Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Soraya Lavasani från Nyhetsmorgon.Soraya Lavasani från Nyhetsmorgon.Soraya Lavasani från Nyhetsmorgon.
Soraya Lavasani från Nyhetsmorgon. Foto: TT

Soraya Lavasani, 38: ”Skit i trender – ha på dig sånt du är bekväm och snygg i”

Soraya Lavasani, 38, är programledaren i Nyhetsmorgon som vill lyfta fram det äkta bakom ytliga kulisser. För Damernas Värld berättar hon om kärleken till lantlivet, sina bästa stiltips och om att vara ärlig på sociala medier.

Soraya Lavasani blev ett med svenska folket genom tv-rutan i TV4:s Nyhetsmorgon. Den 6 januari leder hon galan Tillsammans mot cancer, tillsammans med Bengt Magnusson, för andra året i rad och i april väntar hon sitt andra barn. Här berättar hon om passionen för mänskliga möten, om skönhetsmärket som räddat hennes hy och om viljan att lyfta andra. 

LÄS MER: Karin Laserows stilråd: ”Du är inte tant för att du har passerat 50” 

Att vara ärlig i sociala medier

– Det är många som hör av sig till mig och undrar hur jag kan se så fräsch och pigg ut så tidigt på morgonen i tv-rutan. Vad de kanske inte vet är att det ligger både makeupartister och stylister bakom mina looks. Därför la jag nyligen ut ett inlägg på Instagram med två bilder på hur jag såg ut med och utan tv-smink. Det fick otroligt mycket uppmärksamhet och peppande kommentarer, vilket gör mig glad. Jag har inga problem med att visa hur jag ser ser ut utan smink, och om jag kan bidra till ett mindre ytligt flöde genom att dela en sådan bild, så gör jag gärna det.

https://www.instagram.com/p/B4W3ADPh_tZ/

– Mina följare på Instagram är så gulliga och snälla och kommenterar alltid med varma ord. Det är aldrig någon som sagt något elakt på min profil. De är underbara!

Stilråd

– Till vardags gillar jag kläder från Twist & Tango. De har schysta basplagg med roliga mönster och arbetar aktivt med hållbarhet, vilket är viktigt för mig. Skit i alla rådande trender och ha på dig sånt som du känner dig bekväm och snygg i. Det är mitt stilråd.

Exuviance har gjort underverk för min hy som får både finnar, rodnar och irritation av allt tugnt tv-smink.

Skönhetsrutin

– Exuviance har gjort underverk för min hy som får både finnar, rodnader och irritation av allt tungt tv-smink. Jag smörjer in mig med dag- och nattkräm och serum, och är även noggrann med rengöring. Jag har märkt väldigt stor skillnad sedan jag började med det, innan hade jag inte någon hudvårdsrutin alls. Jag har alltid med mig handsprit, läppglans från Clarins och solskydd i min väska. Det sistnämnda använder jag året runt.

Mänskliga möten

– Jag är genuint intresserad av människor och att höra deras historier. Det bästa med mitt jobb är alla olika personer jag får träffa: från politiker och artister till vanliga familjer. Det är de vanliga människorna som vågar dela sina berättelser som jag blir mest inspirerad och berörd av. Det är väldigt modigt.

Att lyfta andra

– Jag hade Tilde de Paula Eby som mentor i början av karriär och hon lyfte mig och andra kvinnor väldigt mycket, något jag verkligen har inspirerats av och tagit med mig. Så jag har själv varit mentor till många och jag försöker alltid att svara och vara peppande när någon hör av sig till mig. Vi ska lyfta, inte trycka ned varandra!

Jag var singel i många år och trodde inte alltid att jag skulle träffa någon, men så blev det just han.

Livspartner

Ralph (Olsson, make, reds. anm.) har förändrat mitt liv. Jag var singel i många år och trodde inte alltid att jag skulle träffa någon, men så blev det just han. Ralph är stödet som alltid finns där, och det är en gåva att få dela livet med någon som honom. I april väntar vi vårt andra barn, och jag längtar ännu mer nu än första gången. Nu vet jag ju vad som ska komma skall!

Soraya väntar sitt andra barn med maken Ralph.Soraya väntar sitt andra barn med maken Ralph.Soraya väntar sitt andra barn med maken Ralph.
Soraya väntar sitt andra barn med maken Ralph. Foto: Karin Törnblom/TT / TT NYHETSBYRÅN / Karin Törnblom

Kärleken till naturen

– Jag är en lantis som är sprungen ur skit och lera – jag har mockat en hel del bajs i mina dagar! Hästar står mig närmast om hjärtat och jag fick min första egna häst när jag var 15 år. Naturen har alltid präglat mig och jag är inte alls någon citytjej som många kan tro – jag skulle faktiskt gärna flytta närmare till naturen igen, så småningom.