Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Därför plockas alla låsen bort från kärleksbron i Paris

Nästan en miljon lås blev för mycket för räckena på Pont des Arts i Paris. Sedan igår är kärleksförklaringarna ett minne blott :(

Sedan 2008 har par visat sin eviga kärlek med att låsa fast hänglås på bron Pont des Arts i Paris och slängt nycklarna i Seine. Totalt uppskattas mellan 700 000 upp till en miljon lås - med en totalvikt på 45 ton - hängts fast hittills. Men efter att räcke gett vika beslutade man nyligen att stänga bron tillfälligt, och i måndags påbörjades arbetet för att plocka bort brons alla räcken med tillhörande kärlekslås, rapporterar Buzzfeed.

– Paris är kärlekens huvudstad, vi är alla väldigt stolta över det, men det finns andra sätt att visa det på än att hänga fast lås på en bro, säger Paris vice borgmästare Bruno Julliard till Le Parisien.

Bron kommer nu att vara avstängd fram till den 8 juni då allt beräknas vara bortplockat. Räckena ersätts tillfälligt med gatukonst, men bron kommer senare att ha glasväggar där inga lås kommer att kunna fästas.

(Har ni också satt upp lås någonstans? Själv låste jag och min sambo helt oplanerat fast mitt Sats-lås, som jag råkade ha i väskan, i Parc Güell i Barcelona och visste inte var vi skulle göra av nycklarna så vi slängde dem i en helt vanlig plastsoptunna. Inte så romantiskt, men ganska kul, och väldigt tråkigt om de låsen också kommer att försvinna en dag...)

Vill du läsa fler liknande artiklar? Gilla Damernas Värld på Facebook.

10 fantastiska kärlekshälsningar som sätter ett leende på våra läppar

Vet du hur många rosor som betyder: ”Vill du gifta dig med mig?”

Foto: Weheartit