Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Elin Skoglund bloggar om inredning – och livet – på damernasvarld.seElin Skoglund bloggar om inredning – och livet – på damernasvarld.seElin Skoglund bloggar om inredning – och livet – på damernasvarld.se
Elin Skoglund bloggar om inredning – och livet – på damernasvarld.se Foto: Philip McCann

Möt DV:s bloggare Elin Skoglund – och få hennes bästa inredningstips

När Elin Skoglund var barn möblerade hon ständigt om i sitt rum. Passionen för att skapa skönhet och stämning har levt vidare, och i dag jobbar hon som inredningsdesigner. På Elins nya blogg hos Damernas Värld kan du följa inredningsäventyret – både i hennes eget och andras hem.

 Välkommen till DV-gänget Elin! Berätta lite om vem du är.
– Tack, det känns väldigt roligt att få vara en del av gänget! Jag kommer från Göteborg men flyttade till Stockholm för ungefär sju år sedan, för jobbets skull men också för att jag alltid haft en dröm om att bo här – i pulsen. 

– För några år sedan startade jag eget bolag för mina sociala medier och under det senaste året har jag även börjat ta mig an inredningsprojekt för både privat- och företagskunder. Jag bor tillsammans med min sambo Max och min hund Selma. Just nu renoverar vi vår vindslägenhet i Vasastan i Stockholm. Det är tredje lägenheten vi renoverar – på tre år.

Elin Skoglund

GÖR Inredningsdesigner, influencer och bloggare. 

ÅLDER 27 år. 

BOR Vindslägenhet i Vasastan, Stockholm. 

FAMILJ Sambon Max och hunden Selma. 

INSTAGRAM @elinskoglund

AKTUELL Ny bloggare på damernasvarld.se.

 Vad kan vi förvänta oss av din blogg?
– Ni kommer att få läsa om renoveringar, DIY-projekt och även få en inblick i när jag hjälper mina kunder med deras hem. Men jag delar även med mig av min vardag – känslor, tankar och livet.

”En sekelskifteslägenhet a lá Paris var vår målbild med den här lägenheten”, berättar Elin Skoglund, bloggare hos Damernas Värld.”En sekelskifteslägenhet a lá Paris var vår målbild med den här lägenheten”, berättar Elin Skoglund, bloggare hos Damernas Värld.”En sekelskifteslägenhet a lá Paris var vår målbild med den här lägenheten”, berättar Elin Skoglund, bloggare hos Damernas Värld.
”En sekelskifteslägenhet a lá Paris var vår målbild med den här lägenheten”, berättar Elin Skoglund, bloggare hos Damernas Värld. Foto: Philip McCann

Hur föddes ditt intresse för inredning?
– Jag har alltid gillat inredning, sedan jag var liten. Det hände rätt ofta att mina föräldrar kom in i mitt rum och jag hade möblerat om, jag minns att jag gillade att testa mig fram. Men det riktiga intresset kom när jag och min sambo renoverade vår första lägenhet tillsammans. Jag började förstå hur saker hänger ihop och att jag inte alls led av att renovera, som många andra kan göra. Jag fick energi av det! Nu är jag smått besatt av det och det är därför jag börjat hjälpa både privatpersoner och företag med hem och kontor.

”Vi skippar alltid vitt – det är inte så inbjudande”

Hur skulle du beskriva din inredningsstil?
– Den varierar utifrån vad det är för typ av lägenhet eller hus jag inreder. Lägenheten som ni ser på bilderna är vår tidigare lägenhet, och där ville vi ha en pampig känsla eftersom det var 3,40 meter i takhöjd. Väggpaneler och grönt tak för att lugna ner den turkosa kakelugnen. En sekelskifteslägenhet a lá Paris var vår målbild. 

”Gardinerna brukar vara uppe i mitt hem innan vi ens fått in några möbler”, säger Elins Skoglund.”Gardinerna brukar vara uppe i mitt hem innan vi ens fått in några möbler”, säger Elins Skoglund.”Gardinerna brukar vara uppe i mitt hem innan vi ens fått in några möbler”, säger Elins Skoglund.
”Gardinerna brukar vara uppe i mitt hem innan vi ens fått in några möbler”, säger Elins Skoglund. Foto: Jesper Florbrant

– I vår nya lägenhet, som ni kan följa via min blogg, har vi en väldigt minimalistisk stil – för det passar bäst där. Det jag alltid håller fast i är mycket natursten, designklassiker och mycket konst på väggarna. Sedan skippar vi alltid vitt, vi tycker inte det blir så inbjudande.

Vilken känsla vill du att gäster ska få när de kommer in i ditt hem?
– Något jag är väldigt nöjd med är att vi alltid lyckas få till värmen i våra hem. När gäster kommer hem till oss får vi ofta kommentarer om att det är väldigt varmt och hemtrevligt. Jag tror våra färgval spelar stor roll här – alltså varma färger. Och mycket textilier.

En varm känsla är viktigt i Elin Skoglunds hem.En varm känsla är viktigt i Elin Skoglunds hem.En varm känsla är viktigt i Elin Skoglunds hem.
En varm känsla är viktigt i Elin Skoglunds hem. Foto: Jesper Florbrant

Hur ser din inredningsfilosofi ut?
– Min inredningsfilosofi är att skapa hem i harmoni. Mycket förvaring som döljer stöket, konst som skapar känslor och öppna ytor som bjuder in till middagar där minnen skapas. Det ska finnas en röd tråd genom hemmet och gamla möbler får gärna möta nya.

