Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Jenny Ulving McCabe
Jenny Ulving McCabe
Jenny Ulving McCabe
Jenny Ulving McCabe Foto: Claudio Bresciani / TT / TT NYHETSBYRÅN

Strandhotellets Jenny Ulving McCabe: ”Kvalitetsväskor är min last”

Serien Strandhotellets Jenny Ulving McCabe lagar världens godaste kladdkaka, använder gärna pussemojin och letar med ljus och lykta efter sin nya parfym. 

Jenny Ulving McCabe, är skådespelaren som vi lärde känna som Bella i Vänner och Fiender. I dag känner vi henne som tjusiga Vendela i Viaplay och Camilla Läckbergs nya serie Strandhotellet. Privat bor hon i italienska Milano med man, barn och hund.
Hur hamnade du i Milano?
– Min man och jag bodde länge i New York men flyttade till sthlm när vi fick barn. Efter några år där ville vi bo mer centralt i Europa och då vi älskar Italien kändes Milano som ett spännande val. Det är den mest internationella och dynamiska staden i Italien.
Damernas Värld kikade in och hörde oss för hur hon har det i sin italienska hemstad. 

JENNY ULVING McCABE

GÖR Skådespelare och skribent.

ÅLDER 43 år.

BOR Milano, Italien. 

FAMILJ Man och tre barn samt hunden Ilse.
AKTUELL Som Vendela i Strandhotellet på Viaplay. Utöver skådespeleriet arbetar hon även med design och inredning, hon ska kurera en utställning hos Jacksons design i Stockholm senare i vår. Hon skriver även om konst och just nu på ett långfilmsmanus. 

MIN DAG

Vaknar: På helgerna försöker jag sova så länge som möjligt men blir oftast väckt tidigt av att hunden slickar mig i ansiktet. På vardagar vaknar jag runt sju.

Morgonritual: Jag äter en snabb, enkel frukost med barnen innan vi går till skolan, sen går jag en promenad med hunden eller tränar. Därefter gör jag mig i ordning för dagen, duschar och ibland sminkar jag mig lite men oftast inte, trivs inte med mycket smink på dagtid. 

Jenny Ulving McCabe. Foto: Claudio Bresciani / TT / TT NYHETSBYRÅN

Min arbetsdag: Jag jobbar hemifrån i vårt bibliotek/kontor, men tar oftast en paus och går ut för lunch. Några gånger i veckan går jag även och ser utställningar om jag känner att jag behöver inspireras. 

Jobblunch: Min favorit restaurang i Milano är Latteria där jag äter spagetti med chili, citron och olivolja. En enkel rätt men så god! 

En sak som jag gör varje dag utan undantag: Mina enkla yogaövningar. Jag sträcker ut hela kroppen och känner mig redo för en ny dag. 

En bra dag: När jag har stillhet omkring mig och jag kan sätta mig ner i lugn och ro och skriva.  

Ett bra möte leder till: Spännande projekt och nya idéer. 

Camilla Läckberg, skapare av serien Strandhotellet, och Jenny Ulving McCabe. Foto: CLAUDIO BRESCIANI / TT / TT NYHETSBYRÅN

MINA VAL

Tre viktiga ting för att min dag ska bli bra: Tid med mina barn, god mat och en känsla av att min dag är produktiv. 

Hur ser din utsikt ut från din arbetsplats: Jag jobbar från vårt bibliotek där jag är omgiven av fantastiska böcker inom design, konst, film och mina samlade pjäsverk. Jag ser ut över vår balkong som är planterad med vackra träd. 

Jenny Ulving McCabe. Foto: Claudio Bresciani / TT / TT NYHETSBYRÅN

Ordet som du överanvänder mest av alla: Inspirerande. Att bli inspirerad är det som driver mig mest i livet och jag anser mig lyckligt lottad då jag kan använda det för så många av mina vänner och personer som jag träffar. 

Favoritpodcast: När vår yngsta dotter var liten brukade jag lyssna på podden Framgångar och motgångar där Johanna Ginstmark intervjuade personer i svenska filmbranschen. Jag fann den podden väldigt motiverande när jag gick runt med barnvagnen som nybliven mamma i Milano. Annars lyssnar jag inte så mycket på podcasts för tillfället, jag hoppas det ska finnas mer tid för det snart. 

Skavanker ger dig karaktär

Mest överraskande innehåll i min väska: Hundgodis till min lagotto Ilse. 

Oftast använd emoji: 😘

Guilty pleasure: Massa choklad – älskar choklad i alla dess former.

Förbättringspotential i mitt dagliga liv: Skulle gärna ha mer tid till matlagning och ta tillvara på alla de fantastiska råvaror som finns tillgängliga på marknaderna i Milano. 

MITT LIV

Drömjobb som barn: Veterinär, har alltid varit en stor djurälskare. 

