Lyxig fondue för två – bästa desserten för Alla hjärtans dag
Damernas Världs matbloggare Mathilda Johnsson serverar en lika vacker som god dessert som avslutning på en hjärtlig middag.
På sin härliga blogg Healthy Holostic View bjuder Mathilda Johnsson sina följare på vackra, goda och hälsosamma bakverk, frukostar och maträtter – alltid med en snygg twist. Och när vi ber henne drömma ihop en härlig avslutning på en date night-middag dukar hon upp en underbar chokladfondue med färska frukter och bär. Självklart dekorerad med rosor.
Mathilda Johnsson
GÖR Frilansfotograf och student med ett brinnande intresse för hälsosam bakning och matlagning. Bloggar på damernasvarld.se.
ÅLDER 29 år.
BOR Skene.
FAMILJ Två barn på 5 och 8 år.
INSTAGRAM @healthyholisticview
– Frukter och bär tillsammans med en krämig fondue är den perfekta efterrätten att dela på. Jag har valt att använda jordgubbar, hallon, vattenmelon, röda vindruvor, björnbär och blåbär. Deras färger passar så fint ihop, speciellt tillsammans med rosor som dekoration, säger Mathilda.



– Mina absoluta favoritbär är blåbär, men missa inte att ha med jordgubbar för en riktigt romantisk känsla. Jag gillar receptet extra mycket för att det är så lätt att variera efter sina egna önskemål. Ha en kärleksfull måltid!
Romantisk fondue



• 100 g mörk choklad
• 2 dl kokosgrädde
• 1/3 tsk vaniljpulver
• 1 tsk rospulver (valfritt)
Gör så här:
1. Bryt chokladen i bitar och lägg åt sidan.
2. Koka försiktigt upp kokosgrädden i en liten kastrull. När grädden börjat småkoka, lägg i chokladen. Rör runt tills blandningen blir en krämig och slät choklad.
3. Rör ner vanilj och rospulver. Placera fonduen över ett värmeställ.
4. Servera med dina favoritfrukter och bär. Dekorera gärna med blommor, färska eller torkade.
LÄS MER: Fler härliga recept av Mathilda Johnsson hittar du på hennes blogg Healthy Holistic View
LÄS MER: Alla hjärtans dag – Presenter till honom, henne och dig själv