Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Lisa Pettersson, Zainab Jones, Catharina Midby, Marie Teike, Jonna Bergh och Monika Kichau ger oss mycket att se fram emot 2022.Lisa Pettersson, Zainab Jones, Catharina Midby, Marie Teike, Jonna Bergh och Monika Kichau ger oss mycket att se fram emot 2022.Lisa Pettersson, Zainab Jones, Catharina Midby, Marie Teike, Jonna Bergh och Monika Kichau ger oss mycket att se fram emot 2022.
Lisa Pettersson, Zainab Jones, Catharina Midby, Marie Teike, Jonna Bergh och Monika Kichau ger oss mycket att se fram emot 2022.

Mode- och skönhetsexperterna: ”Det ser vi mest fram emot 2022”

2022 är i gång och vi längtar efter nya stora händelser i mode- och skönhetsvärlden. Vi har frågat Damernas Världs redaktion, mode- och skönhetsexperter och några av våra eminenta bloggare: ”Vad ser du fram emot mest inom mode- och skönhetsvärlden 2022?”

Efter 2 år av restriktioner, begränsat utbyte med människor och inställda tillställningar hoppas vi på ett bättre 2022. Vare sig det handlar om ett specifikt plagg i vårmodet, en ny skönhetstrend, en stor modehändelse, en personlig stilförändring eller en designer som gör comeback – vi längtar efter allt just nu.
”Vad ser du fram emot mest i år?” Det frågade vi både våra egna experter, bloggare och kända profiler inom mode och skönhet. Här är svaren – och en massa att se fram emot i år! 

Jonna Bergh, chefredaktör Damernas Värld och STYLEBY: ”Jag ser fram mot släpets comeback”

Louis Vuitton, Prada och Loewe.Louis Vuitton, Prada och Loewe.Louis Vuitton, Prada och Loewe.
Louis Vuitton, Prada och Loewe. Foto: Catwalkpix.com

– För min egen personliga stils räkning så är det minikjolen som står i fokus för min vår. Jag älskade lookerna Prada bjöd på, mycket ben och klädd överkropp (mittenbilden), och så vill jag klä mig i vår. Kjolen får gärna ha ett släp – det är en av de roligaste trenderna för året. Jag har en förkärlek för släp i vardagen, och ser fram mot att se hur den trenden tar sig uttryck när den har letat sig ner från catwalken och in i det riktiga livet. 

Marie Teike, verksamhetschef och designansvarig, Remake Sthlm: ”Remake Sthlm fyller 20 år i år!”

Marie Teike på Remake Sthlm.Marie Teike på Remake Sthlm.Marie Teike på Remake Sthlm.
Marie Teike på Remake Sthlm.

– Något jag ser jättemycket fram emot 2022 är att Remake Sthlm fyller 20 år i år! Vi hoppas verkligen ha möjligheten att fira detta ordentligt tillsammans med många, det blir ett år av stolthet och säkert en del retrospektiv. Under 20 år har det hunnit hända en hel del både internt och externt. Sedan är jag också nyfiken på vad som hänt kreativt hos alla innovativa människor, denna period av begränsningar och motgångar kan också ha haft oväntade effekter, det ska bli spännande att se och följa. Med det sagt så vill jag inte bagatellisera hur svårt det varit.

Alva Sperle, bloggare på Damernas Värld: ”Jag längtar efter ljusa färger och att utöka min väskgarderob”

– Stilmässigt ser jag verkligen fram emot vår- och sommarmode. Det är alltid så mycket lättare att få till en variation i garderoben när man inte behöver bylsa på sig jackor och tusen lager. Jag längtar efter ljusa färger, sandaler och klänningar! Sen ska jag försöka utöka min väskgarderob under detta år, och det ser jag verkligen också fram emot.

Monika Kichau, stylist och bloggare på Damernas Värld: ”2022 är året då Phoebe Philo gör comeback”

Monika Kichau ser fram emot Phoebe Philos comeback.Monika Kichau ser fram emot Phoebe Philos comeback.Monika Kichau ser fram emot Phoebe Philos comeback.
Monika Kichau ser fram emot Phoebe Philos comeback.

– När Phoebe Philo försvann från Céline och modescenen 2018 var vi många som sörjde och 2022 är året då hon gör comeback som modedesigner – något jag ser mycket fram emot. Det och att jag fyller 40 år i år, älskar att fylla år. Denna jämna siffra ska absolut firas!

