Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Känn dig snygg i din egen bikinikropp – tjejerna som hyllar alla former

Badsäsongen står för dörren och med den är det många som känner bikini-ångesten komma krypandes. Buzzfeeds reportar tröttnade på känslan av att alltid eftersträva ett specifikt kroppsideal istället för att bara kunna känna oss snygga i den kropp vi har.

För att uppmärksamma att det finns så många andra kroppar än den traditionella långsmala modellen vi ofta ser i retuscherade kampanjer för badmode så valde sju tjejer på Buzzfeeds redaktion att göra sin egen fotografering. De klädde sig i exakt samma baddräkter och imiterade modellen – hur onaturligt det än kändes. Resultatet är sju bilder, fotade på en helt vanlig strand, oretuscherade och naturliga. Fotografierna visar hur krystat det blir när vi försöker jämföra oss med ett enda ideal men också hur viktigt det är att vi känner oss trygga i oss själva och vågar lita på det. I bilderna där tjejerna är sig själva och tillsammans rör sig på stranden strålar det om dem – så varför jämför vi oss då alltid med det retuscherade idealet?

– Jag tror inte att det är hälsosamt att tjejer bara har en bild av vad en bikinikropp är. En bikinikropp är inte en modells kropp i en bikini, det är DIN kropp i en bikini, säger Kirsten när hon kommenterar sin medverkan i kampanjen.

Vi kan inte annat än hålla med, vill du se bilderna så ta en titt här nedan.

Tjejernas budskap till oss är supertydligt – du är snygg i din bikinikropp, njut av det i sommar!

Vill du läsa fler liknande artiklar? Gilla Damernas Värld på Facebook!

Vill du läsa mer?

Klicka dig vidare till tjejernas artikel på Buzzfeed här.

Elaine Eksvärds krönika om jämförelsehetsen: Nu får det fan vara nog

Katarina Wennstams krönika: ”När är jag som snyggast. Är den tiden förbi, eller är den nu?”

Foton: Victoriassecret.com, Macey J. Foronda for BuzzFeed