Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tavelvägg – hitta inspiration till hur du ska hänga dina tavlor

Konsten att hänga tavlor! Det digitala verktyget och webbshoppen Wall of Art hjälper dig att skapa den perfekta tavelväggen.

Visst vill vi alla ha en sådan där Instagramvänlig tavelvägg hemma - men hur? Paret 

Annika Hultgren och Nicklas Claesson har hittat lösningen och skapat Wall of Art.

Vad är Wall of Art?

– Det är en ny, digital plattform där du kan skräddarsy en personlig tavelvägg som inte bränner hål i fickorna. Vi har 30 kreatörer som vi har valt ut för deras bredd i stil och deras unika berättelser, säger Annika.

Annika Hultgren och Nicklas Claesson. Foto: Anna Janeras

Hur fick ni idén?

– Förra året köpte vi en lägenhet i södra Stockholm. Annika var väldigt beslutsam om att skapa en tavelvägg, men det var svårt att hitta sådant som kändes personligt till ett bra pris. Vi förstod att det antagligen fanns fler som satt i samma sits, så vi skapade Wall of Art, säger Nicklas.

Varför använder ni er av så många olika konstnärer?

– Vi vill att man ska kunna mixa olika stilar. Därför är det viktigt att ha en bra bredd på olika konstnärer, fotografer och uttryck. Allt handlar om att vi vill att det ska vara personligt, men att det ska fungera ihop, säger Annika.

Vad bör man tänka på när man skapar en tavelvägg?

– Tänk på helheten! Redan från början visste vi att vi ville ha en funktion där man kunde visualisera väggen innan man köpte tavlorna. Och utmana dig själv! Tänk på känsla och färger, och håll dig borta från den där svartvita paletten som vi i Norden lätt fastnar i, avslutar Nicklas.

LÄS MER: Så blir du inredningsstylist