskt gillar är mönster på mönster, exempelvis att balansera ett par byxor med mönster med en grafisk tröja, balansen mellan snyggt och fult är hårfin men om man lyckas blir det fantastiskt! Jag gillar även att statement-smycken håller i sig, det är min personliga favorit!

Vilket är ditt bästa knep för att uppdatera en enkel vardagslook?– Helt klart med en accessoar! Jag skulle aldrig kunna lämna hemmet utan att bära ett vackert halsband, ett armband eller en ring! Jag älskar Lulu Frost, Shourouk, Nocturne, Lionette samt Dannijo för att nämna några!

Vill du se mer av Malin hittar du hennes blogg här: http://mogi.metromode.se/

På bilderna ovan bär Malin:Bild 1. Paul & Joe topp, Nocturne halsband, Paul & Joe byxor, Gianvito Rossi skor, Proenza Schouler väska, Omega klocka. Bild 2. Utanför Ralph Laurens visning i New York i Badgley Mischka klänning, Aperlai klackar och Givenchy väska.Bild 3. Pierre Balmain kavaj, Rag & Bone solglasögon, FTC cashmeretröja, Lulu Frost halsband, Mother jeans, Laurence Dacade ankelboots, Savas Milano väska, Ebba Brahe ring.