Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Så mycket bakterier innehåller din vattenflaska (du kommer vilja diska den direkt!)

När diskade du din vattenflaska senast? Om du inte har gjort det i veckan kommer du garanterat springa till diskmaskinen efter du har läst det här.

En vattenflaska är ett bra val för miljön men kan vara en riktig bakteriehärd. Enligt en studie från 2016 gjord av Treadmillreviews.net kan vattenflaskor som återanvänds vara en av hemmets mest bakterieangripna saker – i klass med toalettstolar, hundleksaker och tandborstmuggar.

I studien använde forskarna tre olika typer av vattenflaskor som inte hade blivit diskade på en vecka. De analyserade flaskorna i ett labb och hittade ungefär 300 000 bakteriekolonier per kvadratcentimeter! Vilket är hundra gånger mer än vad som finns på en använd hundleksak.

LÄS OCKSÅ: Träna efter din ålder – så ska just DU träna för bäst resultat

Testa en flaska i stål eller glas för mindre bakterier

Självklart ska du fortsätta att dricka vatten men det kan vara värt att tänka på vilken flaska du dricker vattnet från, hur du dricker och hur ofta du diskar flaskan. En flaska som har en pip eller ett lock som går att öppna och stänga har en förmåga att kapsla in bakterierna. Men om du gapar när du dricker och inte nuddar flaskan minskar antalet bakterier. En flaska i plast drar åt sig mer bakterier och är svårare att rengöra jämfört med en flaska i till exempel stål eller glas.

Mizu gör miljövänliga och hållbara vattenflaskor som gör både dig och naturen gott. Rostfria och sjukt trendiga flaskor som håller bakterier borta. Win-win! Shoppa din vattenflaska här i artikeln genom att klicka på plusset i bild eller direkt på produkterna.

Klicka på plusset i bild eller direkt på produkterna för att handla, utcheckning sker med Klarna.

mizu 1