Så gör du julens godaste praliner – klart på några minuter
Len vaniljfudge, mörk choklad och en touch av nutella. Det låter nästan för bra för att vara sant. Vår bakbloggande layoutchef Cecilia Hansson passar på att dela med sig av ett recept som inte bara är fantastiskt gott utan även enkelt att göra.
Till 10 praliner behöver du:
10 st vaniljfudge
150 g mörk choklad
Förslag till garnering:
2 msk havssalt
1 dl nutella
Så här gör du:
1. Smält hälften av chokladen över ett vattenbad, låt sedan resten av chokladen smälta i den varma chokladen.
2. Doppa fudgen i chokladen och låt stelna på droppgaller.
3. Spritsa lite nutella ovanpå dem och toppa med en sockerpärla.
Vill du göra en enklare garnering kan du smaksätta genom att strössla med havssalt eller lakritspulver. Vill du istället dekorera dem extra tjusigt kan du garnera med sockrade rosblad eller frystorkade hallon.
Fler bilder på just de här pralinerna och många andra oemotståndliga recept hittar du i Cecilias blogg, Homemade Stockholm.
Recept och foto: Cecilia Hansson