Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

"Min mest feminina kollektion"

Ann-Sofie Backs kollektion fick ett varmt mottagande då hon visade upp den i måndags. Vi träffade henne för att prata om kollektionen och guldknappen.

Hur skulle du själv beskriva kollektionen?"Det är en sportig och feminin kollektion men fortfarande med de signifikativa Back-detaljerna. Det är nog den mest feminina kollektionen jag gjort."

Vilka trender får vi se i vår?"Jag kan bara svara utifrån Back och då är det mycket asymmetriska former. Det har funnits tendenser till det tidigare men nu börjar det verkligen komma på riktigt! Och så sportinfluenserna, det är okey att mixa sweatpant med högklackat."

I morgon delas Guldknappen ut, ett pris som du själv vann för tre år sedan. Hur påverkade det dig?"Personligen var det viktigt för mig då det blev ett erkännande, att jag inte är en nischdesigner utan att det finns ett allmänt intresse för kollektionen. Den kollektionen som jag vann Guldknappen med sålde även otroligt bra vilket var kul, då började även stora varuhus som NK och Åhléns ta in den."