Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Martin Stenmarck är aktuell med en huvudroll i tv-serien Lyckoviken på TV3 och Viaplay.Martin Stenmarck är aktuell med en huvudroll i tv-serien Lyckoviken på TV3 och Viaplay.Martin Stenmarck är aktuell med en huvudroll i tv-serien Lyckoviken på TV3 och Viaplay.
Martin Stenmarck är aktuell med en huvudroll i tv-serien Lyckoviken på TV3 och Viaplay. Foto: Karin Törnblom

Martin Stenmarck om Lyckoviken, pandemin och de 2 nya föreställningarna

Vi är vana vid att se honom på scen, med en mikrofon i handen, men mångsidige Martin Stenmarck jobbar ju även som skådespelare. Just nu ser vi honom i den andra säsongen av den Camilla Läckberg-skapade tv-serien Lyckoviken på TV3 och Viaplay. För Damernas Värld berättar Martin Stenmarck om vad han gillar lite extra mycket just nu. 

Nya musiken
– Jag skulle säga att jag hunnit med en hel del jobb det senaste året. Bland annat är jag på gång med en ny platta som snart är klar och platta nummer två är även den påbörjad. Sedan skriver jag på två nya föreställningar som jag hoppas kunna genomföra så snart allt återgår till det normala. 

Aktuella serien Lyckoviken
– Det var väldigt intressant att se hur min karaktär Danne tog form och hur han blev sin egen person i Lyckoviken. Han har haft en central roll i serien vilket är väldigt kul, att han fått vara med så mycket. Att sedan få göra en serie med alla dessa duktiga skådespelare är inte att förglömma, vi blev ett bra gäng. 

Lyckoviken är inne på sin andra säsong.Lyckoviken är inne på sin andra säsong.Lyckoviken är inne på sin andra säsong.
Lyckoviken är inne på sin andra säsong. Foto: Press / Press

Favoritgitarren
– För några år sedan lät jag bygga en personlig gitarr, det var en skicklig kille som heter David Sundberg som gjorde den. På greppbrädan har den små symboler som alla betyder något, det är allt från mina barns namn till olika händelser från mitt liv. Högst upp har han gjort en jättefin fyr. Gitarren berättar min livshistoria, den är helt fantastiskt fin och jag spelar på den jämt. 

LÄS ÄVEN Pernilla Wahlgren: ”Jag var före min tid” 

Ryan Gosling
– När det kommer till stil kör jag gärna mitt eget race. Favoriterna är jeans och t-shirt, det har jag på mig jämt. Men en person som jag tycker har en väldigt skön stil är skådespelaren Ryan Gosling. Han kan vara uppklädd men det blir aldrig för mycket. Så skulle jag också vilja se ut. Men tyvärr orkar jag inte riktigt leva upp till det, haha. 

 

Ryan Gosling, välklädd stilförebild.Ryan Gosling, välklädd stilförebild.Ryan Gosling, välklädd stilförebild.
Ryan Gosling, välklädd stilförebild. Foto: Felix Hörhager / TT NYHETSBYR¿N

Utmaningar
– Jag tycker om att utmana mig själv. För flera år sedan gjorde jag en dokumentär då jag åkte till Nepal för att cykla världens tuffaste mountainbike-lopp. Det är en av de största utmaningarna jag gett mig på. Folk skadades extremt mycket, men jag lyckades hålla mig på cykeln. Sådana upplevelser innebär minnen för livet.  

Musikfonden
– Jag och min lillebror driver Musikfonden tillsammans. Ambitionen är att hjälpa dem inom kultursektorn som har drabbats extra hårt av pandemin. Eftersom jag själv verkar i branschen märker jag hur hårt pandemin har slagit.  

Artistfavoriter
– Jag lyssnar oerhört mycket på musik av svenska tjejer just nu, det har kommit fram så många bra de senaste åren. Jag lyssnar bland annat mycket på Ana Diaz och Frida Hyvönen, de är fantastiska textförfattare och sångare. 

Jag lyssnar oerhört mycket på musik av svenska tjejer just nu.

Fotografier
– Jag tycker det är så intressant med det klassiska uttrycket ”En bild säger mer än tusen ord”. Att drömma sig bort framför foton som vill säga något, det tycker jag är härligt. 

Att skådespela
– Att skådespela innebär att helt ge sig hän till en roll vilket jag tycker om. Men det är också spännande och kul att berätta historier. För det mesta berättar jag ju mina egna, som är egenpåhittade eller självupplevda och därför tycker jag det är ganska skönt att få göra någon annans emellanåt. 

Det är spännande och kul att berätta någon annans historier.

Sommarhuset
– Jag har besökt många fantastiska platser runtom i världen, men om jag bara får välja en favoritplats så måste jag säga sommarhuset i Hälsingland. Att vakna upp, sätta sig på altanen med en kopp kaffe och blicka ut över vyerna för att sedan gå ner och bada i havet, det är svårslaget.

Sova ifatt
– Om jag har haft jättemycket jobb under en period och vi åker på semester med familjen har jag inga problem med att sova två dygn i sträck. Sedan är jag back on track igen och kan köra på i ett halvår till. Min familj kan bli lite konfunderade ibland, men jag behöver den där totala nedstängningen då och då. 

 

LÄS MER: 10 kvinnor du ska hålla lite extra koll på under 2021.