Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Privat/TT

Modechefen: "Så packar du smart och lätt inför semesterresan"

Ofta packar vi alldeles för mycket när vi ska på semester – därför uppskattar vi verkligen tips på hur man packar smart och lätt inför resan. Damernas Världs modechef Lisa Pettersson ger sina bästa knep på hur du packar den perfekta resväskan för både stranden och storstadsvimlet.

Många resmål kombinerar strandhäng med shopping och restaurangbesök på finkrogar, vilket gör det svårt att veta hur man ska packa. Lisa Pettersson ger sina bästa tips på hur du packar den smartaste resväskan inför sommaren i Sverige – vare sig du kommer att befinna dig i Visby, Stockholm eller Smögen.

Packa smart med rätt kläder

Det finns några nyckelplagg som Lisa Pettersson alltid tycker är optimala att packa ned:

– T-shirten, shortsen, vita skjortan, svala sommarklänningen, bikinin/baddräkten, långkjolen, vida byxorna i pyjamasstil, linnet med tunna axelband, kaftanen, hoodien och ett par snygga men bekväma sandaler. Glöm heller inte solhatten!

Kombinera plaggen på olika sätt beroende på vid vilket tillfälle du ska använda dem. Långkjolen, till exempel, kan du bära över baddräkten när det är dags för lunch, och långklänningen kan kombineras med solhatt både under shoppingrundan och när det vankas fest.

En hatt är alltid bra att ha med på semestern.En hatt är alltid bra att ha med på semestern.En hatt är alltid bra att ha med på semestern.
En hatt är alltid bra att ha med på semestern. Foto: Jason Lloyd-Evans

Bunkra med solkräm

När det kommer till att packa necessären understryker Lisa att även här endast packa ned sådant du brukar använda.

– Ta med de produkter som du använder i din vardag och packa hellre ned lite extra hudkräm, ansiktskräm och solkräm, eftersom det går åt mer än vad du tror.

Det är helt onödigt att packa ned plagg som du aldrig bär hemma.

För att minimera packningen gäller det att du planerar dina looks innan du åker.

– Då vet du att du bara tar med dig plagg som du faktiskt kommer kunna använda, tipsar Lisa och tillägger att det är helt onödigt att packa ned plagg som du aldrig bär hemma, då du inte kommer att känna dig bekväm i dessa på semestern heller.

LÄS OCKSÅ: Här är bästa sminket på sommaren (vi vet vilken foundation som är bäst i värmen!)

Vad ska vi packa i handbagaget?

– Jag packar alltid ett lätt handbagage eftersom jag hatar att bära, men ändå så att jag klarar mig en dag ifall väskan skulle komma bort eller om det händer en olycka på planet. Man vill känna sig fräsch även när man anländer till platsen där man ska bo under semestern. Ta med en extra t-shirt, underkläder och ett par bekväma skor, samt necessären i handbagaget. Jag älskar reseförpackningar!

Så packar du smartast

Som modechef på Damernas Värld har Lisa packat otaliga resväskor när hon har åkt på produktionsresor, och därmed lärt sig hur hon packar den ultimata resväskan.

– Jag lägger alla plagg plant och gärna plast mellan lagren. Alternativet är vakuumpåsar så håller kläderna sig fräscha längre. Skor och otympliga saker packar jag längs sidorna.

Ett annat hett tips från Lisa är att resa i de tyngsta plaggen och skorna.

– Annars ställer de alltid till det när man ska packa ner dem i resväskan.