Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Vi väljer säsongens snyggaste och skönaste mattor.
Vi väljer säsongens snyggaste och skönaste mattor.
Vi väljer säsongens snyggaste och skönaste mattor.
Vi väljer säsongens snyggaste och skönaste mattor.

Klä upp ditt hem med höstens snyggaste mattor

Inget kan sätta tonen i ett rum och skapa en omedelbart ombonad känsla som en riktigt härlig matta. Just nu är utbudet av mysiga mattor i sköna material större än någonsin, och ryamattan har gjort en storstilad comeback. Här är mattorna vi helst sätter fötterna på just nu.

1. Ljuvlig matta i ull från Layered

Matta, Law of Balance, från Layered.

Layereds kollektion Modern oriental är tillverkad i mjuk återvunnen ull och inspirerad av den marockanska mattkulturen – men i en modern tappning. Varje matta har broderats med unika symboler. I denna matta, Law of Balance, symboliserar de välsignelse och sägs ha magiska och medicinska egenskaper. Mer info och köp här (länk till Åhléns). 

2. Matta med grafiskt mönster, Jotex

Matta från Jotex.

Stilren ryamatta med grafiskt mönster och 17,5 mm lugg. Ryamattor har varit trendiga av och till under de senaste 100 åren – och nu är de tillbaka med full kraft. Mer info och köp här (länk till Jotex). 

3. Rund matta från Venture Home

Rund handvävd matta, Venture Home.

Rund handvävd matta i vacker färg och skönt material. Höjer mysfaktorn i alla dina rum. Mer info och köp här (länk till Ellos). 

4. Beige matta från H&M Home

Matta från H&M Home.

Matta i vävd bomullskvalitet med smakfulla mönster och lång lugg. Mer info och köp här (länk till H&M Home). 

5. Matta i minimalistisk design, Layered

Matta, Levels, från Layered.

Ryamattan Levels från  Layered hämtar sin inspiration från huset Fallingwater, designat av Frank Lloyd Wright. Mattan har ett tidlöst uttryck och finns i två harmoniska färger. Tillverkad av återvunna PET-flaskor – ett slittåligt, lättskött material som dessutom ger mattan glans och en mjuk finish. Mer info och köp här (länk till Ellos). 

LÄS MER: Höstens snyggaste inredningstrender 2021 – massor av härlig inspo för ditt hem 

6. Vändbar matta från Pappelina

Vändbar matta, Pappelina

Ryamattor i all ära, men i köket är det mer praktiskt med andra material än ull. Mattan Max från Pappelina, med sitt stilrena uttryck, är gjord av återvinningsbart PVC och finns i flera härliga färger och storlekar. Funkar både inne och utomhus. Mer info och köp här (länk till Royal Design). 

7. Matta med tjock lugg, Ellos Home

Matta Tanger, Ellos Home.

Ryamattan Tanger har en mysigt tät och tjock lugg på tre centimeter och ett vackert mönster. Skapar en ljus och ombonad känsla i ditt vardagsrum och finns i flera färger. Mer info och köp här (länk till Ellos). 

8. Handvävd matta från Hay

Matta, Peas, i ull från Hay.

Mjuka ullmattan Peas från danska Hay är handvävd och får sitt levande uttryck genom de fina nyansskillnaderna i de små bollarna som mattan består av. Att ullen innehåller smutsavvisande fetter gör den dessutom praktisk och lättstädad. Finns i flera nyanser och storlekar. Mer info och köp här (länk till Nordic Nest). 

9. Härlig matta från Ellos Home

Matta från Ellos Home.

Den här mjuka ryamattan är vävd i två olika garner – ett matt och ett glansigt – som ger den ett livfullt intryck. Mer info och köp här (länk till Ellos). 

10. Stor matta i jute, H&M Home

Vacker vändbar matta i jute med inslag av återvunnen bomull. Mönstret är jacquardvävt och mattan har dekorativa fransar längs kortsidorna. Mer info och köp här (länk till H&M Home). 

LÄS MER: Säsongens mysigaste plädar och filtar – här är våra stilrena favoriter