Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Män testar hur det är att gå i klackar en hel dag – får helt ny förståelse

Hur hade det varit om män tvingades bära högklackat? Det bestämde sig brittiska modemagasinet "Stylist Magazine" att ta reda på. Reslutatet? Underhållande – men också en viktig tankeställare!

Den senaste tiden har en debatt kring att kvinnor inom vissa yrken tvingas bära högklackat under arbetsdagen blossat upp. Män i chefspositioner upprätthåller alltså ett tvång som kan skapa extrem smärta hos kvinnor.

Det har rapporterats om kvinnor med blodiga fötter som riskerar att få sparken om de tar av sig högklackade skor under arbetstid. Nicola Gavins, en kanadensiskt kvinna med en vän som jobbar på restaurang, la upp en bild på Facebook som fick debatten att dra igång ordentligt. Hon berättade om sin vän som blödde och led så mycket att hon tappade en nagel, men som trots det inte fick byta till flats.

Läs också: Kändistjejerna gör upp med fasaden: "Du kan inte jämföra dig med andra på Instagram"

Kort därefter klev en annan kvinna, Nicola Thorp, fram och berättade om kravet på att bära högklackat på hennes arbetsplats i Storbritannien. Efter att ha ifrågasatt företagets krav gjorde företagsledningen en ändring i sin policy. I Storbritannien är det i dag enligt lag okej för arbetsgivare att kräva att kvinnliga anställda ska ha på sig högklackade skor. Nicola nöjde sig dock inte med förändringen på bara sin arbetsplats. Hon drog igång en nationell namninsamling som nu har fått så många underskrifter att Storbritanniens parlament kommer behöva ta upp frågan om den minst sagt förlegade lagen.

Män fick testa högklackat – klarade det sådär

Även tidningen Stylist Magazine drog sitt strå till stacken för att belysa det sjuka i att tvinga kvinnor att stå och gå i höga klackar en hel dag. De bestämde sig för att trä på riktigt höga klackar på sina manliga anställda och testa deras förmåga. Resultatet är väldigt roligt – självklart är personer som aldrig gått i klackar inte särskilt bra på det. Men det är också en film som är viktig för debatten.  Skulle det verkligen finnas ett klacktvång om det var mäns och inte kvinnors fötter som skulle utsättas för den smärta det kan föra med sig? Nja, troligtvis inte.

Heja Stylist Magazine som belyser problemet på ett lättförståeligt och underhållande sätt!

https://www.facebook.com/StylistMagazine/videos/vb.180822799571/10155275808519572/?type=3
Klicka på bilden för att köpa din biljett.Klicka på bilden för att köpa din biljett.Klicka på bilden för att köpa din biljett.
Klicka på bilden för att köpa din biljett.

Läs också: Hon visar upp sig sminkad och osminkad – blir hatad för båda