Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Sofia Wistam är en av värdarna för årets Sommar i P1.
Sofia Wistam är en av värdarna för årets Sommar i P1.
Sofia Wistam är en av värdarna för årets Sommar i P1.
Sofia Wistam är en av värdarna för årets Sommar i P1. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM/EXPRESSEN/TT / EXPRESSEN TT NYHETSBYRÅN

Sofia Wistam: ”Jag plågar mig inte längre med smala skor och stringtrosor”

Programledaren och poddaren Sofia Wistam är en av de som fått äran att sommarprata i klassikern Sommar i P1 den här sommaren. Här berättar hon om lite av det hon tycker gör livet extra värt att leva. 

Ljudböcker

– Jag är helt tokig i ljudböcker och har alltid en ny bok på gång. Jag kan längta efter att få gå ut och gå, åka till gymmet eller köra bil för då vet jag att jag också kommer få lyssna på något spännande. Deckare är favoriten, just nu lyssnar jag på en av Sofie Sarenbrant

Sofie Sarenbrant är även hon en av årets sommarpratare. Foto: Bokus.se

Lär mer om Syndabocken av Sofie Sarenbrant och köp den här. 

LÄS ÄVEN Sofie Sarenbrant: ”Det syns inte på utsidan hur någon mår på insidan” 

Sofias änglar

– Det som vi gör med Sofias änglar gör är få förunnat – vi får hjälpa människor som har det tufft på ett mer konkret sätt, vilket är helt fantastiskt. Alla familjer som vi träffat har lämnat små spår av hjärtan och blommor i min själ. Ibland när jag hamnar i en viss situation kan jag komma att tänka på det där fantastiska barnet som lärde mig något viktigt om livet. En gång fick vi möjligheten att träffa en liten tjej med ett amputerat ben. De flesta av oss hade i hennes situation deppat ihop helt och tyckt att livet var slut, men inte hon. Hon valde i stället att se det positiva i allt. Inget i vårt team tycker att något är lika häftigt som det här!

Med Mattias och Johnnie i populära Kanal 5-programmet Sofias änglar. Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Bästa vännen

– Min allra bästa vän, Lisbeth Botes, har bott i Los Angeles i 20 år nu. Vi pratar i telefon ofta men träffas bara en gång om året. Trots det känns det som att det inte har gått någon tid alls när vi väl ses. Är man nära vänner kommer man också alltid vara det, trots fysiskt avstånd.

Necessärfavoriterna

– En stor favorit i min necessär för tillfället är Clarins Fix' make-up spray. Det var min dotter som lärde mig att man ska använda setting spray både innan och efter sminket för att få det att hålla längre, och just Clarins är riktigt bra. Jag älskar även Urban Decays Eyeshadow primer potion. De är mina tre go-to-produkter i necessären. 

En favorit från Clarins i Sofias necessär. Foto: Tyko.se

Läs mer om produkten och köp den här. 

 

... och en annan sminkfavorit från Urban Decay. Foto: lookfantastic.se

Läs mer om produkten och köp den här.  

 

Händelserika dagar

– Jag kan säga så här: frågar du min man skulle han säga att jag aldrig har några lediga dagar. Senast i dag sa han: ”En sten i rullning får inte mossa på sig.” Jag har inget behov av att vara ledig utan är hela tiden i rörelse och mår inte bra av att sitta stilla, yoga eller filosofera. Jag tycker om att vara kreativ och skapa, om det så är att ta bilder eller hjälpa min dotter att söka in till en konstskola. Jag vill att det ska hända saker, då mår jag som bäst. 

Podden Wahlgren och Wistam

– Att göra podden Wahlgren och Wistam blir som en slags ventil där jag och Pernilla (Wahlgren – reds. anm.) får möjligheten att babbla av oss om saker som vi är med om. Bland det roligaste är nog hur oförutsägbart det är att podda med Pernilla. Hur mycket jag än planerar och strukturerar blir det aldrig som jag har tänkt mig, för då kommer hon och vill berätta om något tokigt som hon har gjort. Vi har lyxen att båda ha ett händelserikt liv med stora familjer och yrken där det sker saker. Pernilla adderar knas och skratt och jag lite tårar med ”änglarna”. 

Sofia och kompisen Pernilla Wahlgren har podden Wahlgren och Wistam ihop. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM/EXP/TT / EXPRESSEN TT NYHETSBYRÅN

LÄS ÄVEN Pernilla Wahlgren: ”Jag är sugen på att leda Mello - med Bianca” 

Favoritrestaurangen

– Min favoritrestaurang är Frantzén här i Stockholm. Det är svårt att få bord där och väldigt dyrt men så himla gott. Jag har varit där en gång men drömmer om att få gå dit igen någon dag. 

Efva Attling 

– Jag tycker Efva Attling är supercool. Hon blir aldrig gammal utan är hela tiden rätt, lekfull, elegant och så himla vacker. 

Efva Attling – stilsäker som få. Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL

Bekväma plagg

– Jag gillar bekväma kläder och har kommit till insikten att bekväma skor och underkläder är ett måste. Annars blir jag en sur människa. När jag var yngre plågade jag mig med smala skor och stringtrosor, men det är ett minne blott, haha! 

Smyckeskollektionen 

– Det hela började med att jag för två år sedan såg en lampa i Los Angeles och en ring i Thailand. Det inspirerade mig till att vilja sätta ihop Sofias änglar med ett smycke att bära ifall man varit med om något tufft, eller för att hylla livet. När jag släppte den första kollektionen var min tanke att det skulle bli mer som en hobby, men smyckena sålde slut på några timmar. Så nu är vi fyra personer som arbetar med mina smycken och i våras släppte vi tre nya kollektioner. Det är så roligt och spännande och smyckena är jättefina!

Smycke ur Sofias egen kollektion. Foto: smyckenetc.se

Att fotografera

– Jag älskar att fotografera. I dag har jag till exempel fotat smycken till min smyckeskollektion. Det är som terapi för mig. Jag arbetade som fotograf innan jag började med tv, och när jag väl sätter i gång är det som att jag reser tillbaka 25 år i tiden. Jag kan stå i timmar och fota små detaljer av smycken i olika ljus och sådär, det är skitkul! 

Tradera

– Jag är ett stort fan av återanvändningstrenden som råder nu och köper och säljer jättemycket på Tradera. Jag ser det som att jag får köpa något nytt om jag sedan säljer något annat. I går fick jag till exempel hem en rolig t-shirt som jag köpt samtidigt som jag sålde lite skidkläder. Det är sällan nu för tiden som jag köper något helt nytt. 

Sonen Kids musik

– Jag har lyxen att få ha en son som gör musik. Min son Kid är med i bandet Tjuvjakt och han låter mig ofta lyssna på demos och nya låtar som ska släppas. Jag får vara lite av en testpilot vilket jag tycker är superlyxigt. 

Mönster och pasteller

– Nu under sommaren är det så himla tacksamt att blanda mönster. Man ska våga blanda prickigt, djurmönster och glada färger, vilket jag tycker om. Sedan älskar jag pasteller vilket man blir så sugen på när solen skiner.