Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Vanessa Tryde/Privat

Sofi och Frida Fahrman om sina bästa skönhetstips och sommarens måsten

Vi låter systrarna och modeprofilerna Sofi och Frida Fahrman inspirera oss till en extra skön och stilsäker sommar.

Modeprofilerna och entreprenörerna 

Sofi och Frida Fahrman ser fram emot många salta dopp, barfotadanser och nakendopp i sommar. Systrarna är aktuella med Seaquelle - ett nytt gemensamt badklädesmärke med fokus på hållbara och snygga badkläder tillverkade av återvunnen plast. Tanken är att kläderna ska kunna bäras såväl på strandhänget som på festen.

– Man ska bada och leva i våra plagg. På och utanför stranden, säger Sofi.

I sommar hänger systrarna med familjerna, klär sig gärna i luftiga tunikor - och tar alla tillfället till dopp. För Damernas Värld berättar de om sin sommar.

Att bara få bada, hänga utomhus och vara med familjen är det bästa jag vet

 

Sofi Fahrman: Så är min perfekta sommar

Foto: Privat

Mitt bästa sommarplagg

– Garderobens bästa semesterplagg kommer från My Sleeping Gypsy. Deras vackra tunikor funkar utmärkt över en bikini på stranden eller till kvällens festligheter tillsammans med ett par klackar. Jag älskar färg och och deras dekorativa mönster.

Skönhetsprodukt jag inte vill vara utan i sommar

– SPF är ju solklart men utöver det så gillar jag en snygg pedikyr till alla barfotadanser och öppna skor. Gärna i en “korallig” nyans.

LÄS OCKSÅ: Badmode 2019: Säsongens snyggaste bikinis och baddräkter

Min sommarpärla

– Stockholms ytterskärgård. Vi har ett landställe som invigdes förra sommaren som jag ska njuta extra mycket av i år. Med det som utgångspunkt så blir det gärna en utflykt till Huvudskär, Biskopsön eller i slutet av sommaren Själberget för att kolla in sälar.

I Stockholms ytterskärgård. Foto: Privat

Det piggar upp vilken dag som helst

– Ett morgondopp, gärna naken. Bästa starten på en sommardag. Det känns som att restarta kroppen. Uppfriskande, i dubbel bemärkelse.

Favoritstad i världen

– New York kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta och kommer nog alltid kännas som ett andra hem. I sommar blir det ett besök till Hamptons och Montauks stränder.

Så klär jag mig på stranden

– I sommar kommer jag givetvis att leva i Seaquelle. Det jag gillar med vår design är att man lätt kan addera en kjol, gärna med hög midja, till valfri topp eller baddräkt och det kommer se perfekt ut även när du lämnar stranden. Man ska bada och leva i våra plagg. På och utanför stranden.

Det läser jag i sommar

– Böcker för min dotter. I den stressiga vardagen så hinns det inte alltid med. Har ni några bra tips till en 6-åring, hojta till!

 

Frida Fahrman

Foto: Privat

Mitt bästa sommarplagg

– Jag älskar när jag kan gå runt i så lite som möjligt! Så gärna någon härlig tunika. I sommar kommer det såklart bli plagg från vårt nya märke, jag kommer leva i detta! Eftersom jag badar från första morgondoppet till sista så passar det mig perfekt.

Hit reser jag i sommar

– Det blir Skåne och Blekinge, där vi är varje sommar. Jag älskar den svenska sommaren! Att bara få bada, hänga utomhus och vara med familjen är det bästa jag vet.

Bästa tipset på snabb sommarmat

– Det blir alltid en härlig sommarsallad, det svänger jag ofta ihop kvickt! Gärna med sånt som jag har plockat själv, både sallad och tomater från vårt eget grönsaksland. Till det vill jag ha något grillat, som sparris, halloumi, gärna avokado, toppa med jordgubbar eller hallon och en härlig vitlöksdressing!

Fläta – den perfekta sommarfrisyren! Foto: Privat

Mitt bästa beautyhack när det är varmt

– SPF är alltid ett måste och på sommaren är jag sparsam med makeupen. Ett bra setting-powder kan lösa många problem till sommarfesten. Färga fransar och bryn för alla sommarens bad och sätt upp håret i en fläta för en dag på havet.

Så klär jag mig på sommarfesten

– I sommar tänker jag faktiskt ha någon av bikini-topparna från Seaquelle. Tanken med dem är just att du kan gå från bad till fest! Jag tänker ha den med en härlig sommarkjol tror jag, och blir det kyligt får det bli en kavaj över axlarna. Dansar gör jag helst barfota!

LÄS OCKSÅ: Flipflops – därför är de både eviga och trendiga

Dryck jag inte vill vara utan

– Låter det trist att säga vatten? Men helt ärlig är det det bästa jag vet, ett kallt isande glas på sommarens varmaste dag! En härlig kopp kaffe sitter inte heller fel efter morgonens träningspass.

Poddarna jag lyssnar på i sommar

– Jag lyssnar nästan bara på krim-poddar, så det får bli P3 Dokumentär och Spår. Men NI får inte glömma att lyssna på min och Emma Unckels podd, Beauty & Bubblor!