Vegansk mjukglass med lakritssmak – bästa receptet på lite nyttigare glass
Precis innan sommaren släppte Damernas Världs skönhetsredaktör Maria Ahlgren sin bok Beautyfood: 85 recept för skönhet inifrån.Här är en riktig sommarfavorit som är ett måste för alla lakritsälskare: Vegansk mjukglass med lakritssmak!
Du behöver:
2 1/2 dl kokosgrädde
2 msk kokossocker
En nypa vaniljpulver
2 tsk lakritspulver
1 msk raw lakritspastiller (Finns att köpa i hälsokostbutiker och välsorterade mataffärer.)



LÄS MER: Rosa peanut butter jelly-milkshake: Banan, jordnötsmör och sylt i en klassisk drömkombo
Gör så här:
1. Vispa kokosgrädde, kokossocker och vanilj fluffigt med elvisp. Vänd ner lakritspulvret och vispa så att allt blandas. Kokosgrädde blir bäst om den vispas med kalla verktyg, så släng in visparna och bunken i frysen så fort suget faller på.
2. Tillsätt mer lakrits om det behövs. Ställ in i frysen och låt stelna. Mortla lakritspastillerna till små smulor och strö över vid servering. Om du inte har tålamod att vänta på att gräddsmeten ska frysa till glass så går det utmärkt att äta den direkt! Ett marshmallowfluffigt lakritsmoln är inte heller fy skam!
Läs fler recept från Marias bok här: Beautyfood – därför ska du äta din hudvård