Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Just nu ser du Louise Nordahl i Scalarevyn på Scalateatern i Stockholm, och i den nya säsongen av Solsidan på TV4.Just nu ser du Louise Nordahl i Scalarevyn på Scalateatern i Stockholm, och i den nya säsongen av Solsidan på TV4.Just nu ser du Louise Nordahl i Scalarevyn på Scalateatern i Stockholm, och i den nya säsongen av Solsidan på TV4.
Just nu ser du Louise Nordahl i Scalarevyn på Scalateatern i Stockholm, och i den nya säsongen av Solsidan på TV4. Foto: Rosie Alm

Solsidan-aktuella Louise Nordahl: ”Jag är en sucker för läckra outfits”

Roliga skådisen Louise Nordahl kan du just nu se på scen i hyllade Scalarevyn på Scalateatern i Stockholm, och även i en roll i den nya säsongen av Solsidan på TV4. För DV och dig berättar hon om den stooora kärleken till Lars Winnerbäck och vilken kändis som stärkte hennes självförtroende i tonåren – och så ger hon dig tips på böcker, filmer och tv-serier som hon gillar lite extra mycket. 

Filmen alla borde se
En oväntad vänskap. Den har gjorts i både en fransk och en amerikansk version, men det franska originalet är klart bäst. En fin historia som bjuder på både tårar och skratt.

En oväntad vänskap – den franska versionen.En oväntad vänskap – den franska versionen.En oväntad vänskap – den franska versionen.
En oväntad vänskap – den franska versionen. Foto: CAP/MFS / CAPITAL PICTURES / TT / CAPITAL PICTURES TT NYHETSBYRÅN

Louise Nordahl

Gör Skådespelare, komiker och imitatör. 

Ålder 28 år. 

Bor Stockholm.
Aktuell Med Scalarevyn och Solsidan

Bästa tv-serie
– Of all time? Sex and the city. Just nu? Emily in Paris. Jag är en sucker för feelgood-serier med kvinnliga huvudkaraktärer och läckra outfits. 

Lily Collins spelar huvudrollen i Emily in Paris, som finns på Netflix.Lily Collins spelar huvudrollen i Emily in Paris, som finns på Netflix.Lily Collins spelar huvudrollen i Emily in Paris, som finns på Netflix.
Lily Collins spelar huvudrollen i Emily in Paris, som finns på Netflix. Foto: STEPHANIE BRANCHU/NETFLIX / STEPHANIE BRANCHU/NETFLIX EIP_402_SEPT11,2019_SB-0

Senast sedda film
Best of enemies. En verklighetsbaserad film från 2019 som handlar om hur relationen mellan en Ku Klux Klan-ledare och en afroamerikansk civilrättsaktivist utvecklas under en integrationsdebatt i ett litet amerikanskt samhälle i början på 70-talet. 

https://www.youtube.com/watch?v=zxfWbmmdz9A

Senaste film som fick mig att skratta eller gråta
Bo Burnham: Inside på Netflix, en briljant blandning av sång- och sketchnummer skapad helt av Bo Burnham själv under tiden som han varit instängd i sitt hem under pandemin.

Senast lästa bok
Från och med du av Mhairi McFarlane. Hennes böcker är chick lit med en ironisk brittisk humor som är helt min stil.

Från och med du är bara en av Mhairi McFarlanes många populära böcker.Från och med du är bara en av Mhairi McFarlanes många populära böcker.Från och med du är bara en av Mhairi McFarlanes många populära böcker.
Från och med du är bara en av Mhairi McFarlanes många populära böcker.

Mer info om boken och köp här (länk till Adlibris) 

 

Favoritartist
Dolly Parton. Åh, Dolly. Finns det någon coolare?

Dolly Parton, troligen coolast i världen.Dolly Parton, troligen coolast i världen.Dolly Parton, troligen coolast i världen.
Dolly Parton, troligen coolast i världen. Foto: ©20THCENTFOX/COURTESY EVERETT COLLECTION / EVERETT COLLECTION TT NYHETSBYRÅN

Roligast i världen
Johan Glans, om du frågar vilken skåning som helst.

