Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tilde de Paula Eby: ”Jag har väntat på min bröllopsresa i sju år”

Tilde de Paula Eby debuterar som sommarpratare i Sommar med P1. För Damernas Värld bjuder hon på tankar kring kärlek, positiva tankar, karriär och varför hon aldrig har kommit iväg på sin bröllopsresa.

Tilde de Paula Eby är ständigt aktuell som en av TV4:s mest välkända ansikten. Nu gör hon premiär som sommarpratare i P1 och vill bjuda på möten som har förändrat hennes liv.

LÄS OCKSÅ: Dr. Mouna om att älska med hjärnan, att starta eget och framtidshopp

Tilde de Paula om ...

ATT LÄSA
– Läsning får mig att koppla av, det är nog därför jag gör det så mycket på sommaren. Jag plöjer säkert minst två, tre böcker i veckan. Jag går ofta på topplistan, och jag köper allt från deckare till spänningsromaner till faktaböcker – jag varvar Camilla Läckbergs senaste (En bur av guld, reds. anm) med Anders Hansens Hjärnstark.

MAMMA
– Min mamma är min främsta förebild, för att hon alltid är en snäll och lojal fighter.

JOBBET OCH KARRIÄREN
– Den bästa karriären gör man när man gör något som man verkligen brinner för. Det är så mycket tid man ska lägga på att jobba, så det bästa är att jobba med något som man verkligen mår bra av själv. Och gör man det, då blir man förmodligen bra på det, och då kan man bli framgångsrik. Det är så jag har tänkt. Jag menar, idag jobbar jag med något som jag förut inte ens visste att man kunde jobba med. Framgång ligger i att kärnan kommer från ett genuint intresse.

S

– Det är ett hedersuppdrag och jag är jätteglad över det, fast det är med blandade känslor jag tackade ja. Det är som en bucket list-grej, men det kommer med en hel del prestationsångest. Jag hoppas att kunna berätta om och förmedla möten i mitt liv som har varit avgörande för mig och mitt sätt att tacka livet på, med en förhoppning att andra ska få ut något av det. Det mest spännande med mitt yrke är inte att berätta om mig själv, utan att fråga andra om deras liv. Därför vill jag berätta om mina livsavgörande möten i sommarpratet.

 

Prestationsångest

–Att få skapa innehåll och dramaturgi som ska ses på av andra är en ynnest. Jag får inte slösa bort den tiden. Men jag har prestationsångest typ jämt. Jag har alltid extremt höga krav på det jag själv gör och jag tar allt jag tar mig an på lika stort allvar. 

Tilde de Paula Eby är programledare för Efter Fem i Tv4.Tilde de Paula Eby är programledare för Efter Fem i Tv4.Tilde de Paula Eby är programledare för Efter Fem i Tv4.
Tilde de Paula Eby är programledare för Efter Fem i Tv4.

 

Positiva tankar

– Jag tror på att jobba hårt, jag tror på att vara snäll, jag tror på att försöka se andra människor. Det är min livsfilosofi. Och att komma ihåg att även de allra värsta sakerna går över. Att när det känns som att det är allra mörkast så blir det ljusare igen.

 

Barnens kärlek

– Ingenting slår mina barns kärleksförklaringar. När de säger att de älskar mig och att jag är deras förebild. Att de är stolta över dig. Det är det finaste jag vet.

 

Kläder och sin signaturlook

– Jag lever i flip flops på sommaren, både när det är trendigt och när det är otrendigt. Jag äter middag i flip flops. Jag går till stranden i flip flops. Det är verkligen mitt signaturplagg. Jag var lite inne på att köpa en sarong för ett tag sedan, men mina barn satte stopp för det. De sade, “nej, då ser du ju ut som en tant”. Och så var det med den saken. Sen bär jag alltid hög solskyddsfaktor och en stor solhatt.

 

Lyckan i att vara här och nu

– Lycka för mig handlar om att vara helt närvarande, när jag inte har tankarna på tusen olika håll, då är jag väldigt lycklig. Det kan vara i en direktsändning, det kan vara i ett träningspass, det kan vara i ett samtal med mina barn eller över ett glas vin med min man. Men när jag är hundra procent närvarande, då är jag lycklig. Just nu är jag lycklig, på väg i en taxi mot Arlanda och Palma, till mitt sommarställe, där jag ska tillbringa större delen av sommaren.

Tilde de Paula har sitt sommarställe i Palma.Tilde de Paula har sitt sommarställe i Palma.Tilde de Paula har sitt sommarställe i Palma.
Tilde de Paula har sitt sommarställe i Palma. Foto: Getty Images/iStockphoto

 

Sin man och bröllopsresa

– Jag längtar efter min bröllopsresa. Jag vet inte var den går eller ens när. Jag har sett fram emot den och längtat efter den i sju års tid, och den har fortfarande inte blivit av. Så, ständigt och konstant de senaste sju åren har jag längtat efter att åka på bröllopsresa. 

 

Tid för eftertanke

– Jag önskar att jag hade mer tid. Punkt. Tiden är ju demokratiskt fördelad, alla har ju lika mycket så länge vi lever. Om jag skulle välja en sak att ha mer tid till så är det eftertanke och återhämtning. Men jag stressar ner genom att läsa, det är nog därför jag gör det så mycket på somrarna.

 

LÄS MER: Ann Burgaz blev ledande vinimportör: ”Glad att jag vågade ta steget”

Foto: TT