Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Forskare är överens: Par som gosar blir lyckligare tillsammans

Att närhet gör oss lyckliga känns kanske inte som en nyhet. Men nu har forskare konstaterat att par som gosar mycket når ett helt annat djup i sin kärlek till varandra. Så myskväll hela veckan står på schemat hos oss!

Vi har tidigare konstaterat vilka saker som gör oss lyckligare i vardagen. Men nu har forskningen tagit en närmre titt på våra relationer. Vad händer egentligen i oss när vi myser med vår partner? De här tre sakerna har man konstaterat:1. Närhet med din partner kan få kärleken (och sexlivet) att blomstra

Både att sova tillsammans och att ligga bredvid varandra nära skapar starka band mellan oss. Par som gosar känner för det första en ömhet för varandra i stunden men också en sexuell laddning – som båda stärker relationen. Det säger Robin Edelstein, en relationsexpert som ansvarat för en stor studie om sambandet mellan sexuell aktivitet, närhet och mys i relationen, till Elite Daily.

Man har också konstaterat att föreställningen att män inte uppskattar gos lika mycket som kvinnor, helt enkelt inte verkar stämma. Studien som gjordes på 514 personer presenterades i Springer’s Archives of Sexual Behavior.

Bildkälla: giphy.com

2. Gos minskar dina stressnivåer

Fysisk kontakt kan hjälpa oss att slappna av. Att kramas och kyssas höjer nivåerna av "må bra"-hormonet oxyticin i kroppen, berättar stressterapeuten Catherene A. Connors, för magasinet Shape. Och ett trevligare sätt att ta hand om sig själv har vi svårt att föreställa oss?3. Närhet säger mer än ord

Visst vill man höra ”jag älskar dig” av sin partner. Men dels har alla inte lika lätt att framföra sina känslor verbalt, och dels finns det forskning som stödjer ett effektivare sätt att säga samma sak. Med gos! Familjerådgivaren David Klow, berättar för Shape att närhet och mys är ett effektivt sätt att förmedla sin kärlek utan att någonting missuppfattas på vägen. Och hur svårt skulle det inte vara att bli irriterad på någon du skedar med? Skippa snacket och gå på goset, helt enkelt!