Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Se Alicia Vikanders känslosamma tacktal efter nattens vinst på Oscarsgalan

Enormt stort grattis säger vi till Alicia Vikander som i natt fick en Oscar för bästa biroll. Här kan du se Alicias känslosamma tal!

Foto: Elizabeth Goodenough/Everett Collection

Alicia Vikander, 27, fick en Oscar under nattens gala, för rollen som Gerda Wegener i dramat "The Danish Girl”, i konkurrens med Rooney Mara, Kate Winslet, Rachel McAdams och Jennifer Jason Leigh. Alicia är den första svenska skådespelerskan att vinna en Oscar på 41 år. Senast var det Ingrid Bergman som vann en för sin biroll i ”Mordet på Orientexpressen” 1975. Ingrid fick även en Oscar för bästa kvinnliga huvudroll i filmen Gasljus 1944 och för Anastasia 1956, men förutom Ingrid har ingen annan svenska någonsin lyckats ro hem världens mest prestigefulla skådespelarpris.

Det var en väldigt lycklig och rörd Alicia som gick upp på scenen efter att ha kramat om sin mamma Maria Fahl Vikander, som också var Alicias dejt på galan, och pojkvännen Michael Fassbender.

– Wow, tack så mycket Oscarsakademin för detta otroliga erkännande. Jag delar det här med mitt fantastiska crew, började Alicia sitt tal.

Hon fortsatte sedan att tacka filmens regissör, Tom Hooper.

– Tack för att du stöttade mig och trodde på mig. Och Eddie, där är du den bästa tänkbara skådespelarpartnern, jag skulle inte ha kunna göra detta utan dig, sa Alicia. Hon tackade även sina vänner och till slut sina föräldrar Maria Fahl Vikander och Svante Vikander.

– Tack för att ni gav mig tron på att vad som helst kan hända, även om jag aldrig skulle ha trott det här.

Hon smög även in en svensk hälsning till "alla ni där hemma". Tack, vi tar åt oss!

Här kan du se hela talet:

https://youtu.be/uwV418JS2Dg?width=560&height=315&frameborder=0&allowfullscreen=allowfullscreen

Efter galan anlände Alicia till den officiella efterfesten på Governors Ball, men ytterligare någon timme senare gick hon vidare till Vanity Fairs fest, där även kändisar som Justin Timberlake, Leonardo DiCaprio, Gwen Stefani, Jon Hamm, Jennifer Lawrence, Kate Hudson och Lady Gaga befann sig.

Du kanske också vill läsa:

Oscarsgalan 2016 – njut av klänningarna från nattens fest

25 Oscarsklänningar vi aldrig glömmer

Njut av gnistrande klänningar från Oscarsgalan 2015

Vill du ha fler liknande tips? Gilla oss på Facebook så missar du inget!