Min mentor: Min farmor, hon var alltid nyfiken på livet och trodde inte hon kunde allt även när hon var i 90- årsåldern. Hennes livsglädje och energi var avundsvärd. 

Stoltaste ögonblick: När mina barn föddes. 

Enligt min dotter Kleio är jag fantastisk på att baka

Största risken som betalade sig: När jag flyttade till New York i tjugoårsåldern. Jag lärde mig mycket om mig själv och livet i stort. 

Inspirerande kvinna: Min mamma som jobbade heltid som arkitekt och tog mer eller mindre hand om mig och min syster själv under vår uppväxt – min pappa reste mycket med jobbet. Trots att hon ofta satt uppe och jobbade till sent in på natten hade hon ändå tid att sticka och sy våra kläder, baka hembakta rågbröd och göra lingonsylt. Nu när jag själv har barn förstår jag inte hur hon fick ihop allting. 

Håller mig vaken om nätterna: Olösta situationer, när jag skjuter upp saker till morgondagen. Har lärt mig att för mig fungerar det bäst att få saker gjorda på en gång annars stressar jag bara upp mig i onödan och ligger vaken på natten. 

Min hemliga begåvning är: Enligt min dotter Kleio är jag fantastisk på att baka och gör värdens godaste kladdkaka samt ost- och skinkpaj. 

Bästa råd du fått: Leva i nuet!

MINA TANKAR

Fiktiv person som jag identifierar mig med: Som liten älskade jag Ronja Rövardotter och identifierade mig med den karaktären. Jag var en tomboy som inte brydde mig om smink och kläder utan var lyckligast ute på äventyr i naturen ridandes någon bångstyrig ponny.  

Råd till mitt 20-åriga jag: Att inte oroa mig så mycket över småsaker som ändå inte gör någon skillnad i det stora hela. 

Jenny Ulving fotograferad 1996. Foto: SÖREN ANDERSSON / TT NYHETSBYRÅN

Framgång är … Att jobba med det som är din passion och ha människor omkring dig som du älskar och respekterar. 

Misslyckande är… Att vara för rädd för att följa dina drömmar.

Jag ältar: Enligt min man, Ingmar Bergman

Vad jag tänker när jag ser mig i spegeln: Att det är ok, skavanker ger dig karaktär. 

MIN GARDEROB

Plagget jag använder mest är: Jeans och Chanel-ballerinas som jag burit de senaste 20 åren (när vädret tillåter).

Min finaste klänning: En Erdem-klänning som jag köpte på rea för flera år sedan. Den är så vacker och romantisk. 

Jenny Ulving McCabe med motspelaren Samuel Fröler i Strandhotellet på Viaplay. Foto: Karin Törnblom/TT / TT NYHETSBYRÅN

 

Person vars garderob jag vill plundra: Francesca Kaufmann som har galleriet Kaufmann Repetto i Milano och New York. Hon är en vän till oss och hon har en väldigt kreativ men samtidigt tidlös stil. De stora italienska modehusen som Prada och Marni  älskar när hon klär sig i deras kläder. 

Spenderar på mode: Jag ogillar att spendera stora summor pengar på kläder, men samtidigt vill jag ha bra kvalitet och köper hellre ett plagg som jag använder i flera år än massa kläder med dålig kvalitet som måste slängas efter bara någon gångs användning. 

Jag letar konstant efter: Snygga kappor, kavajer och jackor, helst från Max Mara som gör tidlösa snygga plagg. Eller så sparar jag till en kvalitetsväska, det är min last. 

Trenchcoat från Max Mara.

ANNONS Köp här (länk till Mytheresa.com) 

MIN SKÖNHETSHYLLA 

Min viktigaste makeupprodukt: Jag bryr mig mest om att hyn ska se frisk ut så krämer är mer min grej än smink. Men en concealer är räddningen de flesta tidiga morgnar. 

Favoritprodukt: De flesta produkter som jag använder kommer från Image. Jag älskar det märket och framför allt deras Ace serum som lyfter upp den mest glåmiga hy.  

Ace Serum från Image.

ANNONS Köp här (länk till Lyko) 

Jag doftar: Brukade använda Acqua du Gio under flera år, men sedan de slutade att tillverka den har jag varit lite vilsen. Letar fortfarande efter den perfekta parfymen. 

Mitt största skönhetsmisstag: När en makeup-artist klippte en superkort lugg på mig under en plåtning i New York. Det såg så katastrofalt ut så de fick ta om bilderna när luggen vuxit ut igen. 

Mitt bästa makeuptips: Se till att du har en bra grund och ta hand om din hy. Då blir det mesta bra! 

LÄS ÄVEN Linda Lindorff om hudsjukdomen – och hur hon tacklar den
LÄS ÄVEN
Jenny Strömstedt: ”Det är inte så farligt att åldras”