Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

"Ett pris inom mode betyder mer än man förstår" Valerie om året som vinnare av Läsarnas Pris

För snart ett år sedan stod Valerie Aflalo på scenen och tog emot Damernas Värld Guldknappen Läsarnas Pris. Året som gått har kantats av nya framgångar. Förberedelserna för märkets egen första stora visning på Fashion Week är just nu igång samtidigt som de spänner musklerna genom att planera för nya butiker både i Sverige och internationellt. Vi passade på att ta en pratstund med Valerie.

Hur har Guldknappen Läsarnas Pris påverkat Valerie?

– Jag tror att ett pris inom mode betyder mer än vad man förstår. Att jobba som designer och ha ett eget modeföretag kan många gånger vara otroligt slitigt och att vinna ett pris blir som en bekräftelse på att det går bra. Det är en tuff konkurrens inom modebranschen så priset har gjort att vi kan slappna av lite och känna att det vi gör är rätt!

Hur kändes det att vinna just Guldknappen Läsarnas Pris?

– Att få just Läsarnas Pris betyder mycket för oss, det blir en extra bekräftelse på att kvinnor vill köpa våra plagg, ytterst är det ju just att någon ska vilja köpa plaggen som en designer alltid måste tänka på.

Hur har det gångna året påverkats av vinsten?

– Det här året har vi haft utmärkelsen med oss och jag tror att det också är något som har varit viktigt för de butiker som köper in kollektionen. Det är ett bevis på att kunder har uppmärksammat oss och att folk på stan vet vilka vi är. En annan aspekt av vinsten är den marknadsföring som det medfört, det går inte att jämföra köpt reklam med det redaktionella material som ett pris kan ge. Det ger ett speciellt förtroende och det säger mycket om varumärket.

Är det någon händelse kring Guldknappen som du minns extra väl?

– För min del så sammanföll ju vinsten också med att jag blev erbjuden att få börja blogga på Damernas Värld, och det är så roligt. Allt hände på samma gång, så det är en extra spännande tid att se tillbaka på. Jag tänker också på de gånger kunder kommit fram och sagt att de nyligen fått upp ögonen för oss, det är väldigt smickrande!

Vem tror du vinner i år?

– Oj, som designer är det jättesvårt att säga. Men Acne kanske vinner Läsarnas Pris, de är så duktiga och populära att jag kan tänka mig att många röstat på dem. För det stora priset Damernas Värld Guldknappen är det många faktorer som ska vävas in och som juryn tittar på. Det ska vara både kreativ design och en god ekonomi i företaget. Så det är svårt att gissa, men jag chansar på J Lindeberg, Stylein eller Whyred.

Vill du läsa mer om Valerie och se hennes förberedelser inför årets visning på Fashion Week så hittar du hennes blogg här.

Foto: Camilla Svensk