Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Butikernas shoppingfällor vi går på varje gång

Vi är mitt i en av årets bästa shoppingmånader – i varje fall för affärerna som har gott om ess i rockärmen för att få oss att handla. Har du också gått på deras olika knep?

Vilket bra erbjudande, jag ska bara kika

I entén bjuder butiken på sitt bästa erbjudande. Går du in och kikar har du traskat rätt in i deras första fälla.  Väl där är du redo för det smörgåsbord av bra dealer som butiken vill erbjuda dig!

Ett bord med massor av folk. Det måste vara något bra!

Får butiken upp ett bord i entrén har de guldvittring. Då vill vi gärna dyka ner och känna på plaggen. Gick vi inte på det måste vi aktivt välja att gå runt bordet, vilket gör att vi måste se erbjudandet.

Åh en nyhet, jag blir först med senaste modet!

När det kommer till mode är just ordet Nyhet ovärderligt, det ger oss chansen att vara först med ett plagg, en frestelse som är svår att motstå på en stor och fin skylt.

Åh vad snygga - inte konstigt att de finns på bästa platsen i butiken

Föll du inte för frestelsen på det första bordet? Då är sannolikheten stor att du lyfter blicken efter något annat. En skohylla i rätt belysningen fångar lätt ditt öga, din goda smak tror du, smart placering säger butiksägaren.

Tre till priset av två ... Det tjänar jag på

Tag tre betala för två är ju faktiskt ett fynd. Det är till och med så bra att det gäller att passa på att handla fler varor. Råkade tillsammans bli dyrare än plagget till ordinarie pris, men vad gör det när du har fyndat!

Han är ju väldigt snygg ...

Har du svårt att välja? Vid varor som underkläder kan det vara svårt att veta vilken av alla just du vill köpa. Butiken gör ditt val lättare genom att sätta upp en kampanj med en kändis, för visst finns det en chans att alla som har samma kalsonger som David Beckham blir lika vältränade.

Vilket härligt symaskinsljud, de måste ha skräddare

Har du tagit dig till en avdelning för finkläder så vill du riktigt känna vilket hantverk som ligger bakom plaggen. En ljudinspelning från en symaskins ticki-ticki-ticki-tack räcker för att vi ska förstå vilken kvalité det är vi har att göra med.

Skönt att få sitta ner i provrummet

Dags att bege sig till provrummet. Har butiken möjlighet att kosta på sina kunder lite extra gör de det gärna här, har du provat plagget är sannolikheten större att du köper det. Bra med krokar, en pall eller en plats att lägga glasögon på, allt för att du ska känna dig extra nöjd.

Jag är ganska snygg i den här

I provrummet vill vi känna oss riktigt snygga, en lätt lutad spegel ger en mer långsmal profil och en lampa i ett varmt ljus gör att vi inte känner oss allt för vinterbleka.

Åh tack – Ja, jag känner mig så fin i det här

Trevlig personal som försäkrar oss om att den där kavajen passar oss så bra är ack så effektivt, för vem kan motstå lite smicker?

Åh jag längtar till jag kan använda den

Ljudet i provrummet är ett annat knep, att använda vågljud i provrum när det är dags att prova badkläder är ett enkelt och effektivt knep för att vi ska längta till playan.

Det är ju öppet köp-fällan

Är du trots allt lite tveksam till plagget så finns alltid öppet köp. Det är lite som att plagget själv vill följa med dig hem och känna efter.

Det finns bara en kvar på rean = det måste vara ett fynd

Så på väg mot kassan alltså. På vägen hittar du ett bord med en stor låda. Sista chansen på rea till 70 %. En utmaning för stor att motstå, och här kan det ofta bli lite dragkamp. Allt i en rea-låda kan vara ett fynd!

5 par strumpor för 80 kronor. Nu slipper jag tvätta i några dagar till!

Vid kassan finns det helt plötsligt härliga erbjudanden. Strumpor och mascara behöver man alltid. Och till ett så bra pris, då är det bäst att passa på! Känslan av ett bra köp stannar kvar när du lämnar butiken, lite som korven och glassen på vägen ut från Ikea, ja ni fattar, vi avslutar shoppingrundan med känslan av att ha fyndat!