Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Underbart svalkande smoothieglassar signerade Damernas Världs bloggare Mathilda Johnsson – Healthy Holistic View.Underbart svalkande smoothieglassar signerade Damernas Världs bloggare Mathilda Johnsson – Healthy Holistic View.Underbart svalkande smoothieglassar signerade Damernas Världs bloggare Mathilda Johnsson – Healthy Holistic View.
Underbart svalkande smoothieglassar signerade Damernas Världs bloggare Mathilda Johnsson – Healthy Holistic View. Foto: Mathilda Johnsson

Recept på sommarens härligaste smoothieglass

DV:s bloggare Mathilda Johnsson serverar sommarens mest svalkande smoothie-glassar med hallon och matcha. Snygga, smarriga – och dessutom proppade med härliga vitaminer.

På sin blogg Healthy Holistic View hos Damernas Värld bjuder Mathilda Johnsson på härliga recept ur sitt aldrig sinande skafferi. Och precis som bloggnamnet skvallrar om är det som serveras inte bara smarrigt, utan också nyttigt för kroppen och skonsamt för miljön. När sommaren kommer laddar Marhilda upp med hemgjorda glassar, och här presenterar hon några av sina favoriter.

Damernas Världs bloggare Mathilda Johnsson hittar både inspiration och dekoration till sina recept i naturen.Damernas Världs bloggare Mathilda Johnsson hittar både inspiration och dekoration till sina recept i naturen.Damernas Världs bloggare Mathilda Johnsson hittar både inspiration och dekoration till sina recept i naturen.
Damernas Världs bloggare Mathilda Johnsson hittar både inspiration och dekoration till sina recept i naturen. Foto: Mathilda Johnsson

Berätta lite om smoothieglass och din relation till den.
– När jag började intresserad mig för smoothies dröjde det inte så länge innan jag snubblade över smoothie-glassen och blev helt kär! Den består av en underbart krämig smoothie som mixats med frysta frukter och bär för att få till en härlig glassliknande konsistens. Många gillar att servera den i en kokosskål för en tropisk känsla. Men den kan serveras på många olika sätt, till exempel i ett rån om du föredrar det. 

– Det bästa med smoothieglass är att man kan göra så oändligt många kombinationer. Och att det smakar som glass och sorbet men går lika bra att äta till frukost, lunch, mellis eller kvällsmat. Jag gör gärna smoothieglass i stora lass, även  vintertid.  

Varför är den det härligaste sättet att svalka sig en varm sommardag?
– För att du känner dig uppfriskad och får ny energi tack vare alla frukter och bär.

Vi skulle kunna äta minst en smoothieglass per dag utan problem

Vilka är de bästa sätten att variera sina glassar och tillbehören till dem?
– Att hela tiden pröva nya kombinationer är något av det roligaste med smoothieglass. Köp hem en variation av olika frysta bär och frukter och variera genom att testa en frukt per dag tillsammans med banan. Och en av dagarna tycker jag att du ska testa att hälla i kakao för en härlig chokladvariant. När det gäller tillbehör och toppings så går enkelhet alltid långt enligt mig. Men för den som vill gå all in med en massa olika variationer är tipset att använda färska frukter och bär. 

Hur många bowls hinner du och familjen äta under en solig sommarvecka?
– Vi skulle kunna äta minst en smoothieglass per dag utan några större problem. Mina barn älskar det, så det brukar bli en rejäl sats för flera personer när vi mixar.

När och till vem serverar du helst din smoothie-glass?
– Till mina barn en varm sommar dag. Det är alltid en stor glädje att se dem äta och njuta av något jag lagat. De är mina främsta kritiker, så när de verkligen tycker om någonting blir jag alltid extra glad.

Var drömmer du om att få äta smoothieglass i sommar?
– Vid en liten sjö i skogen. Jag älskar skogen och att få sitta och njuta av en glass där hade inte varit så dumt.

2 svalkande recept på smoothieglass

Smoothieglass signerade Healthy Holistic View.Smoothieglass signerade Healthy Holistic View.Smoothieglass signerade Healthy Holistic View.
Smoothieglass signerade Healthy Holistic View. Foto: Mathilda Johnsson

Smoothieglass Hallondröm

Smoothieglass Hallondröm.Smoothieglass Hallondröm.Smoothieglass Hallondröm.
Smoothieglass Hallondröm. Foto: Mathilda Johnsson

 

1 stor bowl eller två mindre

4 frysta bananer

3 dl frysta hallon

2 msk kokosgrädde

1/2 tsk vaniljpulver (valfritt)

3 msk agavesirap (eller honung)

Gör så här:
1.
Lägg alla ingredienser i en höghastighetsblender eller matberedare. Mixa tills du får en krämig konsistens. 

2. Servera i till exempel kokosnötsskålar med din favorittopping! Här har jag toppat med färska hallon, syrener och en fin pensé.

Smoothieglass Love you so matcha

Smoothieglass Love you so matcha.Smoothieglass Love you so matcha.Smoothieglass Love you so matcha.
Smoothieglass Love you so matcha. Foto: Mathilda Johnsson

1 stor bowl eller två mindre

3 frysta bananer

3 dl fryst mango

1 dl fryst ananas

3 msk citronjuice

1 msk matchapulver

2 msk agavesirap (eller honung)

Gör så här:
1.
Lägg alla ingredienser i en höghastighetsblender eller matberedare. Mixa tills du får en krämig konsistens. 

2. Servera i till exempel kokosnötsskålar med din favorit topping. Här har jag toppat med blåbär, tusensköna, förgätmigej och en fin pensé.

LÄS MER. Fler av Mathildas smarriga recept hittar du på hennes blogg Healthy Holistic View