Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: PHOTOGRAPH FOR EDITORIOAL USE ONLY

Män i kjol och kvinnor i kostym

Designern Jean Paul Gaultier blandar friskt i sin haute couture-kollektion för hösten och vintern 2011. Modellerna stagar in på catwalken till ljudet av balettinstruktioner och musik från filmen "The black swan".
Kollektionen är inspirerad av den svarta och vita svanen, något som syns i både kreationer och styling. Fjädrar förekommer i detaljer i klänningar, och även i modellernas eleganta håraccessoarer. 

Jean Paul Gaultier balanserar på kanten av vad som traditionellt anses som kvinnligt och manligt. Några av de kvinnliga modellerna kommer in på catwalken iklädd kostymer och traditionellt manliga attribut som slips och skjorta. Samtidigt kommer de manliga modellerna in på catwalken iklädda svepande capes (som från början både var ett manligt plagg, men som numera anses vara ett kvinnligt plagg), spets- och paljettförsedda, transparenta byxor, fotsida kjolar och långa kappor i tunna material. 

Couture-visningarna brukar vara stängda för allmänheten, och endast en liten klick av modemänniskor är inbjudna till de fashionabla visningarna. Men så var inte fallet för Jean Paul Gaultier-visningen. Efter showen gick nämligen modellerna, tillsammans med Jean Paul Gaultier, en minivisning för besökarna på trottoaren utanför visningslokalen. 

Se hela kollektionen från Jean Paul Gaultiers couture-visning genom att klicka på bilderna till höger, eller klicka dig vidare för att se Jean Paul Gaultiers couture-visning i rörlig bild ...

https://youtu.be/kYI5Dp5rqSQ?width=853&height=510&frameborder=0&allowfullscreen=