Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: ZinaidaSopina

Så blir du uppgraderad på flyget – 8 tips som tar dig till business class

Vem drömmer inte om att få sitta i business eller first class – trots att det står ekonomiklass på biljetten? Med hjälp av insidertips från resesajten Skyscanner vi dig knepen som kan leda till en gratis uppgradering.

1. Res när det är semester eller helgdagar

Chanserna till en uppgradering kan vara större om du flyger på dagar då affärsresenärerna är hemma och de bättre platserna därmed står tomma.

2. Var lojal

Gå med i flygbolagens lojalitetsprogram. Det kostar ingenting och även om du bara har den lägsta nivån, så ökar dina chanser att belönas med en uppgradering.

LÄS OCKSÅ: Paketresa eller charterresa? Här är allt du behöver veta

3. Boka ingen plats

Om du inte har bokat någon plats på flyget i förväg så är du ett problem som behöver lösas innan du ska boarda. Har du tur kan lösningen vara en uppgradering.

4. Var tidigt – eller sent! – ute

Ditt flyg har kanske bara ett eller två uppgraderingsplatser tillgängliga så maximera dina chanser att få den genom att vara riktigt tidigt på flygplatsen. Att vara riktigt sent ute kan dock också fungera. Om du har tur är flyget överbokat och då kan du få en plats i första klass.

5. Klä upp dig

Nej, du behöver inte ta på dig finklänning eller frack, men lämna dina myskläder hemma.

6. Använd din charm

Ett rent och prydligt yttre kan ta dig långt men att vara snäll och trevlig kan också hjälpa. Om inchecknings- och kabinpersonalen tycker om dig är det större sannolikhet att de uppgraderar dig.

7. Flyg ensam

Chansen att bli uppgraderad är störst om du reser utan sällskap. Det är helt enkelt lättare att flytta dig om du bara tar en stol i anspråk.

8. Släpp fram dina känslor

Om du blir desperat, prova känslomässig utpressning. Tika Larasati, influencer marknadsföringschef på Skyscanner tipsar: ”Tårar kan fungera, antingen av ren sympati eller för att få bort dig från de andra resenärerna.”

Psst.. Följ med Damernas Värld och Martina Bonnier på shoppingresa till Milano – klicka på bilden för att läsa mer!