Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Regnbågstårta – lyxigt recept med vaniljfyllning och champagne

Vi har tagit fram det absolut lyxigaste receptet på en regnbågstårta. Eller vad sägs om champagnebottnar och en fyllning med smak av vanilj? Och ja – regnbågstårtan är precis lika god som den ser ut.

Champagne i bottnarna gör tårtan både saftig och festlig. En smak av lyx på tårtfatet.
Färga tårtbottnarna med gelefärg eller karamellfärg.Färga tårtbottnarna med gelefärg eller karamellfärg.Färga tårtbottnarna med gelefärg eller karamellfärg.
Färga tårtbottnarna med gelefärg eller karamellfärg.

Recept på regnbågstårta med champagnebottnar och vaniljfyllning

16 bitar

(Obs! Det blir en ganska stor sats då det behövs lite mer smet till varje botten när de gräddas var för sig.

Så gör du tårtbottnarna:

 6 st

9 ägg

6 dl strösocker

3 tsk vaniljpulver

225 g smör

3 dl mjölk

9 dl mjöl

2 msk bakpulver

0,5 tsk salt

3 dl champagne eller mousserande vin

Gelefärg för bakning eller karamellfärg

1. Vispa ägg, socker och vaniljsocker riktigt vitt och fluffigt.

2. Smält smöret och häll i mjölken i det smälta smöret, Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke.

3. Häll i smörmjölken i äggsmeten och rör försiktigt runt med en slickepott. Sikta sedan i mjölblandningen och blanda in med slickepott. Häll till sist i champagnen och rör till en jämn smet.

4. Häll ut i 6 bunkar, cirka 250 gram smet i varje. Blanda till regnbågensfärger i de olika bunkarna med hjälp av gelefärg. Det räcker med en knivsudd gele av varje färg.

Häll över smeten i en smord form (18 cm) och grädda i ugnen – varje botten för sig – i cirka 12 minuter på 200 grader. Låt bottnarna svalna helt innan du skär till dem och brer på fyllningen.

En tårta i regnbågens färger kan man bara bli glad av.En tårta i regnbågens färger kan man bara bli glad av.En tårta i regnbågens färger kan man bara bli glad av.
En tårta i regnbågens färger kan man bara bli glad av.

Så gör du tårtans fyllning och frosting:

400 g helt rumsvarmt smör

1 msk vaniljsocker

800 g philadelphiaost, gärna rumsvarmt för att undvika klumpar.

2-3 dl florsocker (beroende på hur söt fyllning du vill ha)

2 tsk vaniljessens

1. Vispa smöret och vaniljsockret mjukt.

2. Vispa i philadelphia, florsocker och till sist vaniljessensen. Smaka av med så mycket florsocker du vill ha.

3. Fyll och spackla tårtan med fyllning. Dela upp den fyllning som blir över i olika skålar och färga till valfria färger. Lägg i spritspåsar och dekorera tårtan.

WEBBKURS: Lär dig baka bröd som ett proffs – här hittar du all information du behöver

Av: Cecilia Hansson, Foto: Kristin Lorenzen