Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nu öppnar en kärleksakut – för dig som är trött på att vara singel

Less på singellivet? Då kanske ett besök på Kärleksakuten passar – för att råda bot på "symptomen"!

Idén om en kärleksakut kommer från dejtingföretaget Match. Akuten är en fysisk pop up-mottagning där besökarna får träffa en relationscoach som hjälper till att reda ut vad det egentligen är som man söker i en partner. Baserat på vilken profil ni kommer fram till tar Matchs nya dejtingbot fram förslag på den perfekta partnern för dig.

– Det finns en kollektiv tro på att kärlek och relationer börjar med tur. Den romantiska populärkulturen får oss att tro på fraser som ”plötsligt stod han bara där” eller ”det var ödet att vi var på samma ställe den kvällen”, och jag tror att vi gör oss själva en otjänst genom att tänka så. De flesta relationer bygger på att båda parter vet vad de verkligen letar efter. Och det är inte alltid lätt att veta! Med hjälp av mig och boten Lara kan man ta reda på det, säger Sara Hermansson, relationscoach.

5 frågor att ställa dig själv – innan du börjar dejta

Damernas Värld passade på att ta del av några tips från relationscoachen Sara. Här är fem frågor man bör ställa sig själv innan man börjar internetdejta:

1. Har jag plats för en till person i mitt liv? Om inte, är jag beredd att ta mig tid till att göra plats?

2. Vad är jag ute efter? Något seriöst eller en fling? Det är lättare att hitta det man söker om man vet vad eller vem det är.

3. Vad vill jag absolut inte ha? Fundera över hur tidigare förhållanden varit och om det finns ett mönster. På så sätt kan du undvika att hamna i samma situation igen.

4. Ger jag personen en ärlig chans? Tänk på att personen är så mycket mer än sin profilsida. Om du är alltför dömande så kan det leda till att du missar potentiella partners.

5. Är jag på jakt efter den perfekta människan? Om man frågar personer som lever i ett förhållande så är det oftast det icke-perfekta som uppskattas mest.

Kärleksakuten håller öppet den 6-7 april på Rådmansgatan i centrala Stockholm. En session tar 45 minuter och är kostnadsfri.