Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Recept på glowboostande glasspinnar – supergoda och galet snygga

Här är glassarna som går att variera med smakvariationer, överdrag och garneringar i det oändliga! Receptet kommer från boken "Beautyfood: 85 recept för skönhet inifrån" skriven av Damernas Världs skönhets- och hälsoredaktör Maria Ahlgren.

Vaniljglassen är smaskig som den är, men känn dig fri att spexa loss med olika smaksättningar. Ibland gör jag olika smaker och bygger färgglada lager i glassformarna.

Tips! Glassformar finns i hobby- och köksaffärer. Mina är av märket Nicholas Vahé som finns att köpa i flera nätbutiker.

Grundrecept vaniljglass

Cirka 8 glasspinnar

3 dl cashewnötter

2 ½ dl kokosgrädde

1 dl yakonsirap eller flytande kokosnektar

1 tsk vaniljpulver

Smaksättningar

1 msk matchapulver

2 lime, saften

3 msk extra sötning

3–4 msk raw kakao

5 dl hallon, färska eller frysta och halvtinade

Överdrag

I det här receptet används överdrag med raw choklad och kola. Är du otålig kan du smälta en fin chokladkaka med minst 85 procent kakao och ringla över glassarna. Rulla runt i krossade nötter, kokos och raw kakaonibs – så gott!

1 dl kokosolja

4 msk raw kakao

1 tsk vaniljpulver

¾ dl yakonsirap eller flytande kokosnektar

1 dl kokosolja

1 msk mesquitemjöl

1 tsk vaniljpulver

¾ dl yakonsirap eller flytande kokosnektar

ANNONS

Gör så här:

1. Blötlägg cashewnötterna i cirka 2 timmar. Häll av vattnet, skölj nötterna ordentligt i kallt vatten och låt dem rinna av.

2. Mixa nötterna i en höghastighetsmixer med kokosgrädde, sirap/ nektar och vanilj tills smeten är alldeles jämn och fluffig. Tillsätt eventuell smaksättning och kör tills allt är helt blandat. Om du vill göra flera smaker kan du hälla över lite smet i taget i en bunke och mixa ner smaksättaren med stavmixer.

3. Häll upp smeten i glassformar. Stick i pinnarna och ställ i frysen. Efter ungefär 4 timmar är glassarna tillräckligt frysta för att kunna doppas i överdraget.

LÄS OCKSÅ: Så gör du nyttig (och grymt god!) glass med choklad och kokos!

4. Smält kokosoljan till överdraget försiktigt och låt den svalna – den får inte vara så varm att glassen smälter. Tillsätt kakao om du vill göra chokladöverdraget eller mesquite om du vill göra kolaöverdraget, vanilj och sirap/nektar och rör med en gaffel tills smeten är helt slät. Smaka av och lägg till mer sötning eller kakao/mesquite efter behag.

5. Ta loss glassarna ur formarna (spola formens utsida snabbt i varmt vatten om de är svåra att lossa). Doppa glassnosen i choklad eller kola, eller bred ut över hela glasspinnen med hjälp av slickepott. Doppa i nötkross, kokos eller vad du nu gillar. Lägg glassarna på en tallrik som du klätt med bak- eller smörgåspapper och ställ i frysen.

LÄS OCKSÅ: Därför ska du äta din hudvård (ja, det är sant!)