Elin Skoglund brinner för mode – i perioder

Vilken är din favoritplats där hemma?
– I vår senaste lägenhet var det nog vardagsrummet. Att tända brasan, sitta i soffan och blicka upp mot vårt vackra gröna tak. Samtidigt som min sambo stod i det öppna köket och lagade middag.

Vardagsrummet – en favoritplats för Elins Skoglund.Vardagsrummet – en favoritplats för Elins Skoglund.Vardagsrummet – en favoritplats för Elins Skoglund.
Vardagsrummet – en favoritplats för Elins Skoglund.

Vilken är din relation till mode?
– Den går lite upp och ner … i vissa perioder brinner jag för mode och i andra perioder bryr jag mig inte alls. Jag tror på att ha en stilsäker garderob med klassiska plagg, så att man slipper de där morgnarna när halva garderoben ligger utslängd på golvet.

Hur skulle du beskriva din stil?
– På sommaren och semestern älskar jag att gå runt i vackra klänningar, då får det gärna vara färg och mönster. På hösten och vintern klär jag mig minimalistiskt och enkelt. Kläderna jag bär måste vara sköna, annars får det vara. Målet är att ha en stor basgarderob i bra kvalitet och sedan några få utvalda plagg som sticker ut en aning.

Damernas Världs bloggare Elin Skoglund satsar på en stor basgarderob där allt är lätt att kombinera.Damernas Världs bloggare Elin Skoglund satsar på en stor basgarderob där allt är lätt att kombinera.Damernas Världs bloggare Elin Skoglund satsar på en stor basgarderob där allt är lätt att kombinera.
Damernas Världs bloggare Elin Skoglund satsar på en stor basgarderob där allt är lätt att kombinera. Foto: Philip McCann

Vilken outfit är du bekvämast i?
– På sommaren bär jag helst en klänning som inte sitter tajt någonstans, eller ett svart silkesset. På hösten blir det ofta ett par jeans, linne och oversized skjorta.

Vi är inne på slutspurten med vår vindslägenhet på 130 kvadratmeter

Vilket är ditt nästa projekt för hemmet?
– Just nu handlar allt om att färdigställa vår vindslägenhet på 130 kvadratmeter. Vi är inne på slutspurten och jag ser fram emot att få ordning i mina nya garderober. När man inte har haft ett hem på några månader är man trött på att alla ens kläder ligger nedtryckta i flyttkartonger.

Elins 5 hacks för ett personligt hem

1. Fyll dina väggar med konst

Ett av Elins Skoglunds bästa inredningstips är att satsa stort på konsten i hemmet.Ett av Elins Skoglunds bästa inredningstips är att satsa stort på konsten i hemmet.Ett av Elins Skoglunds bästa inredningstips är att satsa stort på konsten i hemmet.
Ett av Elins Skoglunds bästa inredningstips är att satsa stort på konsten i hemmet. Foto: Jesper Florbrant

”Jag och min sambo älskar konst och fyller gärna alla våra väggar med olika konstverk. Det är en djungel där ute bland olika fantastiska konstnärer och fotografer, så ta dig tid att hitta någon/något du verkligen älskar. Om ekonomin inte riktigt finns tipsar jag om att spana in Poppy Posters som säljer affordable art. Bilderna som säljs där är tagna av fotografer och varje bild har sin egen historia (jag är även delägare i bolaget)”.

2. Gardiner från golv till tak

Textilier ger en ombonad och varm känsla.Textilier ger en ombonad och varm känsla.Textilier ger en ombonad och varm känsla.
Textilier ger en ombonad och varm känsla. Foto: Jesper Florbrant

”Gardinerna brukar vara uppe i mitt hem innan vi ens fått in några möbler. Jag tycker att gardiner är ett måste i ett hem. Nu finns det flertal olika tjänster där man kan beställa att någon kommer hem, mäter och sedan monterar gardinerna åt dig. Då blir slutresultatet helt perfekt. Kostar en slant, men det brukar också öka värdet på bostaden.”

3. Buda hem designklassiker

”Jag köper nästan aldrig nya designmöbler utan budar i stället hem dem på auktion. Det är oftast billigare och när du tröttnar kan du i regel sälja dem för exakta samma peng – eller mer. Det skapar också en hemtrevlig känsla att blanda gammalt med nytt.”

4. Ta hjälp 

Mörkt trä och varma jordtoner bäddar för spamys i badrummet.Mörkt trä och varma jordtoner bäddar för spamys i badrummet.Mörkt trä och varma jordtoner bäddar för spamys i badrummet.
Mörkt trä och varma jordtoner bäddar för spamys i badrummet. Foto: Jesper Florbrant

”Tro det eller ej, men alla tycker inte att det är speciellt roligt att söka inspiration, göra mappar på Pinterest och scouta fram möbler på auktion. Då kan det vara värt att ta in hjälp. Jag hjälper dagligen privatpersoner med deras hem, allt ifrån totalrenoveringar till en konsultation för tips och råd. Om du vill få ett hem där allt känns genomtänkt kan det vara skönt att ha ett bollplank genom processen.”

5. Stressa inte 

”Många vill beställa alla möbler innan de ens flyttat in i sitt nya hem, men mitt tips är att låta det ta lite tid och känna in hemmet. Då slipper du även processen med att behöva skicka tillbaka en soffa för att den var alldeles för stor för rummet.”

LÄS MER: Här hittar du Elins blogg