Lisa Pettersson, modechef på Damernas Värld: ”Jag är redo för att låta badkläderna flytta in i min garderob”

– Visst kan jag kalla mig själv en vinterälskare (även vinterbadare), men nu längtar jag efter sol, bad och varmare klimat. Säsongens svalaste sommaruniform består av bikinis och baddräkter i allt från svartvitt till starka färger, tropiska mönster och dekorativa snitt som jag låter sitta på från tidig morgon till sen kväll. Vad sägs om att bära bikinitoppen över
t-shiten i sommar eller låta baddräkten fungera som topp under kostymen när det är dags att lämna stranden för stan. Jag är redo för att låta badkläderna flytta in i min garderob!

Zainab Jones, modell och Damernas Världs skönhetsbloggare:

Zainab Jones är sjuksköterska, modell och skönhetsbloggare på Damernas Värld.Zainab Jones är sjuksköterska, modell och skönhetsbloggare på Damernas Värld.Zainab Jones är sjuksköterska, modell och skönhetsbloggare på Damernas Värld.
Zainab Jones är sjuksköterska, modell och skönhetsbloggare på Damernas Värld.

– 2021 är året där melaninrik hud uppmärksammades inom hudvårdsbranschen, skönhetsbranschen och sjukvården som mest, både i Sverige och globalt. Många hudvårdskonton och hudläkare med melaninrik hud runt om i världen belyste bland annat avsaknaden av inkludering och brist på kunskap om melaninrik hud inom hudvård. Man ser i dag fler hudvårdsföretag som använder sig av mer inkluderande marknadsföring vilket är en fantastisk början och hudterapeutsutbildningen håller på att förändras och förbättras. 2022 är året jag hoppas att melaninrik hud är inkluderade i alla led inom hudvårdsindustrin.  

– Och 2022 är det fortfarande fokus på hudvård, enkla hudvårdsrutiner, ”skinmalism”, fokus på resultatinriktade ingredienser samt att stärka hudbarriären. Hybriden mellan makeup och hudvård är trendigare än någonsin och ser fram emot att testa hudvårdande makeup under våren! En hudvårdande makeup går steget längre och tar hand om huden med hudvårdande egenskaper som exempelvis niacinamde, hyaluronsyra, azelainsyra, ceramider och spf.

Catharina Midby, generalsekreterare för Swedish Fashion Association

Catharina Midby.Catharina Midby.Catharina Midby.
Catharina Midby.

– Jag ser fram emot att världen öppnar upp! Och förstås emot Stockholm Fashion Week där vi presenterar en lite mindre lineup med designers och varumärken den här säsongen, på temat ”Exploring the New Normal”. Det kommer att bli massor av riktigt grymt mode uppbackat av inspiration och insikter runt hållbarhet och nya cirkulära affärsmodeller som möjliggörs med smart teknologi och medvetna entreprenörer och användare. Och så ser jag fram emot att resa igen. Inte mycket och onödigt, pandemin har lärt oss att hålla möten digitalt, men jag vill känna mig som en världsmedborgare igen, möta andra kulturer och ta med mig intryck och inspiration tillbaka hem, vidga vyerna helt enkelt.

Emelie Johansson, frisör och inspiratör: ”Jag längtar efter att få se mycket av allt!”

Emelie Johansson tror vi kommer se mycket flätor i år, som Zendaya redan visat upp på röda mattan.Emelie Johansson tror vi kommer se mycket flätor i år, som Zendaya redan visat upp på röda mattan.Emelie Johansson tror vi kommer se mycket flätor i år, som Zendaya redan visat upp på röda mattan.
Emelie Johansson tror vi kommer se mycket flätor i år, som Zendaya redan visat upp på röda mattan. Foto: Privat / TT Nyhetsbyrån

– Det här året längtar jag efter att få se mycket av allt! Efter en lång tid i pandemi vill jag nu klä mig i färg och mönster, våga lite extra färg på ögon och läppar och jag tror vi kommer få se mycket olika flätor i håret i håret. Ser fram emot en solig uteservering och njuta av att se hur alla blommar ut!

LÄS MER: De 10 största hårtrenderna under 2022

LÄS MER: Vårmode 2022: Modechefen listar säsongens trender

LÄS MER: Nya namn hos Filippa K, Isabel Marant, Chanel … 5 nya kvinnliga modechefer att känna till