Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
The white lotus och The young royals är två fortsättningar av tidigare succéserier du kan se just nu.The white lotus och The young royals är två fortsättningar av tidigare succéserier du kan se just nu.The white lotus och The young royals är två fortsättningar av tidigare succéserier du kan se just nu.
The white lotus och The young royals är två fortsättningar av tidigare succéserier du kan se just nu. Foto: HBO / Netflix

Äntligen november! Serierna och filmerna att kolla på just nu – och fram till jul

Det är november och därför den bästa tiden för att krypa ner under en filt och se en massa bra serier! DV har kollat in vilka nyheter som kommer på Netflix, HBO och SVT play – och vad som är värt att vila ögonen på – hela vägen fram till jul. 

Damernas Värld guidar till de bästa serierna att se just nu.

The white lotus – 31 oktober, HBO

Jennifer Coolidge är tillbaks som Tanya i serien The white lotus.Jennifer Coolidge är tillbaks som Tanya i serien The white lotus.Jennifer Coolidge är tillbaks som Tanya i serien The white lotus.
Jennifer Coolidge är tillbaks som Tanya i serien The white lotus. Foto: HBO / AVALON / STELLA PICTURES/HBO / AVALON AVALON

Mike Whites succéserie The white lotus från 2021 är tillbaks med en ny säsong och du kan redan se den på HBO. Den svart komiska berättelsen om bortskämda gäster och en stressad hotellföreståndare på lyxresorten The white lotus på Hawaii blev en hit världen över – inte minst tack vare sin beska och några gånger chockartade humor. Den här gången har scenen flyttats till Taormina på Sicilien och  Jennifer Coolidges karaktär Tanya känner du igen från första säsongen. 

LÄS MER: Jennifer Coolidge, 61, om succén i serien The white lotus och nya säsongen

The young royals – 1 november, Netflix

Edvin Ryding och Omar Rudberg som Wilhelm och Simon i andra säsongen av The young royals.Edvin Ryding och Omar Rudberg som Wilhelm och Simon i andra säsongen av The young royals.Edvin Ryding och Omar Rudberg som Wilhelm och Simon i andra säsongen av The young royals.
Edvin Ryding och Omar Rudberg som Wilhelm och Simon i andra säsongen av The young royals. Foto: JOHAN PAULIN/NETFLIX

Första säsongen av Netflix-serien The young royals slog stort och brett – både i Sverige och internationellt. Nu är serien tillbaka med en andra säsong. Vi får återigen möta Edvin Rydings karaktär prins Wilhelm som försöker navigera i den känslomässiga övre tonåren, då när allt är på liv eller död, samtidigt som han tvingas hantera pressen som det innebär att vara kunglig – och kärleken till Simon.

The split – 4 november, SVT play

Hannah (Nicola Walker) och Nathan (Stephen Mangan) i The Split.Hannah (Nicola Walker) och Nathan (Stephen Mangan) i The Split.Hannah (Nicola Walker) och Nathan (Stephen Mangan) i The Split.
Hannah (Nicola Walker) och Nathan (Stephen Mangan) i The Split. Foto: SVT

Brittiska dramaserien The split går in på sin sista säsong. Serien handlar om uppbrottet mellan skilsmässoadvokaterna Hannah och Nathan och vi ser en alltid lika briljant Nicola Walker i en av huvudrollerna. Premiär på SVT play 4 november.

LÄS MER: Skådespelaren Nicola Walker: ”Det finns historier att berätta om kvinnor över 35”

The crown – 9 november, Netflix

Elizabeth Debicki spelar Diana i The crown, säsong 5.Elizabeth Debicki spelar Diana i The crown, säsong 5.Elizabeth Debicki spelar Diana i The crown, säsong 5.
Elizabeth Debicki spelar Diana i The crown, säsong 5. Foto: KEITH BERNSTEIN / NETFLIX

Diskussionerna kring säsong 5 av The crown har knappats undgått någon. Inspelningarna pausades tillfälligt när drottning Elizabeth II gick ur tiden den 8 september i år efter 70 år på tronen. Och när nu serien går in i det brittiska 90-talet kommer skilsmässan mellan prins Charles och Diana – samt prinsessans tragiska död att finnas med – något som rört upp känslor som Netflix blivit tvungna att bemöta. Hur det hela nu skildras får vi alltså se i nya säsongen som har premiär den 9 november.

LÄS MER: The Crowns Olivia Colman: ”Ju äldre jag blir, desto bättre roller får jag”

Wednesday, 23 november, Netflix

Jenny Ortega som Wednesday Addams i nya serien på Netflix.Jenny Ortega som Wednesday Addams i nya serien på Netflix.Jenny Ortega som Wednesday Addams i nya serien på Netflix.
Jenny Ortega som Wednesday Addams i nya serien på Netflix. Foto: COURTESY OF NETFLIX / COURTESY OF NETFLIX WEDNESDAY_S1_E4_00_07_01_16RC

Är du ett fan av Tim Burton och Familjen Addams bör du kolla in Wednesday som har premiär på Netflix den 23 november. Det är en mörkare version av filmklassikern vi får se denna gång. Ett antal mord plågar staden där Wednesday Addams skickats, för att gå på internatskolan för utstötta – Nevermore Academy. Jenny Ortega spelar Wednesday som serien kommer kretsa kring och vi får även se Christina Ricci som spelade Wednesday Addams i filmerna från 1990-talet och Catherine Zeta-Jones.

Julklassikerna att ta fram i december

Längtar du också till julen? Det finns gott om bra filmer att se redan nu. Om du inte vill se nytt finns julklassikerna numera bara en streamingtjänst bort när du vill under december. 

Ensam hemma 1 & 2 (Disney +)
Love Actually (Netflix)
The Holiday (Netflix)
Fanny och Alexander (SVT play)
Tomten är far till alla barnen (Netflix)
Scrooged (Viaplay)
Jack Frost (Amazon Prime)
Livet är underbart (Amazon Prime)
Grinchen – julen är stulen (Netflix)
Polarexpressen (HBO)

LÄS MER: Streamar du din stil? Tv-serierna som formar våra garderober