Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kickstarta din träning

Hon gjorde succé med sin första träningsbok och nu kommer nästa. Vi bad DV:s Charlotte Perrelli sätta ihop ett exklusivt träningsprogram för bra utomhusträning i sommar. Efter klicket guidar hon dig till några av övningarna. Resten av de effektiva övningarna hittar du i nya numret av Damernas Värld. 

Av: Rebecka Wållgren
Foto: Karl Nordlöf
Tack till: Villa Pauli

PSST. Du har väl inte missat Charlotte Perrellis blogg här på Damernas.se? Spana in bloggen Charlotte Perrelli – Ur min synvinkel här.
För fem år sedan hade hon inte tränat en dag i sitt liv. I dag är artisten och DV:s bloggare Charlotte Perrelli i sitt livs form.
Efter två täta graviditeter hade Charlotte Perrelli svårigheter att komma tillbaka i sin ursprungliga form och bestämde sig för att börja träna. Efter bara några månader syntes resultat. Det fick henne att skriva sin första träningsbok, Kan jag kan du, som blev en storsäljare 2010.
Nu kommer bok nummer två: Kickstart – i form på fyra veckor som är ett fyraveckorsprogram i två olika nivåer med enkla övningar och goda, nyttiga recept som gör det svårt att misslyckas.
– Kickstart är ett helhetsprogram och följer du det dag för dag så kommer det att fungera, du kommer att se resultat. Jag gick upp 30 kilo under mina graviditeter och jag har verkligen fått kämpa för att komma i form. Och kan jag så kan vem som helst. Det är enkelt. Det handlar bara om envishet och det vill jag verkligen förmedla till andra, säger hon.
Trots ett intensivt liv fyllt med turnéer, inspelningar och två barn hinner hon träna.
– En kvart framför tv:n när barnen somnat hinner alla.

Höftlyft från sidan ”Bålträning som ställer krav på kropps­kontroll.” Tränar: Sneda magmuskulaturen. Utgångsposition: Ligg på sidan och vila på ena arm­bågen. Placera fötterna på varandra, armen vilar du på höften. Utförande: Höj höften samtidigt som du pressar det nedre benet mot golvet. Kom upp till en position där kroppen är rak och gå sedan långsamt tillbaka till utgångsläget. Givetvis kör du bägge sidor. 

Tips! Gör rörelsen långsamt. Du kan även stanna och hålla kvar slutpositionen en stund.

Grodan”Utmärkt övning för stabilitetsträning.” Tränar: Framsida och baksida lår, säte, mage. Utgångsposition: Ligg i halvbrygga. Utförande: Lyft höften från golvet. Ligg kvar i denna position och jobba genom att sparka uppåt med ett ben i taget. Tänk på att spänna mage och rumpa och att hålla upp höften under hela övningen. Se även till att rörelsen görs långsamt och kontrollerat. 

Tips! Sträck armarna uppåt om du vill göra övningen svårare. 

Fler övningar hittar du i nya numret av Damernas Värld – ute nu!