Skådis jag gillar lite extra
– Jag har alltid sett den amerikanska skådisen Rachel McAdams som en stor förebild. Jag älskar hur hon kan spela allt ifrån den elaka bitchen i komedin Mean girls till den underbara Allie Hamilton i snyftaren The notebook.  

Rachel McAdams i romantiska snyftaren The notebook (som även DV-redaktionen är väldigt svag för...)Rachel McAdams i romantiska snyftaren The notebook (som även DV-redaktionen är väldigt svag för...)Rachel McAdams i romantiska snyftaren The notebook (som även DV-redaktionen är väldigt svag för...)
Rachel McAdams i romantiska snyftaren The notebook (som även DV-redaktionen är väldigt svag för...) Foto: RIGHTS MANAGED / MARY EVANS PICTURE TT NYHETSBYRÅN

Den form av medier jag konsumerar mest
– Tv-serier. Det finns ingenting bättre än att börja dagen med frukost på sängen med en mysig feelgood-serie.

Favoritkaraktär i tv-serie
Blake Livelys karaktär Serena van der Woodsen i Gossip girl. Kanske mest för att många brukade säga att jag var lik henne, vilket boostade mitt (emellanåt dåliga) självförtroende som tonåring.

Blake Lively i genombrottsrollen som Serena i Gossip girl.Blake Lively i genombrottsrollen som Serena i Gossip girl.Blake Lively i genombrottsrollen som Serena i Gossip girl.
Blake Lively i genombrottsrollen som Serena i Gossip girl. Foto: CBS TELEVISION / ALBUM / ALBUM WWW.ALBUM-ONLINE.COM

 

Låten som får upp mig på dansgolvet
Inget stoppar oss nu med Black Jack. Jaa, jag är en lantis. Jag vet!

https://www.youtube.com/watch?v=KY70kG82LAw

Vill sjunga duett med
Lars Winnerbäck. Jag kan nästan alla hans låttexter efter ett decennium av otroligt intensivt lyssnande. När vi åkte på roadtrip med familjen ropade de andra ”inte mer Winnerbäck!” efter att jag spelat alla skivor på repeat genom hela Tyskland. 

Konstnär/fotograf jag gillar
Helmut Newton, jag gillar hans sensuella och kaxiga kvinnoporträtt.

Låten jag sjunger i karaokebaren
– Allt med Abba!

”Kom igen karaoke-gänget, nu köööör vi!” Eller nåt i den stilen...”Kom igen karaoke-gänget, nu köööör vi!” Eller nåt i den stilen...”Kom igen karaoke-gänget, nu köööör vi!” Eller nåt i den stilen...
”Kom igen karaoke-gänget, nu köööör vi!” Eller nåt i den stilen... Foto: POP / TOPFOTO TT NYHETSBYRÅN

Senast sedda konsert
Daniel Norgren på Cirkus. Musikalisk magi skapad av ett gäng hillbillies. 100% min stil!

Bästa scenupplevelse
– Lars Winnerbäcks utomhuskonsert på Citadellet i Landskrona 2011. 

Instakonto jag alltid kollar
– Jag följer förhållandevis få influencers, men en jag gillar skarpt är Andrea Hegard. Hon har en läcker extravagant stil som jag tycker sticker ut och är inspirerande.

En kulturupplevelse som påverkat mig mycket på senaste tiden
Scalarevyn förstås. Det är min scendebut och vi fick vänta i ett år på att få sätta upp föreställningen. Nu har vi äntligen haft premiär och börjat ta emot publik, vilket är helt underbart! 

Louise med Scalarevyn-kollegerna Johan Ulveson, Vanna Rosenberg, Henrik Dorsin och Klas Hedlund.Louise med Scalarevyn-kollegerna Johan Ulveson, Vanna Rosenberg, Henrik Dorsin och Klas Hedlund.Louise med Scalarevyn-kollegerna Johan Ulveson, Vanna Rosenberg, Henrik Dorsin och Klas Hedlund.
Louise med Scalarevyn-kollegerna Johan Ulveson, Vanna Rosenberg, Henrik Dorsin och Klas Hedlund. Foto: Robert Eldrim / ROBERT ELDRIM, ROBERT@ELDRIM.SE