Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Vimmelmamman är ny bloggare hos Damernas Värld: Möt Lotta Gray, 54!

Välkommen till Damernas Värld, Lotta Gray! I sin blogg Vimmelmamman delar Lotta med sig om sina tankar kring både det ljusa och mörka i livet – om tankarna kring skilsmässan och cancerdiagnosen, men också om mode, skönhet och flärd. Här möter du henne – och hennes fina blogg!

Lotta, välkommen till Damernas Värld! 

– Tack, jag blev otroligt smickrad och glad att få vara en del av bloggänget på Damernas Värld. Det är ju ett etablerat varumärke jag har en lång relation med sedan länge och hämtat inspiration och kraft ifrån. 

LOTTA GRAY

GÖR Pr på Cancerfonden

ÅLDER 54 år

FAMILJ Sonen Lennox, 16 

BOR Enskede

AKTUELL Ny bloggare på damernasvarld.se. Dessutom Nya bokplaner, denna gång en roman för den vuxna kvinnan.

Vad är det du själv tror att vi läsare uppskattar med din blogg och det sättet du uttrycker dig på där?

– Jag tror att min blogg, som jag drivit sedan 2007, uppskattas mest för sitt sätt att skildra livet och vardagen ur ett naket perspektiv. Jag väjer sällan för de svåra frågorna och drivs oftast av att skriva om svärta och tillkortakommanden, allmängiltiga känslor varvat med flärd. Jag skriver på ett rakt och okonstlat sätt, det är en salig röra av livet som tonårsmamma, att vara singel vid 54, att bygga sig själv, sin identitet och sin ekonomi efter en skilsmässa. I dag är jag en kvinna i övre medelådern med allt vad det innebär - klimakteriet till exempel.

Finns det något du tror du kommer att beröra mycket nu under våren?

– Jag har en nära relation till mina läsare sedan många år, och jag märker ett sug efter tips på inredning och fashion, något jag kanske inte förknippas med generellt. Så det kan bli mer stylingtips, hur du kan hitta bra budgetkap och ändå vara on point. Däremot kommer jag aldrig avvika från min kärna. 

Var än cancern har suttit så sätter den sig i huvudet till slut och utmaningen i dag är att leva ett liv som inte överskuggas av oro.

Du har varit drabbad av cancer, vilket du även skrivit en bok om (Himlen kan vänta, 2007) – på vilket sätt påverkar sjukdomen ditt liv i dag?

– Jag pratar ofta om cancerbaksmällan, att var än cancern har suttit så sätter den sig i huvudet till slut och utmaningen i dag är att leva ett liv som inte överskuggas av oro. Som cancerdrabbad är jag ständigt på min vakt vid minsta fysiska tecken. Så fort jag blir väldigt trött tror jag att cancern är tillbaka. Jag skriver, föreläser och debatterar om cancer, och i bloggen är den ständigt närvarande. Jag är anställd på Cancerfonden, så det känns fint att få bidra med en röst kring sjukdomen. Men ja, cancern är alltid närvarande, om nu mer på distans än när jag var sjuk. 

Vilka samhällsfrågor engagerar dig mest?

– Mångfald. Hur vi som samhälle kan bidra till en mer inkluderande värld, hur vi synliggör rotade strukturer kring rasism. Även barnrättsfrågor har alltid legat varmt om hjärtat. En alltmer växande psykisk ohälsa är något som oroar mig. 

Du har en sådan fin ton i dina texter – har skrivandet alltid varit lätt för dig?

– Tack snälla! Jag har alltid skrivit, mamma har kilometer med noveller på vinden hemma i Örebro. Jag har väldigt lätt för att uttrycka mig i skrift, och skulle nog dö om jag inte fick skriva. Fortfarande, efter 14 år så längtar jag efter att blogga och hittar alltid något att skriva om. 

Vad har du dragit för lärdomar av det här corona-året? 

– Att vi behövde dra i handbromsen. Det lilla livet har blivit det stora, och vi kommer att värdesätta relationer ännu mer från och med nu. Men det har också visat tydligt att vi kan dra ner på resandet, och leva mer hållbart. Då många av oss kan jobba hemifrån och jag tror det öppnar upp för nya möjligheter att ha mer kvalitetstid, och att kunna forma våra liv mer individuellt. Det tror jag kommer att fortsätta även när världen återgår till något som liknar hur den var innan covid. 

Slutligen måste vi fråga: Vilket plagg slår du till på den här våren?

– En vadlång, kamelfärgad rock i  oversize-modell med få detaljer.

Klicka på bilden och kom direkt till rockenKlicka på bilden och kom direkt till rockenKlicka på bilden och kom direkt till rocken
Klicka på bilden och kom direkt till rocken

Beige vadlång rock till kanonpris från Kappahl. Mer info och köp här (länk till Kappahl). 

LÄS ÄVEN: Här kommer du till Lotta Grays blogg Vimmelmamman hos Damernas Värld.