Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Se Charlotte Perrellis gripande resa till Moçambique i Humorgalan

Den 1:a maj visas Charlotte Perrellis rörande reportage från resan till Moçambique i den direktsända Humorgalan i TV4.

För några veckor sedan reste Charlotte och hennes pojkar till Moçambique för att göra ett tv-reportage till Unicef och Humorgalan. Charlotte fick träffa syskonen Elisio, 15, Teresa, 14, och Agostinhio, 7, som för tre år sedan förlorade sin mamma i aids. Sedan dess har de varit föräldralösa och fått ta hans om sig själva.

På bloggen skrev Charlotte ”Mitt hjärta blöder. Som ni kanske minns så har jag fadderbarn både i Kenya och på Philippinerna. Jag har besökt flera olika ställen i Kenya… Nairobi, Rakwari och Mombasa. Jag har hunnit se en hel del och varje öde är jobbigt och speciellt men det här idag tar priset. När man möter barn så blir utsattheten så påtaglig… De kämpar med näbbar och klor för överlevnad. Varje dag är en kamp.”

Med sig på resan hade Charlotte och barnen väskorna fulla av presenter till de barn och familjer de mötte i mocambicue.

"Idag har vi köpt fotbollar, hopprep, pennor, kritor, ballonger, block.. m. m… Det här ska mina barn få dela ut på skolan, i kampen för att uppfostra och lära nästa generation hur viktigt det är att dela med sig och att ge så tror jag det här är enormt viktigt. Jag har 5 fadderbarn och vi skickar alltid julpaket mm, men det är viktigt att se verkligheten m egna ögon. Speciellt om man bor i ett sådant land som vi gör där de flesta har det väldigt bra." skrev hon på bloggen inför resan.

Humorgalan är ett samarbete mellan TV4 och Unicef och görs i syftet att samla in pengar till världens barn, och att värva så många nya världsföräldrar som möjligt. Vill du redan nu stödja Unicef kan du göra det här. Förutom Charlotte har även Eric Saade och David Hellenius gjort reportage till den TV-sända galan och på scen uppträder First Aid Kit, Nina Persson och Eric Saade. Robert Gustafsson har skrivit sketcher med bland annat Kenza, Felix Herngren, Marie Richardsson och Peter Dalle hela galan leds av David Hellenius, Anja Pärson och Eva Röse.