Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Längd, fru och inkomst – 10 saker vi alla vill veta om Pär Lernström

Alla har vi gjort det någon gång – sett en person på tv och sedan googlat för att för att få lite mer information. "Hur lång är Pär Lernström" och "vad tjänar Pär Lernström" är två frågor som många i Sverige är nyfikna på. Vi ringde upp den ständigt aktuelle programledaren för att ta reda på sanningen bakom de 10 mest googlade frågorna om honom.

"Pär Lernström – Linda Öhrn fru"

– Ja, Linda är alltså min fru. Intressant att folk söker på hennes specifika namn och inte Pär Lernström och fru. Jag förstår varför man är nyfiken och googlar på det, i alla fall om jag går till mig själv. Om det är en offentlig person så är det intressant att se hur personen som den lever med ser ut.

Hur träffades ni?

– Vi träffades för snart 12 år sen när Linda fyllde 21 år och hade födelsedagsfest som jag blev medbjuden på. Våra vänner ville få ihop oss och därför var jag bjuden. Det var lite stel stämning först eftersom båda visste om det men sedan släppte det och vi blev tillsammans några månader senare. Nu har vi två barn och gifte oss för fem år sedan.

LÄS MER: Alicia Vikander: "Jag har ingen garderob. Jag äger ingenting"

"Pär Lernström – Längd"

– Det där är den vanligaste frågan jag får på sociala medier. ”Jag såg dig på tv, hur lång är du?”

PÄR LERNSTRÖM

Ålder:
 37 år.

Bor: I villa i Danderyd.

Familj: Fru, två barn och dvärgschnauzern Floyd.

Aktuell: Programledare på TV4, nu i Idol tillsammans med Gina Dirawi.

Hur lång är du?

– 1.89 men de flesta gissar att jag är sjukt lång, typ 2.02. Det är fascinerande det där intresset för längd. Jag tänker att det oftast är tvärtom att man ser någon i verkligheten och den är mycket längre än vad man tror. Som Rickard Sjöberg, han är är sjukt lång och så lång tänker inte jag att han är i tv.

"Pär Lernström – Instagram"

Är du aktiv på Instagram?

– Nej, inte som man borde vara. Jag har ett Instagramkonto som jag stundtals uppdaterar men de flesta är nog bättre än vad jag är på det.

Vad heter du på Instagram?

– Mitt efternamn utan prickar: lernstrom.

"Pär Lernström – Idol"

Vad tror du folk vill veta när de söker på Idol?

– Undra vad man får för resultat då? Då kan man nog lika gärna googla på bara Idol. Eller de kanske hur länge jag har gjort idol, så kan det vara. Första säsongen var 2011, så det är nog den 6:e säsongen men känns mer som att det skulle vara den 7:e.

Vad är den största skillnaden mellan Idol 2017 och Idol 2011?

– För det första är det att programmet befinner sig på annan plats. Den största skillnaden är att musik- och medielandskapet har förändras mycket med hela den här selfmade-eran med Youtube och Spotify som finns i dag. Folk köpte i princip skivor när jag gjorde min första säsong.

"Pär Lernström – Nyhetsmorgon"

– Jag jobbade tre veckor med Nyhetsmorgon en sommar som programledare. Men det är nog nästan ingen som vet. Folk söker nog på klipp när jag har medverkat. Jag gjorde en intervju om en pappa som är alkis, det kan vara det de söker efter.

"Pär Lernström – Wrecking ball"

– Det är en öppning till Idol 2013 när jag gör en pastisch på Miley Cyrus musikvideo när hon glider naken på en wrecking ball. Så då gjorde jag det och det blev väldigt uppmärksammat såklart.

"Pär Lernström – Kläder"

– Jag vann pris som bäst klädda medieperson och sedan fick jag Cafés stora modepris: "Årets bäst klädda man” några år senare. Om längden är den vanligaste frågan så är ”vad hade du på dig i fredags” den näst vanligaste frågan jag får.

Hur skulle du beskriva din stil?

– Jag tycker inte att jag har en stil, jag ser nog ut som alla andra. Eller det är ganska blandat och inte supervågat. Jag är inte en människa som bryter ny mark, men jag tycker det är härligt att ha fina kläder på mig.

Har du någon favoritbutik?

– Jag handlar mycket på Paul & Friends på NK och en hel del Filippa K, de har bra basplagg och är butiker jag alltid återkommer till.

"Pär Lernström – Utan skägg"

– Jag ser väldigt, väldigt mycket yngre ut utan skägg. Som en annan person.

Finns det bildbevis?

– Jag gjorde någon omröstning i idol hur jag skulle se ut utan skägg så det finns nog några sådana bilder.

"Pär Lernström – Inkomst"

– Det är väl en standard svensk-grej som folk vill veta om offentliga människor och kändisar. Nu blir jag lite intresserad, vad får man fram om man googlar det?

Högst upp är en artikel från 2013 med rubriken ”Miljonregn över Pär Lernström”? Vad hände 2013?

– Det har slutat regna kan jag säga. Eller det är uppehåll på den himlen i alla fall. Haha. 2013 hände nog inget speciellt. Har man ett eget företag, som flera programledare och influencers och personer med liknande yrken har, så kan man se vad vinsten blev men kanske inte vilka utgifter man hade. Det är en skillnad mellan hur mycket vinst ens företag har och hur mycket man kan ta ut i lön.

Så, hur mycket tjänar du?

– Jag tjänar väl en del pengar. Jag får inte säga vad jag fakturerar för mina jobb, det är en klausul i kontraktet – men det är inget miljonregn. Det hade varit härligt dock!

"Pär Lernström – Bok"

– Jag har skrivit en bok som heter Gubbe. A Lovestory, om gubbar och gubbigt beteende. Ordet "gubbe" hade mycket bättre klang då än vad det har i dag. Att vara gubbig nu är något trött eller tråkigt. Det här var när gubbmodet slog igenom och alla gick och köpte käppar och skit. Den där boken kanske inte är det jag är mest stolt över när jag tittar på det jag har gjort.