Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Monika Kichau / © MONIKA KICHAU

Monika Kichau om kriget i Ukraina: ”Jag skäms och jag är rädd”

Damernas Världs bloggare Monika Kichau skriver ett starkt inlägg om känslorna kring det krig som just nu drabbar det ukrainska folket. Och om sista gången hon kramade sina vänner på plats i Ukraina. 

”Jag flyttade från Ryssland till Sverige den 24 augusti på Ukrainas självständighetsdag 1991, jag var 9 år gammal. Vi som är födda i Sovjet är alla barn och barnbarn till de som överlevde andra världskriget. Våra familjer krigade sida vid sida, kallade varandra goda grannar men natten den 25 februari vände mitt gamla land Ryssland vapnet mot de som står oss nära.”

BLOGG: Läs hela Monika Kichaus inlägg här 

Jag skäms, jag är rädd och allt jag vill är att en dag ha möjlighet att återse det Ukraina jag har i mitt hjärta.
Monika Kichau skriver på sin blogg om när hon senast besökte Ukraina i juli 2014. ”Det var sista gången jag kramade mina vänner”.Monika Kichau skriver på sin blogg om när hon senast besökte Ukraina i juli 2014. ”Det var sista gången jag kramade mina vänner”.Monika Kichau skriver på sin blogg om när hon senast besökte Ukraina i juli 2014. ”Det var sista gången jag kramade mina vänner”.
Monika Kichau skriver på sin blogg om när hon senast besökte Ukraina i juli 2014. ”Det var sista gången jag kramade mina vänner”.

LÄS MER: Här hittar du Monika Kichaus blogg hos Damernas Värld

LÄS MER: Detaljen på klänningen som visar Jill Bidens stöd för Ukraina